חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' שעבאן

: | גרסת הדפסה
פ"ל
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה
1578-12-11
14.7.2013
בפני :
לאה שלזינגר שמאי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
חמזה שעבאן
גזר-דין,החלטה

גזר דין

1. הנאשם הודה והורשע על פי הודאתו בביצוע העבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן.

2. מדובר בעבירות של נהיגה במלגזה מבלי שקיבל היתר לכך ממשרד הרישוי, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל שנתיים ונהיגה ללא רישיון רכב תקף כשנה.

אין צורך להכביר מילים על חומרתן ומסוכנתן של העבירות.

3. לחובת הנאשם הנוהג משנת 2007, 15 הרשעות קודמות, מהן נהיגה בחוסר זהירות ואיסור שימוש.

לחובת הנאשם עבר פלילי בגין עבירות של נהיגה פוחזת ברכב, נהיגה בפסילה, אלימות. היינו, מדובר בעבר מכביד למדי הן הפלילי והן התעבורתי ביחס לוותק נהיגה יחסית קצר גם מבחינת כמות ההרשעות וגם ומבחינת חומרתן.

עם זאת, לזכותו של הנאשם הודאתו והעובדה שריפא הפגם ועתה מחזיק ברישיון נהיגה תקף.

4. הצדדים הגיעו להסדר מסגרת במסגרתו עתרו הצדדים להשית על הנאשם מאסר בדרך של עבודות שירות למשך שלושה חודשים, פסילה על תנאי, קנס ומאסר על תנאי.

התביעה עתרה להשית על הנאשם פסילה בפועל ואילו הסנגור ביקש שלא להטיל עליו פסילה.

5. לאור הסכמת הצדדים, בהחלטתי מיום 23.05.13, הוריתי לממונה על עבודות השירות להגיש חוות דעת בעניינו של הנאשם האם מתאים לרצות מאסר בדרך של עבודות שירות.

בחוות דעת מיום 18.06.13 קבע הממונה על עבודות השירות, כי הנאשם מתאים לרצות מאסר בדרך של עבודות שירות והמליץ להציבו בנציבות שב"ס ברמלה.

6. לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים ובחנתי עברו של הנאשם, בשים לב לנסיבות ביצוע העבירה שתוארו לעיל, לריפוי הפגם על ידי הנאשם בכך שחידש את רישיון הנהיגה והציג רישיון תקף עד שנת 2014 ולאור כל האמור לעיל, מצאתי כי יש בהם כדי להקל עם הנאשם ולפיכך לא אמצה עימו הדין במלוא חומרתו ולפיכך אאמץ ההסדר ברף הנמוך.

אני מחליטה לגזור על הנאשם העונשים הבאים:

אני דנה את הנאשם למאסר למשך שלושה חודשים שירוצה בעבודות שירות כמפורט בחוות דעת הממונה.

אני דנה את הנאשם ל- 7 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, שלא יעבור עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל שנה או נהיגה בזמן פסילה.

אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 2,500 ₪ או 25 ימי מאסר תמורתו.

הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים וזאת על תנאי למשך שלוש שנים.

הקנס ישולם ב-5 תשלומים שווים ורצופים, החל מ- 12.8.13.

לא ישולם איזה מן התשלומים במועדו, תעמוד מלוא יתרת הקנס לפירעון מיידי.

זכות ערעור כחוק תוך 45 יום לבית משפט מחוזי מחוז מרכז.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>