- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מחמוד ואח' נ' הראל חברה לביטוח ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ירושלים |
6374-02-11
7.2.2012 |
|
בפני : פאול שטרק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. עמאד אלדין מחמוד 2. סלימאן נאדר |
: 1. הראל חברה לביטוח 2. נתנאל קמפי |
| פסק-דין | |
פסק - דין
1. ביום 25.7.10 בשעה 07:30, אירעה תאונת דרכים בצומת הנביאים וכביש מס' 1 סמוך לכניסה למנהרה לכיוון תלפיות.
2. התובע נסע עם רכבו בכביש מס' 1 מכיוון הגבעה הצרפתית לכיוון המנהרה.
3.הנתבע ואשתו נסעו מכיוון רח' שבטי ישראל לצומת כביש מס' 1. בטרם אפרט את עדויות הצדדים יש לדון בעדותו של מר מזרחי מטעם הנתבעים אשר נסע מאחורהנתבע מספר 1.
לדברי העד, הוא ראה את הנתבע נוסע בנתיב השמאלי והוא חצה את קו העצירה ונכנס לצומת באור ירוק. לא היה לנתבע מספר 1 צורך להאט בתנועה מאחר ולא היה רכב לפניו. רכבו של התובע חלף על פני רכבו של הנתבע.
לדברי מר מזרחי מדובר בתאונה חזיתית. אולם, בדיון בבית המשפט הדגים מר מזרחי את מוקד ה"אימפקט" במרכז רכבו של התובע בצד הנוסע.
4.הנתבע הגיש תביעה שכנגד עקב תביעתו של התובע.
5. לדברי התובע, הוא נכנס לצומת בכוונה לחצותו כדי לאסוף עובד שלו הממתין מעבר לצומת. אותו עובד לא מסר עדות בבית המשפט.
לטענת התובע, כאשר היה באמצע הצומת, הנתבע פגע ברכבו בחלק מהמרכז לאחור בצד הנוסע (ראה תיעוד הנזק בתמונות בתיק ביהמ"ש). לדברי התובע, הנתבע נסע בנתיב השמאלי בכניסתו לצומת.
6. לעומתו הנתבע ואשתו טענו שנסעו ברחוב הנביאים. אולם לא זכור לנתבע באיזה נתיב נסיעה נסעו אך אינו שולל נתיב נסיעה שמאלי.
7. מנתוני הנזקים עולה כי רכבו של התובע חלף במידת מה על פני רכב הנתבע בטרם ההתנגשות, דהיינו, רכבו של התובע כבר היה בצומת כאשר הנתבע נכנס לצומת. הכיצד?
מוקד ה"אימפקט" הינו מהמרכז עד לאחור של רכבו של התובע. כמו כן, מעדותו של מר מזרחי (המחזקת את עדות התובע) הנתבע היה בנתיב השמאלי בעת כניסתו לצומת. משמעות הדבר, התובע הצליח לחצות בחלק הקדמי של רכבו נתיב הנתבע. כמו כן, הנתבע מודה שלא האט רכבו בטרם כניסתו לצומת.
8. האם התובע נכנס באדום לצומת? זה לא ברור מאחר והנתבע בהגעתו לצומת היה לו אור ירוק. יתכן שהתובע ניסה "לגנוב" רמזור ואף נכנס בשבריר שניה של ירוק ואולי אף בצהוב.
9. תופעת "גניבת רמזור" הינה ידועה ולכן, אין בקיום אור ירוק בלבד כדי להבטיח כניסת נהג לצומת בבטחה. אין ראיה ביחס למרחקו של הנתבע מהצומת בעת החלפת הרמזור לירוק, אולם ניכר כי הנתבע היה קרוב לצומת ולא האט רכבו.
10. בע"א 553/73 אלינו נ' חנחן פד"י כט(ב) 341, 342, נקבע:
"על נהג המתקרב לצומת שאינו מרומזר, אף שניתנה לו זכות קדימה בשל תמרור
"עצור" המצוי ברחוב החוצה את דרכו להיכנס לצומת תוך התאמת מהירות
הנסיעה ובירור כי הדרך חופשית (להלן: פס"ד חנחן").
האם ניתן ליישם פס"ד חנחן לענין דנן חרף ההבדל בצומת מרומזר ובין הצומת בחנחן, התשובה חיובית נוכח הערת בית המשפט בפסקק דינו בסוף עמ' 342 נקבע:
"... שאף בצומת מרומזר, לפי תקנה 65 לתקנות התעבורה תשכ"א – 1961. אסור
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
