מועצה אזורית לב השרון נ' לביאד ואח'
|
חע"מ בית משפט השלום נתניה |
60576-08
25.11.2010 |
|
בפני : אביבה טלמור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מועצה אזורית לב השרון – עו"ד שגיא טנא |
: 1. אהרון לביאד - בעצמו 2. דינה לביאד – בעצמה |
| החלטה | |
החלטה
אכן חוות דעת מומחה שהוגשה לבית המשפט ביום 23.11.10 הוגשה באיחור ניכר. כתב האישום הוגש בתיק זה ב- 2.10.08 מאז ניתן היה להתכונן לדיון, להכין חוות דעת מומחים אם צד חפץ בכך להעביר עותקים לצד האחר וכך גם להכין את כל חומר הראיות הנדרש לקיום הדיון בתיק זה.
בענייננו, אף לא קוימה החלטת בית המשפט בדבר המועדים להגשת חוות הדעת של המומחה אף שזו התבקשה להגשה באיחור ורק בישיבת בית המשפט מיום 14.10.10 הועלה לראשונה על ידי ב"כ הנאשמים שמתכוונים הנאשמים להביא עד מומחה מטעמם לדיון.
בית המשפט נעתר אז לבקשת ב"כ הנאשמים והורה וקצב מועדים להגשת חוות הדעת אלא שדבר זה אף הוא לא נעשה במועד ורק ביום 23.11.10 הוגשה בקשה לבית המשפט ועניינה בקשה להגשת חוות דעת מומחה. אותה בקשה הועברה לב"כ המאשימה אשר ציין ובצדק שזו הועברה לו יומיים לפני הדיון, לא על פי התקנות, לא מאפשרת הגשת חוות דעת נגדית לעיתים ואין מקום לכן לטעמו להגישה.
יחד עם זאת, ציינה ב"כ הנאשמים שמדובר בראיה שהינה אחת מראיות הנאשמים וביקשה למנוע מהנאשמים להגישה ולשמוע את המומחה מטעמם וזאת מטעמי צדק בלבד.
לאחר ששקלתי בזהירות יתרה טיעוני הצדדים, מורה אני על מנת שצדק יעשה ויראה שנעשה שתוגש חוות הדעת המומחה מטעם הנאשמים כראיה והמומחה ייחקר על חוות דעת זו אלא שהדיון נדחה למועד נוסף על מנת שב"כ המאשימה יוכל ללמוד את חוות הדעת ולהכין עצמו כראוי וכנדרש לצורך חקירת עורך חוות הדעת.
בנסיבות אלו, נדחה לסיום שמיעת פרשת ההגנה ליום 8.12.10 שעה 13:00.
עד אז יפגשו הצדדים ויגיעו להבנה כוללת.
ניתנה והודעה היום י"ח כסלו תשע"א, 25/11/2010 במעמד הנוכחים.
אביבה טלמור, שופטת בכירה
הוקלד על ידי: נאוה לוי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|