חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מיכלובסקי נ' המוסד לביטוח לאומי

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
371-09-13
29.12.2013
בפני :
משה טוינה

- נגד -
:
שי דניאל מיכלובסקי
:
המוסד לביטוח לאומי
פסק-דין

פסק דין

1.לפני ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 11.7.13 אשר קבעה למערער נכות זמנית בשיעור 20% לתקופה שמיום 14.6.06 ועד ליום 31.8.06, 10% נכות זמנית לתקופה שמיום 1.9.06 ועד ליום 31.12.06 ונכות צמיתה בשיעור 0% החל מיום 1.1.07 (להלן: "הוועדה").

רקע עובדתי

2.המערער הגיש תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה בגין פגיעה מיום 13.6.06, אשר הוכרה כתאונת עבודה.

3.ועדה רפואית מדרג ראשון אשר התכנסה לדון בעניינו של המערער ביום 14.4.13 קבעה למערער נכות זמנית בשיעור 10% לתקופה שמיום 14.6.06 ועד ליום 31.12.06 ונכות צמיתה בשיעור 0% לתקופה שמיום 1.1.07.

4. המערער הגיש ערר על החלטת הוועדה הרפואית מדרג ראשון.

ועדה רפואית לעררים אשר התכנסה לדון בעררו של המערער ביום 11.7.13, קיבלה את הערר וקבעה למערער, כאמור, נכות זמנית בשיעור 20% לתקופה שמיום 14.6.06 ועד ליום 31.8.06, 10% נכות זמנית לתקופה שמיום 1.9.06 ועד ליום 31.12.06 ונכות צמיתה בשיעור 0% החל מיום 1.1.07.

על החלטה זו הוגש הערעור דנן.

טענות הצדדים

5.לטענת המערער, הוא סובל מכאבים כרוניים בגב התחתון עם הקרנה לרגל ימין ואשר מגבילים אותו בביצוע פעולות היום יום כגון הרמת משקל, מאמץ פיזי ופעילות גופנית, פעולות אשר לא נבדקו על ידי הוועדה.

המערער מוסיף וטוען כי בשנת 2012 חלה החמרה קשה במצבו כפי שמעידה בדיקת ה- C.T שביצע ומשכך, לא ברור מדוע אחוזי הנכות הזמנית שנקבעו לו עבור התקופה שמיום 14.6.06 ועד ליום 31.12.06 הופחתו לנכות בשיעור 0%.

6.לטענת המשיב, המערער נבדק על ידי הוועדה הן בדיקה נוירולוגית והן בדיקה אורטופדית. הוועדה אף התייחסה לבדיקת ה- C.T מתאריך 8.5.12, תוך שפירטה את ממצאיה וקבעה כי לא נמצאה מגבלה המקנה אחוזי נכות, הן בתחום הנוירולוגי והן בתחום האורטופדי.

המשיב מפנה לעב"ל 1355/01 הלן נחמיאס נ' המל"ל וטוען כי יש להעדיף את הממצאים הקליניים על פני הממצאים ההדמייתיים וכי בהיעדר ממצאים קליניים, בדין לא נקבעה נכות על ידי הוועדה.

בנסיבות אלה, לטענת המשיב, לא עולה כל טעות משפטית מהחלטת הוועדה ודין הערעור להידחות.

דיון והכרעה

7.לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי כי דין הערעור להדחות, ואפרט.

8.כידוע, בית הדין מוסמך לדון במסגרת ערעור על החלטות ועדות רפואיות לעררים רק בשאלות משפטיות. כאשר כבר נקבע כי במסגרת סמכותו בוחן בית הדין אם הוועדה טעתה בשאלה שבחוק, חרגה מסמכותה, הסתמכה על שיקולים זרים או התעלמה מהוראה המחייבת אותה.

ראו: עב"ל (ארצי) 10014/98 הוד - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע ל"ד 213.

עוד נקבע, כי קביעות שיעור הנכות וסעיפי הליקוי הרלוונטיים הן קביעות רפואיות מובהקות הנמצאות בתחום סמכותה הבלעדית של הוועדה, ובית הדין אינו מוסמך להתערב בהן.

ראו: עב"ל (ארצי) 217/06 בן צבי - המוסד לביטוח לאומי (לא פורסם, 22.6.2006).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>