- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מצרפי נ' ספורטה
|
ת"א בית משפט השלום אשדוד |
1325-08
28.6.2013 |
|
בפני : עמית כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מרים מצרפי |
: אילנה ספורטה |
| החלטה | |
החלטה
מדובר בתביעה לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965 (להלן: "החוק"), בשל מכתב ששלחה הנתבעת ביום 17.3.08 (להלן: "הפרסום").
בדיון אשר התקיים ביום 12.6.13 נשמעו עדויותיהן של התובעת והנתבעת. בסוף הדיון קבעתי דיון נוסף ליום 4.7.13 לשמיעת עדותה של הגב' אסנת בן חמו, עדה מטעם התובעת, אשר לא יכלה להתייצב לדיון (עקב דחייתו, לבקשת הנתבעת, מיום 30.5.13). קבעתי בהחלטתי כי על מנת לחסוך מזמן הדיון, יעביר ב"כ התובעת את העתק המסמכים שבכוונתו להגיש באמצעות הגב' בן חמו לב"כ הנתבעת, אשר רשאית להתנגד להגשתם.
מאחר והצדדים לא הצליחו להגיע להסכמה, איזה מסמכים יוגשו ואיזה לא, הגיש ב"כ התובעת בקשה לאשר את הגשת המסמכים באמצעות העדה והנתבעת הגישה תגובה.
לטענת התובעת, מטרת המסמכים להוכיח את ה"כוונה לפגוע" שבסעיף 16 של כתב התביעה. כל המסמכים קבילים, מאחר והעדה היא צד להם. דהיינו, לטענת התובעת, היא מבקשת להגיש את המסמכים על מנת להוכיח שהפרסום נעשה בכוונה לפגוע, כלשון סעיף 7א(ג) לחוק.
הנתבעת משיבה שמרבית המסמכים אינם יכולים לשמש ראיה לאמיתות תכנם, בהיותם עדות שמיעה; כל המסמכים מאוחרים למשלוח המכתב מושא התביעה שמועדו 17.3.08 ואין לאפשר הגשת ראיות נוספות לאחר שנשמעה עדותה של הנתבעת
בדיון אשר התקיים ביום 28.6.10 בפני כב' השופט חיים חדש, הצהיר ב"כ התובעת: "לא החלפנו בינינו גילוי מסמכים ושאלונים אבל מבחינתי, כדי לייעל את העניין, אין לי התנגדות לכך שייקבע שכל מסמך שבכוונתי לעשות בו שימוש, יצורף לתצהירים וכך נוכל לחסוך את הליך הביניים", וב"כ הנתבעת הצהיר שההסדר מקובל עליו.
נוכח זאת, קבע כב' השופט חדש בסוף הדיון "... לתצהירים (או לתיק המוצגים במידה וצד כלשהו לא יגיש תצהירים) יצורפו כל המסמכים שבדעת הצד המגיש להסתמך עליהם במהלך המשפט".
נוכח זאת, אין רשאית התובעת לצרף מסמכים אותם לא צירפה לתצהירה או לתיק המוצגים מטעמה.
אם צורפו המסמכים או חלקם לתצהיר התובעת או לתיק המוצגים, הרי שבהתאם להחלטת כב' השפט חדש, רשאית התובעת להגישם. אין ספק שניתן להגיש באמצעות הגב' בן חמו מסמכים אשר הוכנו על ידה או שהיא מכותבת שלהם. אולם, אני מסכים עם ב"כ הנתבעת כי ספק אם המסמכים אותם מבקשת התובעת לצרף, רלוונטיים לדיון בתיק הנוכחי וכן, רוב המסמכים אינם יכולים להעיד על עמיתות תוכנם, אלא רק על העובדה שהעדה שלחה או קיבלה אותם.
לכן, לגבי המסמכים אשר צורפו על ידי התובעת לתצהירה או לתיק המוצגים- רשאית התובעת להגישם באמצעות העדה והצדדים יטענו בקשר לרלוונטיות שלהם, בסיכומיהם.
התוצאה
התובעת תהיה רשאית להגיש באמצעות העדה רק מסמכים אשר צורפו לתצהירה או לתיק המוצגים מטעמה.
בקשר לרלוונטיות המסמכים אשר יוגשו, יהיו הצדדים רשאים לטעון בסיכומיהם.
מהלך הדיון ביום 4.7.13 וסיכומים בע"פ
בדיון אשר התקיים ביום 12.6.13, קבעתי שהדיון ביום 4.7.13 יישמע מ- 10:00 עד 11:00. נוכח ביטול דיונים אחרים, ניתן להאריך את הדיון עד לשעה 12:00.
על כן, יערכו באי כוח הצדדים לסכם בע"פ עם תום חקירת העדה.
כדי שניתן יהיה לסיים את הדיון, במועד, יערכו הצדדים כך שחקירת העדה ע"י באי כוח הצדדים תימשך עד 30 דקות לכל צד. סיכומי כל צד ימשכו עד 20 דקות, כולל סיכומי תשובה של ב"כ התובעת.
ניתנה היום, כ' תמוז תשע"ג, 28 יוני 2013, בהעדר הצדדים.
עמית כהן, שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
