- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מורגנשטיין נ' נבות
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
17998-07-10
2.12.2010 |
|
בפני : נסרין עדוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יבגני מורגנשטיין |
: מיכל נבות |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפניי תביעת התובע לקבלת פיצויים מהנתבעות עקב הנזקים שנגרמו לו עקב פגיעת רכבו בתאונה בה היו מעורבים רכבי הצדדים.
ביום 10.03.10 ארעה התנגשות בין רכבו של התובע, עת היה נהוג בידי אשתו, הגב' חגית גורן, לבין רכבה של הנתבעת 1 שהיה נהוג על ידה.
מטעם התובע העידה אשתו, הגב' חגית גורן. על פי עדותה, היא נסעה ברחוב השקדים בדרך למשפחתון בסביבות השעה 08:00. הכביש היה פקוק והנסיעה הייתה מאוד איטית, ותוך כדי הנסיעה, שמעה לפתע חבטה ברכבה מאחור, חבטה שרכבה קיבל מרכב הנתבעת 1 שנסעה מאחור.
מנגד, הנתבעת 1 טוענת, כי רכבו של התובע, התדרדר לאחור במהלך הנסיעה ובכך ארעה ההתנגשות. הנתבעות טוענות עוד, כי הנזקים הנטענים בתביעה לא נגרמו עקב אותה התנגשות שהייתה קלה מאוד. לטענתן, לרכבן לא נגרמה אפילו שריטה, ועל כן, אין לייחס את כל הנזקים הנטענים על ידי התובע לתאונה נשוא התביעה.
בנוגע לנסיבות התאונה, שמעתי הן את עדותה של אשת התובע, והן את עדותה של הנתבעת 1. עדותה של אשת התובע יצרה עליי רושם אמין. עדותה הייתה החלטית ועקבית, בעוד שניכר על הנתבעת 1 שלא הייתה בטוחה כי רכבו של התובע התדרדר לכיוון רכבה. כעולה מעדותה של אשת התובע, ההתנגשות ארעה בזמן נסיעת שני הרכבים, ואף הנתבעת 1 העידה כי שני הרכבים החלו בנסיעה לאחר שעמדו במעבר חציה.
הנתבעות כפרו בנזקים הנטענים על ידי התובע. התובע צירף לכתב תביעתו חוות דעת שמאי. התובע לא הכחיש כי רכבו היה רכב ישן, אך כל הנזקים המפורטים בחוות הדעת היו נזקים שנגרמו אך ורק עקב התאונה.
הנתבעות לא הגישו חוות דעת נגדית. התובע מסר לנתבעת 1 את פרטי המוסך אליו הועבר הרכב, אך הנתבעת 1 לא הביעה כל רצון בבדיקת הרכב טרם תיקונו במוסך.
יחד עם זאת, בחוות דעת השמאי נכללה עלות תיקונו של פנס הערפל האחורי ימני. פנס זה לא תוקן בפועל משלא נמצא פנס משומש מאותו סוג. על כן, אין לפסוק לתובע מע"מ בגין עלות הפנס.
לאור כל האמור לעיל, הנני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעות יחד ולחוד, לשלם לתובעים סך של 3,069 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום התאונה ועד היום, ובתוספת 500 ₪ עבור ההוצאות, אי הנוחיות והטרחה שנגרמו לתובע.
הסכומים הנ"ל ישולמו תוך 30 יום מהיום, אחרת ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
ניתן היום, כ"ה כסלו תשע"א, 02 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
