מ"ת
בית משפט השלום כפר סבא
|
45603-07-10
29/07/2010
|
בפני השופט:
דוד גדול
|
| - נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
שי רפאל (עציר)
|
|
החלטה
לאחר שעיינתי בהודעותיהם של המתלוננת וילדיה, המדובר בגרסה מול גרסה. המשיב מכחיש כל שנאמר נגדו בעדויות גרושתו וילדיו.
אין לי את ההזדמנות שתהיה לשופט שישמע את התיק העיקרי, לראות את כל העדים, להתרשם מהם התרשמות בלתי ישירה באולם ולהסיק מסקנות על בסיס חקירה נגדית, כל אחד בתורו, זו של ב"כ המשיב וב"כ המבקשת.
בשלב זה של הדברים כל שיש לי זה מסמכים שמהם אני נמצא למד כאמור על גרסאות מנוגדות. המשיב אינו חולק על כך שהוא מתנגד להזמנתו של אותו בירי לחתונתו של בנו. לא ברור לי מה עניין מצא המשיב בזהותם של מבקרים כאלה או אחרים, כאשר על פי טיעונה של ב"כ המשיב אין סיכוי כלל שמישהו יסכים לתת לו חופשה ו/או יקצר את עונשו ו/או יחון אותו בצורה כזו או אחרת.
משכך, אני בא למסקנה לאחר עיון באותן הודעות כי אני מוצא עצמי חלוק על עמדתה המשפטית של ב"כ המשיב. ראיות לכאורה קיימות גם קיימות, אולם אין הן במדרג הנמוך ולטעמי מצב הדברים כפי שאני נמצא בו מעיד שהמבקשת צלחה את מבחן הראיות לכאורה.
המחלוקת הקוטבית בין שני הצדדים נעוצה האם יש לעצור את המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו כדרישתו החד משמעית של ב"כ המבקשת, או שמא ניתן להסתפק בעובדה שהמשיב ממילא אסור בבית הסוהר.
מוסיפה וטוענת ב"כ המשיב כי שינוי הסטטוס ממצב של אסור למצב של עצור יגרע מזכויותיו של המשיב ולטעמה של הפרקליטה לא זו בלבד שיגרע מזכות כזו או אחרת, אלא יכול שיביא לנסיגה במצב שהוא יחסית טוב יותר מהמצב שבו מצוי היה המשיב עת שנכנס לבית הסוהר והעובדה שאין לה כעת תימוכין כי הוא בדרך לאגף נקי מסמים תשלל ממנו שכן הוא עלול לשקוע שוב בעולמם של סמים במקום כליאתו כעצור להבדיל ממקום כליאתו כאסור.
בכך כל ההתקדמות של המשיב שהושגה בדי עמל תרד לטמיון.
עניין זה הפריע לי עוד בישיבה הקודמת בשעה שהועלה על ידי ב"כ המשיב. שכן מצד אחד יש לעודד אסירים דוגמת המשיב להשקיע את כל כוחות הגוף והנפש ואולי מעבר לכך על מנת לנסות ולהחלץ ממצבם העגום כחיים בעולמם של סמים ולנסות ולפתוח דף חדש בעולמם כאשר אותו פרק שחור בעברם ישאר בעבר ולא מעבר לכך.
מאידך, נוכח העובדה שמדובר בקיומן של ראיות לכאורה ולא במדרג נמוך אין לי אלא לקוות לטובתו של המשיב כי חרף העובדה שבשלב זה אני מורה על מעצרו עד תום ההליכים הוא ישלוט בעצמו שכן אין המדובר באדם צעיר ויגייס את כוחות הנפש הדרושים להשאר באותו מצב שבו היה עובר להגשת כתב אישום זה המונח על שולחני.
העולה מן המקובץ כי אני עוצר את המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו. ביהמ"ש מבקש וממליץ בפני המפקד המוסמך לבוא לקראתו של משיב זה וככל שהדבר אפשרי ואני מבין שברמת העקרון על פי נהלי שב"ס בקשה כזו אינה קלוטה מן האויר אלא ניתן להיענות לה וביהמ"ש ממליץ להיעתר לה כמבוקש על ידי המשיב לאפשר לו להמשיך לעבוד בקנטינה חרף האמור בהחלטה זו המשנה את הסטטוס למעצר עד תום ההליכים.
ניתנה והודעה היום י"ח אב תש"ע, 29/07/2010 במעמד הנוכחים.
דוד גדול, שופט
הוקלד על ידי: אביגיל כהן