- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' שוארמה(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום ראשון לציון |
45009-06-11
5.7.2011 |
|
בפני : שרית זמיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אחמד שוארמה (עציר) |
| החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין | |
החלטה
אני מתירה את תיקון כתב האישום כמבוקש.
כתב האישום יתוקן בכתב ידה של התובעת ויוגש לסריקה למזכירות בית המשפט.
ניתנה והודעה היום ג' תמוז תשע"א, 05/07/2011 במעמד הנוכחים.
שרית זמיר, שופטת
הכרעת דין
אני מרשיעה את הנאשם על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירות של שהייה שלא כדין בתחומי מדינת ישראל, עבירה לפי סעיף 12 (1) לחוק הכניסה לישראל תשי"ב – 1952, שימוש במסמך מזוייף עבירה לפי סעיף 420 לחוק העונשין תשל"ז-1977 והתחזות כאדם אחר עבירה לפי סעיף 420 לחוק העונשין תשל"ז-1977 .
ניתנה והודעה היום ג' תמוז תשע"א, 05/07/2011 במעמד הנוכחים.
שרית זמיר, שופטת
גזר דין
הנאשם שבפני הורשע על פי הודייתו בעבירות של שהייה שלא כדין בתחומי מדינת ישראל, עבירה לפי סעיף 12 (1) לחוק הכניסה לישראל תשי"ב – 1952 שימוש במסמך מזויף עבירה לפי סעיף 420 לחוק העונשין תשל"ז-1977 והתחזות כאדם אחר עבירה לפי סעיף 441 לחוק העונשין תשל"ז-1977.
על פי עובדות כתב האישום המתוקן כחודש עובר לתאריך 23.6.11 נכנס הנאשם לתחומי מדינת ישראל שלא כדין ומבלי שהחזיק בידו אישור שהייה. הנאשם הגיע למסעדת האחים עותמאן (להלן: המסעדה) בנס ציונה וביקש ממנהל המסעדה לעבוד במקום. באותן נסיבות הזדהה הנאשם בפני מנהל העבודה במסעדה בזהות בדויה כתושב מדינת ישראל כשהוא מציג בפניו תעודת זהות מזוייפת אשר החזיק ברשותו אשר לצד תמונתו צורפו פרטי תושב מדינת ישראל.
מנהל העבודה בחן את הנאשם ואת התעודה שהציג, קיבל אותו לעבודה והנאשם עבד במסעדה בעבודות נקיון וזאת עד למעצרו ביום 23.6.11 במסעדה.
הנאשם נעצר על ידי שוטר שהגיע למסעדה וגם בפניו הזדהה הנאשם באמצעות אותה תעודת זהות מזוייפת.
לטענת ב"כ הנאשם הנאשם הינו בחור צעיר, נעדר עבר פלילי מכל מין וסוג שהוא, נכנס לתחומי מדינת י שראל אך ורק על מנת לפרנס את עצמו ואת בני משפחתו וזאת נוכח המצב הכלכלי הקשה השורר בתחומי הרשות.
ב"כ הנאשם מוסיפה וטוענת כי אומנם המשיב ביצע עבירות נילוות לעבירת הכניסה הבלתי חוקית אלא שמדובר בעבירות שנועדו אך ורק להכשיר את שהייתו בארץ לצורך שבירת שבר ולא בוצעו מתוך מניע פלילי או כוונה לפגוע באזרחי המדינה ובתושביה.
ב"כ הנאשם ביקשה לזקוף לזכות הנאשם את הודייתו המיידית, את חרטתו הכנה, ואת החסכון בזמן השיפוטי.
ב"כ הנאשם עתרה להסתפק בעניינו בענישה צופה פני עתיד והפנתה להלכת פרג'ין (רע"פ 3173/09) וטענה כי בהתאם לאותה הלכה ניתן להסתפק בעניינו של המשיב בענישה צופה פני עתיד נוכח העובדה שמדובר בשהייה ראשונה שלא כדין לתקופה שאינה ארוכה וכאשר אין כל טענה בפי התביעה להקשר בטחוני.
ב"כ המאשימה עתרה להשית על הנאשם עונש מאסר בפועל לתקופה משמעותית לצד ענישה צופה פני עתיד וקנס כספי. לדבריה מדובר במי ששהה תקופה בת כחודש ימים בתחומי מדינת ישראל שלא כדין. מדובר בנאשם אשר הצטייד בתעודת זהות מזוייפת בכוונה להקשות על זיהויו ואף לא היסס לעשות בה שימוש באופן שהטעה את מעסיקו לחשוב כי מדובר במי שהינו אזרח המדינה וגרם לו להעסיק אותו על אף שאינו רשאי להיכנס לתחומי המדינה.
ב"כ המאשימה הדגישה כי גם בפני השוטר לא היסס הנאשם להשתמש באותה תעודת זהות מזויפת וטענה כי בנסיבות הללו העונש הראוי הינו עונש מאסר בפועל לשם הרתעה.
ב"כ המאשימה טענה כי משעה שלעבירת השהייה הבלתי חוקית נילוו עבירות נוספות הרי שעל פי הלכת פרג'ין המוזכרת לעיל, אין כל מניעה מלכתחילה על הטלת עונש מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח.
ייאמר מיד כי בתי המשפט הביעו לא אחת את צערם על המצב הקשה השורר בשטחי הרשות אך שבו והבהירו כי אין בכך כדי להוות עילה והצדקה לעבור על חוקי המדינה ולפגוע בריבונותה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
