- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' שומונוב(עציר) ואח'
|
מ"ת בית המשפט המחוזי מרכז |
4066-10-09
10.3.2010 |
|
בפני : קלרה רג'יניאנו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. ציון בן-עמי (עציר) 2. ויקטור מישייב (עציר) 3. עאדל כראג'ה (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
(לגבי משיבים 7, 9, ו- 10 בלבד)
כתב האישום הוגש ביום 09/10/09 והוא אוחז בתשעה אישומים.
האישום הרלוונטי למשיבים הוא האישום השני, איתם עומדים לדין 7 נאשמים נוספים.
1.כתב האישום
נטען כי בתאריך לא ידוע בשנת 2008, קשרו קשר הנאשמים 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 וט' (להלן: "עד המדינה") ומישל בן סימון (להלן: "מישל") ואחרים לייבא סם מסוכן מסוג קוקאין במשקל 108.20 ק"ג מפנמה לישראל ולמדינות אחרות וזאת ע"י הסלקת הסם ברמקולים שישלחו במכולה לישראל ולמדינות נוספות.
נטען כי במסגרת הקשר, רכש מישל את הסם והעבירו לפנמה לצורך אריזתו ויבואו לישראל ולמדינות נוספות.
תפקידו של נאשם 2 היה להתקין רמקולים בהם יוסלקו הסמים, תוך שימוש ברצועות מתכת שמטרתן להסתיר את הסמים בתוך הרמקולים על מנת שלא יחשפו במכשירי השיקוף.
לשם כך, טס נאשם 2 ביום 22/05/09, מישראל לפנמה וביחד עם מישל ואחרים, במחסנים שנשכרו לשם כך בפנמה, הוסלק הסם ברמקולים שהוכנו לשם כך.
נטען כי נאשמת 3 הינה בת זוגו של מישל ואם ילדו ותפקידה היה לקשר בין מישל ששהה אותה עת בחו"ל לבין הנאשמים 2 ו-7 בנוגע ליבוא הסם. עוד נטען כי נאשמת 3 פעלה על פי הוראותיו של מישל, להפקיד כספים אצל נאשם 7 או אחרים מטעמו וכן לקבל מנאשמים 2 ו-7 ואחרים כספים ולהעבירם למישל.
נטען כי במסגרת הקשר ולשם קידומו, השקיעו הנאשמים 9 ו-10 ביחד עם נאשמים 4, 5, 6, 8, 11, עד המדינה ואחרים, כספים לצורך יבוא הסם וקבלת הרווחים.
עוד נטען כי הנאשמים 5 ו-11 מסרו לנאשם 8 20,000 כדורים של סם מסוכן מסוג MDMA מתוך מטרה שהכסף שיתקבל ממכירתם יושקע בעסקת הקשר.
נטען כי נאשם 13, בהיותו מודע לפרטי הקשר, סייע לנאשם 6 ולעד המדינה במתן חוות דעת לגבי אופן מימוש מטרת הקשר.
נטען כי נאשם 14 (שהוא אחיינו של נאשם 4) בהיותו מודע לפרטי הקשר, סייע לנאשם 4 בכל הנוגע לחלקו בקשר ליבוא הסם.
נטען כי תפקידו של נאשם 7 היה לקבל את כספי המשקיעים מעד המדינה ולהעבירם למישל. עוד נטען כי נאשם 7 קיבל כספים מנאשמת 3 והעביר באמצעותה כספים למישל.
נטען כי במסגרת הקשר ולשם קידומו, ביום 24/12/08, טסו נאשם 8 ועד המדינה לברצלונה על מנת לפגוש את מישל ולדון אתו בנוגע לייבוא הסם המתעכב.
בעקבות העיכוב שחל ביבוא הסם ועל רקע חוב כספי קודם בעסקי סמים בין נאשם 8 ומישל, התפתח סכסוך בין כל הנאשמים לבין עד המדינה, במהלכו דרשו ממנו הנאשמים שיפנה למישל ויסדיר את הבאת הסם בהקדם.
נטען כי ביום 26/03/09 הגיעו הנאשמים 4, 8, 10 ו-14 לביתו של עד המדינה בטבריה והורו לו לנסוע עמם לחוף התכלת בטבריה.
בהגיעם לחוף, הקיפו הנאשמים 4, 8, 10 ו-14 ואנשים נוספים מטעמם את עד המדינה. נאשם 9 הצטרף וחבט באגרופיו בפניו של עד המדינה ודרש להחזיר להם את הכסף שהשקיעו ביבוא הסם.
בעקבות כך יצר עד המדינה קשר עם נאשם 6 וביקש ממנו להיחלץ לעזרתו. נאשם 6 התקשר לנאשם 10 וביקש ממנו להניח לעד המדינה ובעקבות כך הופסקה התקיפה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
