חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מרקושביץ ואח' נ' מטאניס מיכאל חברה לבניין ועבודות אבן בע

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
13137-07
11.11.2009
בפני :
עדי חן-ברק

- נגד -
:
1. לאוניד מרקושביץ
2. ורדה מרקושביץ

:
מטאניס מיכאל חברה לבניין ועבודות אבן בע
פסק-דין

פסק דין

תביעה לפיצוי בגין ליקויי בניה.

ב"כ הצדדים הסכימו כי יינתן פסק דין מנומק לאחר שסיכמו טענותיהם בעל פה והפנו למסמכים.

א. מבוא:

1.בין התובעים לנתבעת נכרת חוזה מכר דירה (במעלות) ביום 3/7/99.

2.החזקה בדירה נמסרה לתובעים ביום 4/1/01. בסמוך לאחר מועד המסירה, ומשגילו התובעים ליקויי בניה הוכנה מטעמם חוות דעת מומחה אשר הועברה לנתבעת.

בעקבות כך תיקנה הנתבעת את הליקויים.

ביום 3/6/03 הודיעו נציגי הנתבעת כי סיימו את תיקון הליקויים. לטענת התובעים תוקנו הליקויים בצורה חלקית בלבד, ועל כן הזמינו חוו"ד מעודכנת שעל בסיסה הוגשה תביעה זו.

3.התביעה הוגשה במקור על סך 93,546 ₪: 67,000 ₪ בגין עלות תיקון הליקויים שנותרו ע"פ חוות דעת מומחה, 10,000 ₪ בגין נזק לא ממוני, 2,700 ₪ בגין שכ"ט המומחה, 13,846 ₪ בגין דמי שימוש ראויים בשל טענה לאיחור במסירה.

4.בהחלטתי מיום 20/11/07 מונה מומחה מטעם בית המשפט, המהנדס מר רונן שטרנברג, על מנת לבחון את הליקויים הנטענים. בהחלטה שניתנה עמדה לנתבעת האפשרות להכין חוות דעת נגדית מטעמה, טרם ביקור המומחה, ואולם היא בחרה שלא להגיש חוות דעת.

5.המומחה שמונה העריך את עלות תיקון הליקויים בסכום כולל של 8,778 ₪ (נכון ליום 24/1/08). ב"כ הצדדים הפנו למומחה שאלות הבהרה. בעקבות השאלות ערך המומחה ביקור חוזר בדירה.

6.לאחר מתן חוות דעת המומחה תיקנו התובעים את תביעתם, כך שסכומה הוקטן ל-56,546 ₪: 30,000 ₪ בגין ליקויים, 10,000 ₪ בגין עוגמת נפש, 13,846 ₪ - פיצוי בגין איחור במסירה, 2,700 ₪-עלות שכ"ט המומחה.

הנתבעת הגישה כתב הגנה מתוקן וכן "נצלה" הזדמנות זו כדי לשלוח הודעות צד ג' כנגד 3 קבלנים עימם התקשרה לביצוע חלק מהעבודות.

צדדי ג' לא הגישו כתבי הגנה.

ב. טענות הצדדים (בתמצית):

7.התובעים:

יש לסטות מהאמור בחוות דעת מומחה ביהמ"ש בפריטים הבאים:

א. הדירה נמסרה עם צינורות הכנה למערכת הסקה מרכזית. משלא בוצעה מערכת ההסקה היה מקום לכסות את ההכנה בצורה דקורטיבית, כך שיש לפסוק בגין כך 700 ₪.

ב. רוחב חדר הרחצה קטן ב-10 ס"מ מהמוסכם. אין לקבל קביעת המומחה לפיה מדובר בהפרש זניח שאין הצדקה לשנותו. מדובר בהפחתה משמעותית של גודל החדר שממילא הינו קטן מאוד.

ג. הקיר הגובל עם חדר הדיור בחדר המדרגות בנוי בסטיה של 0.5% מציר האנך. המומחה קבע כי עלות ישור הקיר הינה בסך 700 ₪ ואולם התיר הפיצוי לשקול דעת בית המשפט מאחר שלדעתו מדובר בסטיה שאינה בולטת לעין וכן נוכח העובדה כי סטיה זו לא עלתה על המותר בתקן שהיה בתוקף בזמן בניית הדירה (הסטיה עולה על התקן המותר כיום).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>