חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' שטול

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום אשקלון
1526-09-11
4.9.2011
בפני :
סבין כהן

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
קונסטנט שטול
החלטה

החלטה

כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו שני אירועים של התפרצות למקום מגורים בכוונה לבצע בהם גניבה. בד בבד עם הגשת כתב האישום הוגשה בקשה למעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו, היא הבקשה שבפני.

ראשית טען ב"כ המשיב לעניין הראיות. האירוע הראשון עניינו התפרצות לביתה של קשישה אשר לא זיתה את המשיב במסדר זיהוי והצביעה על אדם אחר אלא שהמשיב נקשר לאירוע לאור התייחסותו עצמו במהלך החקירה לאותה התפרצות וכן לאור טביעות נעליו בסמוך למקום.

אין ספק כי העובדה שהמתלוננת הצביעה על אדם אחר יש בה כדי להחליש את עוצמת הראיות בתיק וגם לאור העובדה שהמשיב במהלך חקירתו היה בשעה שנזקק לתחליף הסם ואף ציין הדברים מפורשות וחקירתו נראית לפחות למקרא ההודעה כמבולבלת, יש בה כדי להביא לבחינה זהירה מאוד של הראיות בעניין אך לא ניתן לומר כי לא מצויות ראיות, זאת בפרט, כאשר המשיב עצמו מאשר כי אותה קשישה הכתה בו במקלה שהיא ראיה ייחודית לאותה התפרצות.

באשר לאירוע השני, הרי שעל פניו ישנן ראיות לכאורה כי המשיב נמצא באזור.

מכאן לעילת המעצר. הנני סבורה כי בנסיבותיו של המשיב שלפני ניתן לומר כי מתקיימת עילת מעצר בעניינו של המשיב אם כי אופי המעשים יש בו כדי להחליש את העילה. מדובר באדם שעל פניו ביצע לכאורה את מעשיי ההתפרצות ללא כל תחכום, כאשר נראה שאחד הדברים העיקריים שאותם מחפש המשיב הינו דבר מה לאכול. המשיב גם לא ניסה על פניו לקחת חפצים יקרי ערך.

מנגד, מדובר במי שנכנס למקומות מאוכלסים. בין המשיב לבין הקשישה התפתח סוג של עימות ומכאן החשש העולה מתוך המעשים למסוכנות לציבור.

למשיב גם עבר פלילי בתחום.

בנסיבות אלה ולאור נסיבות ביצוע העבירות כפי שציינתי ואותה חולשה שבראיות ועל מנת לבחון האם מאפייני אישיותו של המשיב והתנהגותו יש בהם כדי להצביע על מסוכנות מצאתי מקום שלא להורות על שחרורו של המשיב היום אלא לבחון אפשרות לשחרור לאחר שיערך תסקיר שרות המבחן.

אני מורה לפיכך כי המשיב יעצר עד החלטה אחרת.

מורה על הגשת תסקיר מעצר בעניינו של המשיב אשר יבחן בין היתר האם לאור מאפייני אישיותו של המשיב והתנהגותו, ניתן יהיה להורות על שחרורו של המשיב ללא פיקוח, שכן אין בידי המשיב להציע כל חלופה.

קובעת לדיון נוסף ליום 26.9.2011 שעה 12:00.

עד לאותו מועד יוגש תסקיר שרות המבחן.

המזכירות תעביר הפרוטוקול לשרות המבחן.

המשיב יובא לדיון ע"י הליווי.

ניתנה והודעה היום ה' אלול תשע"א, 04/09/2011 במעמד הנוכחים.

סבין כהן, שופטת

קלדנית: תמר

הוקלד על ידי: מזל בן-סימון התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>