חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' שחורי

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
22701-05-10
2.11.2011
בפני :
בני שגיא

- נגד -
:
מדינת ישראל – משטרת ישראלמדור תביעות תל אביב
:
רפאל שחורי
הכרעת-דין

בפני

כב' השופט בני שגיא

הכרעת דין

כללי

1.כתב האישום אשר הוגש נגד הנאשם מייחס לו עבירת איומים. תואר כי ביום 6.11.09 ניגש הנאשם לפקח העירוני מר צחי צרפתי (להלן – הפקח), שאל לשמו, ולאחר שהפקח השיב כי שמו הוא צחי, שאל אותו הנאשם מדוע רשם לחובתו דוח חניה כשבועיים לפני כן.

בהמשך, איים הנאשם על הפקח באומרו את הדברים הבאים: "תקשיב לי טוב טוב, אם אתה רושם לי עוד דוח אחד אני אזיין לא אותך, אלא את אמא שלך בתחת, ואני ארצח את כל המשפחה שלך, אני יודע איפה אתה גר ואני גם ארצח אותך. שמעת אותי אני אזיין אותך בתחת ואתה לא יודע עם מי יש לך עסק, יש לי תעודות פסיכיאטריות ואני ארצח אותך". עוד אמר הנאשם לפקח כי "עוד דוח אחד" זה הסוף שלו.

2.בתגובתו לכתב האישום ציין הנאשם כי אינו מכיר את הפקח, והגיע אליו על מנת לברר פרטים טכניים בנוגע לדוח שקיבל שבועיים קודם לכן, מבלי שידע שהוא הפקח שרשם את הדוח לחובתו. הנאשם הכחיש את יתר האמור בכתב האישום.

3.במסגרת שלב ההוכחות נשמעה בבית המשפט עדותו של הפקח וכן עדות הנאשם.

עדות הפקח

4.הפקח תיאר בעדותו את שאירע באותו יום.

וכך מעדותו:

"הייתי עם הקטנוע, קסדה על הראש. בעבודה רגילה. הוא עצר לידי, שאל אותי איך קוראים לך, אמרתי לו צחי. הוא עצר לידי את המונית וניגש אליי. ירד מהמונית, ניגש אליי. הוא אמר לי: אתה רשמת לי דו"ח למונית הזאת? אמרתי לו שאם כן רשמתי, זאת אומרת שהמונית חנתה בעבירה ולכן הוא קיבל דו"ח. ואז הוא פשוט התחיל לאיים עליי. לפי מה שזכור לי הוא אמר לי שהוא ירצח את כל המשפחה שלי ואותי. יש דברים שאני לא כל כך נעים לי להגיד אותם, אבל אני אגיד בכל מקרה...הוא אמר שהוא יזיין את אמא שלי בתחת. הוא ירצח את כל המשפחה שלי ואותי. והוא גם יזיין אותי ואני לא יודע עם מי יש לי עסק. הוא, יש לו תעודות פסיכיאטריות והוא ירצח אותי. הוא חזר על זה כמה פעמים. באותו רגע של ה, השתלשלות האירוע הזה אני ניסיתי להרגיע אותו, לדבר איתו, להגיד לו תלך, איפה הדו"ח, הוא פה? הוא אמר לי כן, במונית. ואז הוא תוך כדי זה אמרתי לו לך תביא את הדו"ח, אני אנסה אולי לעזור לך לבטל אותו, בשביל להרגיע את העניינים קצת, להוריד את הרף של מה שהיה שם. אז הוא נכנס למונית. אני תוך כדי ב.. יש לנו מירס חירום, אני הזמנתי ניידת משטרה דרך המוקד שלנו. תוך כדי הוא יצא והוא שמע שאני הזמנתי ניידת. ואז הוא אומר לי: אתה מאיים עליי? כאילו סליחה, אתה אומר שאני מאיים עליך? אתה מזמין לי ניידת? אני איימתי עליך? ואז הוא פשוט נסע מהמקום. אני רשמתי את המספר של המונית, וזהו, והלכתי לתחנת משטרה להגיש תלונה מכיוון שהוא עזב את המקום. ככה הנחו אותי לעשות. הודעתי למשטרה גם שהוא עזב את המקום, ואמרו לי להגיע לתחנת שכונות בחיים בר לב 100, להגיש תלונה".

