חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' רזמבלום(עציר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום נתניה
23404-10-11
20.12.2011
בפני :
חגי טרסי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
טנגיז רזמבלום (עציר)
הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום המתוקן ובתיק הצירוף, לפיכך הנני מוצא את הנאשם אשם בעבירות אשר יוחסו לו בכתב האישום המתוקן ובכתב האישום שצורף:

1.שימוש ברכב ללא רשות – עבירה על סעיף 413 ג לחוק העונשין

2.מעשה פזיזות ורשלנות – עבירה על סעיף 338 (1) לחוק העונשין

3.סטייה מנתיב – עבירה תקנה 40 (א) לתקנות התעבורה.

4.גרימת נזק – עבירה על תקנה 21 (ב) (2) לתקנות התעבורה

5.נהיגה ללא רשיון רכב – עבירה על סעיף 2 לפקודת התעבורה

6.נהיגה ללא ביטוח – עבירה על סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי.

7.נהיגה בשכרות- עבירה על סעיף 62 (3) + 39 א לפקודת התעבורה

8.הפרעה לשוטר – עבירה על סעיף 275 לחוק העונשין

9.מעשה פזיזות ורשלנות – עבירה על סעיף 338 (6) לחוק העונשין

ובכך יורשע.

ניתנה והודעה היום כ"ד כסלו תשע"ב, 20/12/2011 במעמד הנוכחים.

חגי טרסי, שופט

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן אשר מייחס לו עבירות של שימוש ברכב ללא רשות, נהיגה פוחזת באותו רכב ובהיותו שיכור, הפרעה לשוטר ועבירות תעבורה שונות לרבות נהיגה ללא ביטוח וללא רשיון רכב. על פי עובדות כתב האישום המתוקן ביום 09/10/11 נטל הנאשם רכב שהיה ברשות אביו , ללא רשות הבעלים , נהג בו כשבגופו 825 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אויר נשוף, גרם לתאונת דרכים במהלכה התנגש בדופן של אוטובוס וגרם לאוטובוס נזקים שונים. הנאשם ניסה להימלט מהזירה אך נתפס על ידי אחד השוטרים שהגיע למקום.

בנוסף, צרף הנאשם את תיק פלילי 27904-04-11 בו הורשע בעבירה של מעשה פזיזות ורשלנות בכך שביום 03/08/10 ישן על ספספל בעודו בגילופין ובעודו מחזיק בכלב מסוג אמסטף ללא מחסום פה או רצועה. הכלב התנפל על המתלונן , נשך אותו מספר פעמים באוזנו ובידיו והפילו ארצה. כתוצאה מכך נגרמו למתלונן חבלות קשות בדמותו פצעים בידיים , תלישה של אחת הציפורניים , שבר בירך, שסע באוזן שמאל לכל אורכה. חבלות אלה חייבו טיפול רפואי ממשי ובשל השבר באגן נאלץ המתלונן לעבור טיפול שיקומי ארוך בבית לוינשטיין ואף להתנהל באמצעות הליכון תקופה ממושכת.

העבירות המיוחסות לנאשם בתיק העיקרי חמורות. המדובר בכך שנטל רכב לא לו ובהיותו נתון תחת השפעה של כמות גבוהה במיוחד של אלכוהול , נהג ברכב בהיותו שיכור וגרם לתאונת דרכים , שלמרבה השמחה גרמה לנזק לרכוש בלבד. במעשיו אלה סיכן הנאשם באופן משמעותי ביותר את שלומם של המשתמשים בדרך. הרכב בו נהג לא היה מורשה והנהיגה אף היתה ללא ביטוח, על כל המשתמע מכך. מי שנוטל לידיו הגה מכונית מחוייב לעשות כן בדרך השומרת על שלומו של הציבור , ובשנים האחרונות נתקלנו למרבה הצער לא פעם בתוצאות הקשות הנובעות מנהיגה בלתי זהירה ומנהיגה בשכרות. עוברי אורח רבים קיפחו חייהם בגין עבירות אלה ומי שהנוטל על עצמו את מלאכת הנהיגה במצב דומה לזה של הנאשם , נוהג בצורה רשלנית ופזיזה וגורם לתאונת דרכים, ראוי לענישה מחמירה הכוללת גם מרכיב של מאסר מאחורי סורג ובריח.

אציין כי גם אם אין בעברו של הנאשם עבירות דומות, הרי שהוא הורשע כבר בשנים האחרונות פעמיים בעבירות משמעותיות. בין היתר נדון בגין תקיפת שוטר וכן בגין החזקת נשק וסמים. מדובר בתקופת מאסר ראשונה אותה הוא מרצה , אך לא ניתן להקל ראש בחומרת המעשים ובעבר הפלילי. לצד העבירה של נהיגה בשכרות קבוע בחוק עונש פסילה מינימלי למשך שנתיים ימים. במקרה זה מדובר בכמות גבוהה במיוחד של אלכוהול ובגרימת תאונת דרכים. אלמנטים אלה מצדיקים החמרה מעבר לעונש המינימום הקבוע בחוק, כאשר תקופת הפסילה תאוזן מול העובדה שאין לנאשם הרשעות קודמות בתעבורה.

יש מקום להתייחס גם לכתב האישום שצורף, המצביע אף הוא על התנהגות מחוסרת אחריות מצידו של הנאשם , אשר היה גם הפעם בגילופין בעודו מחזיק בכלב מסוכן ללא מחסום פה וללא רצועה. כתוצאה ממעשים אלה נגרמו למתלונן פגיעות גוף משמעותיות ביותר אשר גרמו לו למגבלה ממשית לאורך תקופה ארוכה כפי שעולה מהמסמכים ע/2 ו- ע/3 וכן להליך שיקום ממושך וקשה. גם מעשה זה מחייב ענישה מרתיעה ומתן פיצוי משמעותי למתלונן, גם אם במסגרת ההליך הנוכחי לא ניתן לכמת באופן מדויק את סכומי הנזק הנכרים שנגרמו לו.

לקולא יש לציין את בחירתו של הנאשם להודות בשני התיקים ובכך לחסוך זמן ציבורי ניכר. בהודאתו נטל על עצמו הנאשם אחריות למעשים ויש לקוות כי ילמד מהם את הלקח ולא ישוב לבצע עבירות דומות בעתיד. מדובר בתקופת מאסר ראשונה בה נוהג בית המשפט שלא למצות את הדין. כמו כן, תלקח בחשבון העובדה כי הנאשם מוחזק במעצר למעלה מחודשיים ימים , על כל הקשיים הכרוכים בכך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>