חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מרשוד נ' איציק

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עכו
50183-04-13
8.10.2013
בפני :
משה אלטר

- נגד -
:
מחמוד מרשוד
:
סנדו איציק
פסק-דין

פסק דין

1.רכבו של התובע, טויוטה קורולה מס' רישוי 11-959-10 (להלן: "הטויוטה"), נפגע וניזוק בתאונת דרכים שאירעה ביום 27/12/12, באחד מרחובות הישוב מזרעה (להלן: "התאונה").

2.בתאונה היה מעורב רכב סוזוקי בלנו מס' רישוי 90-899-28 (להלן: "הסוזוקי"), שהיה נהוג בידי הנתבע.

3. לטענת התובע, התאונה אירעה באשמתו הבלעדית של הנתבע. לכן הגיש את תביעתו שבפניי, בה הוא עותר לחייב את הנתבע לפצותו בגין הנזקים שנגרמו לו, לטענתו, כתוצאה מהתאונה.

4.מכתבי הטענות ומדברי הצדדים בישיבת יום 6/10/13, עולה כי כל אחד מהנהגים המעורבים בתאונה טוען שהנהג השני לא ציית לתמרור "האט ותן זכות קדימה", שהיה מוצב בכיוון נסיעתו, לפני הכניסה לצומת בו אירעה התאונה.

להוכחת טענותיהם בעניין זה הציג כל צד תמונות. מהתמונות שהציג התובע (מוצגים ת/1 ות/2) עולה, לכאורה, כי תמרור כאמור היה מוצב בצד שמאל, לפני הכניסה לצומת בכיוון נסיעתו של הנתבע. מהתמונות שהציג הנתבע (מוצגים נ/1, נ/2) עולה, לכאורה, כי תמרור כאמור היה מוצב בצד ימין, לפני הכניסה לצומת בכיוון נסיעתו של התובע.

אגב, מהתמונות עולה כי מדובר בתמרור שמוצב על אותו עמוד, מה שמלמד, לכאורה, כי אחד מהצדדים הזיז את התמרור לאחר התאונה, לפני שצילם אותו.

5. מאחר שעל פי הראיות שהובאו בפניי אין ביכולתי להכריע בשאלה מי מהנהגים הזיז את

מיקום התמרור לאחר אירוע התאונה – הגם שאני נוטה להאמין כי התובע הוא שעשה

זאת, הן בשל היותו תושב הישוב מזרעה, בו אירעה התאונה והן משום שהעמו עליו היה

מוצב התמרור נמצא בצד ימין כיוון נסיעת הטויוטה ובצד שמאל כיוון נסיעת

הסוזוקי – אין אני יכול לקבוע מי מהנהגים לא ציית לתמרור "האט ותן זכות קדימה"

וכפועל יוצא מזה אין אני יכול להכריע בשאלה מי מהנהגים נושא באחריות לאירוע התאונה.

במצב דברים זה, ולאור העובדה שעול ההוכחה מוטל על התובע, אין מנוס מלדחות את התביעה, כבלתי מוכחת.

אשר על כן, אני דוחה את התביעה.

בנסיבות העניין, אינני מחייב בהוצאות.

כל צד יישא בהוצאותיו.

ניתן היום, ד' חשון תשע"ד, 08 אוקטובר 2013, בהעדר הצדדים.

למזכירות: נא לשלוח את העתק פסק הדין לצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>