הפקח הסביר כי במסגרת עבודתו הוא נתקל, על בסיס יומיומי, בהתנהגות בוטה של אזרחים, אולם אינו נוהג להגיש כנגדם תלונה במשטרה. במקרה דנן, איומיו המפורשים של הנאשם כי יפגע במשפחתו, הם אלה שהובילו אותו להחלטה שלא להבליג, ולהגיש תלונה במשטרה.

גרסת הנאשם

5.בהודעתו במשטרה סיפר הנאשם כי הוא מועסק כנהג מונית, וכי ביום האירוע נתקל במקרה בפקח, ושאל אותו מאיזו שעה הם מתחילים לרשום דוחות לכלי רכב העומדים באדום לבן. הנאשם הסביר כי נוכח מצוקת החניה באזור, מקובל שהדוחות נרשמים החל מהשעה 09:30, אולם הפקח אמר לו כי הדוחות נרשמים החל מהשעה 09:00. הנאשם ציין כי הראה לפקח את הדוח שנרשם לחובתו כשבועיים קודם לכן בשעה 09:27, וכי אמר לפקח ש"זה לא יפה", אולם הפקח אמר לו שהוא יכול ללכת לעיריה ולבקש לבטל את הדוח אך הוא (הנאשם) ידע שבעיריה לא יבטלו את הדוח.

הנאשם הדגיש כי: "לא איימתי עליו ולא קיללתי אותו, רק מה שכן, אמרתי לו שאני מדבר איתו יפה והוא עונה בצורה לא יפה, ומישהו אחר במקומי עם התשובות שהוא ענה לי בזלזול היה יכול להגיד לו שהוא חתיכת חרא, אבל אני לא יכול להגיד לו את זה כי אני נהג ציבורי כבר 30 שנה".

הנאשם ציין כי בשלב מסוים אמר לו הפקח כי הוא הזמין משטרה, בגלל שהוא (הנאשם) קרא לו מניאק ואיים עליו, אולם החליט שלא לחכות לניידת ואמר, בין היתר, לפקח: "...אין לי זמן כרגע ואתה לא שוטר ואתה לא יכול לעצור אותי". בהמשך חקירתו הסביר הנאשם כי: "...לא היה לי זמן בכלל כי באתי לשאול שאלה אחת".

6.בעדותו בבית המשפט סיפר הנאשם על עבודתו רבת השנים כנהג מונית, ועל התקופה בה הועסק כנהגו של שר התשתיות, תפקיד שאף היה כרוך בנשיאת נשק לצורכי הגנת השר. הנאשם תיאר את אופיו הטוב, את תגובותיו המתונות שנענות על ניסיונו הרב בעבודה מול הציבור, ואף הגיש אסופת מכתבים מגורמים שונים מולם עבד כנהג מונית, אשר תיארו את מזגו הטוב.

ביחס לעובדות האירוע - הנאשם חזר על הכחשתו כי איים או קילל את הפקח, ומסר כי באותו בוקר נסע לסידורים, וכאשר הבחין בפקח שאינו מכיר, החליט לעצור את מוניתו ולשאול מדוע נרשמים דוחות לפני השעה 09:30. כאשר הפקח הבהיר לו כי הדוחות נרשמים החל מהשעה 09:00 ביקש הנאשם מהפקח להתחשב בו ולהימנע מרישום דוחות לפני השעה 09:30. נטען כי הפקח דחה בבוטות את בקשת ההתחשבות, שאז החל הויכוח "לעלות לטונים גבוהים" בעיקר מצידו של הפקח שפנה אליו בכינוי "חתיכת נהג מונית". הנאשם ציין כי בשלב מסוים ביקש ממנו הפקח להביא את הדוח על מנת שיבדוק אותו, ולאחר שהלך לרכבו וחזר עם הדוח, אמר לו הפקח כי הזמין משטרה. הנאשם הסביר כי עזב את המקום הן כיון שלא האמין לפקח והן כיון שלא עשה דבר והיה אמור להמשיך בסידוריו.

דיון והכרעה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>