חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מולדובן נ' חברת ניופאן

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות הרצליה
16003-12-09
3.6.2010
בפני :
שאול אבינור

- נגד -
:
יצחק מולדובן
:
חברת ניופאן
פסק-דין

פסק דין

אין מחלוקת כי התובע רכש טלוויזיית אל סי די מהנתבעת. עוד אין מחלוקת כי התובע החזיק בטלוויזיה במשך למעלה משלוש שנים ללא כל טרוניה.

לאחר שהתובע עבר דירה הוא הזמין טכנאי מטעם הנתבעת לצורך הצבתה והתקנתה. העידו לפניי התובע ואותו מתקין, שמסרו גרסאות שונות אודות מה שקרה באותו אירוע. לטענת התובע, הוא ראה שהטכנאי נחפז בעבודתו, ועל כן הוא סבור כי השבר – שבדיעבד הסתבר כי נגרם לטלוויזיה – נגרם בעטיה של רשלנות הטכנאי.

התובע, הודה בהגינותו כי לא ראה שהטלוויזיה נפלה, וגם ציין כי הטכנאי מקצועי אך עשויה לקרות "פשלה" כתוצאה מפזיזות. ואולם, טענתו זו של התובע הינה בגדר השערה של אדם שאינו מומחה לדבר ולא ניתן לקבוע לפיה ממצא שיפוטי, ולפיכך גם אין משמעות לשאלה אם הטכנאי בתום ההתקנה לא הדליק את הטלוויזיה כתוצאה מבקשת התובע או ביוזמתו.

זאת ועוד, מסתבר כי התובע, העביר את הטלוויזיה לדירתו החדשה כשהיא עטופה בשמיכה ומונחת על גבי מושב אחורי ברכב, כאשר לטענתו בת זוגו ישבה ליד הטלוויזיה. אין צריך לומר כי העברה באופן כזה של מכשיר כה רגיש עלולה לגרום לתקלה במכשיר ועל פני הדברים הסבירות שהתקלה קרתה במהלך ההובלה היא גבוהה מהסבירות שקרתה במהלך ההתקנה.

יחד עם זאת, אין מחלוקת כי לנתבעת היתה אחריות לטלוויזיה, והאירוע קרה במהלך תקופת האחריות. טענת נציגת הנתבעת היא כי האחריות מוגבלת לכך שהמוצר נשמר בתנאים ראויים ובהתאם להוראות השימוש, ובהקשר זה הפנתה את בית המשפט לכתב האחריות. ואולם, בכתב האחריות לא מופיעה כל אזהרה באשר לנושא העברת המכשיר, וגם לא הוצגו לפניי הוראות השימוש, אליהן מפנה כתב האחריות. הגם שהדעת נותנת שאדם עשוי להבין שהעברת מכשיר כגון דא מחייבת זהירות, מן הראוי – דווקא בשל רגישות המכשיר – שהנתבעת תבהיר את האופן שבו יש להעבירו, בין בהוראות השימוש ובין בתנאי האחריות, וזאת בפרט לנוכח העובדה שהעברת מכשיר כגון דא איננה אירוע חריג.

בנסיבות אלה, יש לנתבעת אחריות מסוימת לאירוע, שלנוכח ערכה של הטלוויזיה ונסיבות העניין, אני קובע אותו בסך של 1,750 ₪.

הנתבעת תשלם סך זה, בצירוף 500 ₪ הוצאות, לתובע, תוך 30 יום מהיום.

ניתנה והודעה היום כ"א סיון תש"ע, 03/06/2010 במעמד הנוכחים.

שאול אבינור, שופט

הוקלד על ידי: איריס עמרם התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>