מימון נ' מימון ואח'
|
ה"פ בית משפט השלום רמלה |
17164-08-10
10.8.2010 |
|
בפני : דן סעדון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מירי מימון |
: 1. אנג' מרידך מימון 2. היועץ המשפטי לממשלה |
| החלטה | |
החלטה
לפני בקשה לפטור מתשלום אגרת המשפט.
לבקשה צורפו תדפיסי חשבון בנק ואישורים על קבלת גמלה מן המל"ל. מן המסמכים עולה כי המבקשת מקבלת מדי חודש גמלת מזונות בסך 3,110 ₪, קצבת ילדים בסך כ-300 ₪ והיא מפקידה סכומי כסף במזומן ללא שמקור סכומים אלה הובהר בבקשה או בנספחים (ראה למשל זיכוי מגורם בשם "תגבור כ"א" ביום 9/5; הפקדה מיום 19/7).
לאור האמור אני סבור כי דין הבקשה להידחות. הלכה היא כי על מבקש הפטור להיכבד וליתן תמונה מלאה על מכלול הכנסותיו. באין פרטים מלאים נבצר מבית המשפט ומן הצד שכנגד לעמוד על מצבו של המבקש. די בכך שבקשה לפטור מאגרה אינה מפורטת ואינה שלמה די צרכה על מנת להביא לדחייתה מטעם זה בלבד (רע"א 155/92 קרליץ נ' אוחיון (לא פורסם, 20.1.92). בענייננו חסרים בבקשת המבקשת פרטים מהותיים: אין פירוט של הניסיונות שעשתה, אם עשתה, המבקשת על מנת לממן את תשלום האגרה באמצעות גיוס כסף מקרובים ומכרים ואין פירוט לגבי מקור ההפקדות הכספיות שבוצעו מפעם לפעם בחשבונה, כמתואר לעיל. די בכך, כאמור, כדי לדחות את הבקשה וכך אני מורה. האגרה תשולם תוך 30 יום שאם לא כן תימחק התובענה.
ניתנה היום, ל' אב תש"ע, 10 אוגוסט 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|