חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' קבלאן(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום עכו
25717-11-10
25.11.2010
בפני :
ג'ני טנוס

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
אמל קבלאן (עציר)
החלטה

החלטה

כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו התפרצות לבית מגורים בכוונה לבצע עבירה בכך שביום 11.11.10 בשעה 3.00 התפרץ לביתה של המתלוננת, אשה מבוגרת ילידת 1918, פתח את חלון הבית שהיה סגור ונכנס פנימה על מנת לבצע גניבה. באותו מקרה, התעוררה המתלוננת משנתה והמשיב החל מחטט מתחת לכרית עליה היה מונח ראשה, ורק לאחר מכן, ברח מהבית מבלי להשלים את ביצוע עבירת הגניבה.

במקביל להגשת כתב האישום הוגשה בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים נגדו.

לטענת המבקשת, קיימות ראיות לכאורה שקושרות את המשיב למיוחס לו, כמו כן מתקיימת עילת מסוכנות בשל הנסיבות שבהן בוצעה העבירה באישון לילה, בביתה של אשה קשישה מבלי לקחת בחשבון את תחושת הפחד והזעזוע של המתלוננת והמטפלת שהיתה יחד עמה בבית.

כמו כן, מפנה המבקשת לעברו הפלילי המכביד של המשיב שכולל, הרשעות בגין עבירות רכוש, אלימות וסמים.

לעומת זאת טוען הסניגור, כי מאחר שעסקינן בעבירת רכוש גרידה, אין היא מקימה עילת מעצר מכוח מסוכנות. יש לציין, כי הסניגור מאשר קיומן של ראיות לכאורה. לחילופין מציע הסניגור חלופת מעצר של מעצר בית מלא בבית המשיב או בבית בן דודו בפיקוחם של האחרון ושל אשתו של המשיב.

לאחר ששמעתי טענות הצדדים, אני בדעה, כי קיימת עילת מעצר בגין המקרה דנן.

הנסיבות בהן בוצעה העבירה מלמדות על מסוכנות יתרה כאשר המשיב מבצע את זממו מבלי לתת את ליבו להשלכות שעלולות להיווצר כתוצאה מהתקלות עם מי מבני הבית.

עברו הפלילי של המשיב אף הוא תורם למסוכנות שלו כאשר לחובתו הרשעות רבות בגין עבירות רכוש.

אבקש להעיר, כי הפסיקה אליה הפנה הסניגור מתייחסת לנסיבות אחרות של ביצוע עבירת רכוש, שהן נסיבות פחות חמורות מנסיבות המקרה דנן.

יחד עם זאת, איני פוסלת אפשרות של שחרור המשיב לחלופת מעצר, ואולם לטעמי אין לקבל בשלב זה את אשתו של המשיב כמפקחת ראויה בשל קיומה של הרשעה קודמת של המשיב בעבירת אלימות כלפיה.

מאחר שדעתי היא, כי יש למנות שני מפקחים לכל הפחות בכל מקרה של שחרור למעצר בית מלא שהוא מטבע הדברים מעצר לתקופה ארוכה, אשר מפקח אחד לא יכול למלא את המשימה בכל שעות היממה, ומאחר שהמפקחת המוצעת נפסלת על ידי, אין אפשרות לבחון באופן ממשי שחרור המשיב לחלופת מעצר.

ככל שיוצע מפקח אחר במקום אשתו של המשיב, אשקול באופן ענייני שחרורו לחלופת מעצר.

בשלב זה ועד להכרעה סופית בבקשה ימשיך המשיב להיות במעצר.

קובעת דיון נוסף לצורך בחינת מפקחים ראויים ליום 1.12.10 שעה 08.50.

המשיב יובא באמצעות שב"ס.

ניתנה והודעה היום י"ח כסלו תשע"א, 25/11/2010 במעמד הנוכחים.

ג'ני טנוס, שופטת

הוקלד על ידי: ענת גולדשטיין התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>