מנהל מקרקעי ישראל ירושלים נ' עמותה לקידום החינוך בשכונ
|
ת"א בית משפט השלום בית שמש |
53742-05-11
14.2.2013 |
|
בפני : דוד גדעוני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מנהל מקרקעי ישראל ירושלים |
: אוהלי השכרה עמותה לקידום החינוך בשכונ |
| החלטה | |
החלטה
1.התנהלות הנתבעת בתיק איננה מתקבלת על הדעת. בעבר נמנעה הנתבעת מהגשת תצהיריה במועד ועשתה דין לעצמה. לאחר שהמועד להגשת תצהיריה הוארך לה לפנים משורת הדין נקבע הדיון היום במעמד הצדדים על יסוד הצהרת ב"כ הנתבעת כי יו"ר הנתבעת יהיה בארץ במועד הדיון. בדיון הקודם אף חוייבה הנתבעת בהוצאות לטובת אוצר המדינה (שאף אותן לא שילמה אלא לאחר תזכורות ובאיחור ניכר).
כ-4 ימים לפני הדיון שנקבע להיום הוגשה מטעם הנתבעת בקשה לדחיית הדיון וזאת מן הטעם שנציג הנתבעת נאלץ לשוב לארה"ב. לבקשה לא צורפו אסמכתאות ומכל מקום לא הוברר מדוע הוגשה ימים ספורים בלבד קודם למועד הדיון כאשר הטעם ביסוד הבקשה נודע לנתבעת מספר שבועות קודם לכן. בהמשך לאמור הוגשה אתמול בקשה מטעם ב"כ הנתבעת לשחרור מייצוג. גם לדיון היום התייצבה נציגת הנתבעת באיחור ניכר.
2.התנהלותה המתוארת של הנתבעת מסכלת הלכה למעשה כל אפשרות לקדם באורח אפקטיבי את בירור ההליכים בתיק. היא מביאה ולא בפעם הראשונה לביטול זמנו של בית המשפט ולביטול זמנו של הצד שכנגד.
3.בנסיבות העניין ולאור האמור לעיל, תישא הנתבעת בהוצאות התובע בקשר עם הדיון היום בסך של 1,500 ₪. כמו כן אני מורה על חיוב הנתבעת בהוצאות לטובת אוצר המדינה וגם זאת על הצד הנמוך, בסך של 1,500 ₪.
הסכומים האמורים ישולמו עד ולא יאוחר מיום 1.3.13 והנתבעת תדאג להמציא אסמכתא על כך לבית המשפט.
4.הדיון יידחה ליום 12.5.13 בשעה 10:00 וזאת על יסוד דברי הנתבעת כי מר ימין סויסה יהיה באותו מועד בארץ. מובהר בזה כי מר סויסה נדרש להתייצב לדיון. כמו כן יובהר כי ככל שלא תהיה התייצבות כאמור לדיון הנקבע ישקול בית המשפט להורות על מחיקת כתבי הטענות והתצהירים מטעם הנתבעת מחמת חוסר מעש על כל המשתמע מכך.
5.משנמסרו פרטי הקשר עם הנתבעת כמו גם כתובתה להמצאת כתבי בי-דין, אני מורה על שחרורו של עו"ד ישראל בלומנטל מהייצוג. המזכירות תעדכן את פרטי הקשר עם הנתבעת בהתאם לפרטים שנרשמו לעיל.
ניתנה והודעה היום ד' אדר תשע"ג, 14/02/2013 במעמד הנוכחים.
דוד גדעוני, שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|