מדינת ישראל נ' פראג ואח'

: | גרסת הדפסה
מ"י
בית משפט השלום ירושלים
26575-09-11
13.9.2011
בפני :
חיים לי-רן

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. מחמד פראג
2. עמרו יאסין

החלטה,החלטה

החלטה

ממנה את עו"ד מחמדיה ועו"ד נ. זחאלקה לייצג את החשודים בישיבה זו.

ניתנה והודעה היום י"ד אלול תשע"א, 13/09/2011 במעמד הנוכחים.

חיים לי-רן , שופט

החלטה

1.בקשה למעצר למשך 7 ימים לצרכי חקירה נגד החשודים שנעצרו ביום 13.9.11 בשעה 02:10 בחשד כי השתתפו בקטטה במהלכה נדקר אדם אחר.

2.מחומר החקירה עולה כי מדובר בקטטה המונית בכיכר גן עדן שהשתתפו בה עפ"י הערכת השוטרים שהגיעו למקום בין 150-200 איש שהתקהלו סביב רכב שחנה במקום.

3.עפ"י גירסת המתלונן הוא נדקר ע"י מאן דהוא.

4.שני החשודים אינם מכחישים כי היו במקום והחשוד מס' 2 אף הוסיף כי היכה את המתלונן לאחר שזה איים עליו וקילל אותו, אך בשום פנים ואופן לא דקר אותו ולא היה סכין בידו.

5. המשטרה מבקשת לבצע 9 פעולות חקירה .

6.ההשתתפות בקטטה בנסיבות דנן לכשעצמה אינה יכולה לשמש עילת מעצר.

7.השימוש בסכין הוא זה המעניק לנסיבות נופך אחר והתייחסות שונה הן לענין הנסיבות עצמן והן לענין עילת המעצר.

8.מבחינת החומר הקיים בפני לענין הסכין שבו לפי הטענה נעשה שימוש באירוע, קיימת סתירה של ממש בין דוחות השוטרים שנערכו בענין זה, ואפנה למסמכים מס' 4 ו-6.

מדוחות אלה עולה ספק רב אם מי מהחשודים הוא זה שאחז בסכין.

9.בנסיבות הללו דומני כי אבדה העילה למעצר של ממש.

10. לא זאת אף זאת.

מפי ב"כ המבקשת שמעתי כי החשודים, שנחקרו בשעת לילה מאוחרת, לא הועברו בתום חקירתם לבית המעצר ונשארו בתחנת המשטרה משום שבית המעצר מלא היה בעצורים אחרים באופן שלא הותירו מקום לאלה.

כתוצאה מכך נותרו החשודים בתחנת המשטרה, בלא שיוכלו לישון על מיטות, שמדרך הטבע אינן מצויות במקום ואף לא סופקה להם ארוחה כלשהי עד עצם מועד הדיון.

11.נסיבות אלה מעוררות דאגה ואם נסיבות המקרה כולו היו מייצרות עילת מעצר, הרי משום תנאי מעצרם של החשודים עד כה, ושאיני בטוח כי ישתנו לאחר הדיון, יש כדי להוות עילה מספקת לשיחרורם.

12.אני מורה על שחרורם החשודים בהמלא התנאים הבאים:

כל אחד מהם יימצא במעצר בית מלא עד יום 16.9.11 בשעה 10:00.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>