חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' פלח

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום נתניה
8580-02-10
11.5.2010
בפני :
חגי טרסי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
גולן פלח
הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום המתוקן. לפיכך הנני מוצא את הנאשם אשם בעבירה אשר יוחסה לו בכתב האישום המתוקן: איומים- עבירה על סעיף 192 לחוק העונשין, התשל"ז - 1977 ובכך יורשע.

ניתנה והודעה היום כ"ז אייר תש"ע, 11/05/2010 במעמד הנוכחים.

חגי טרסי, שופט

גזר דין

הנאשם ה ורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן בו יוחסה לו עבירה של איומים. על פי עובדות כתב האישום המתוקן ביום 7/4/08 בשוק העירוני בנתניה איים הנאשם על המתלונן בכך שהרים אבן מהמדרכה, אחז בה לכוון המתלונן ואמר שיזרוק אותה לעברו. בהמשך, על אף שהגיע למקום שוטר איים הנאשם פעם נוספת על המתלונן בכך שרץ לעברו בעודו מחזיק בידו מקל, הניף את המקל למרחק של 20 סמ' מהמתלונן ואמר שיתקוף אותו.

במסגרת ההסדר עותרים הצדדים במשותף להטלת עונש של מאסר על תנאי וקנס בסך 1000 ₪. כמו כן עותרת התביעה להטלת מרכיב של פיצוי למתלונן. ביסוד ההסדר עומד התיקון המשמעותי שנערך בכתב האישום, עברו של הנאשם, אשר אינו מכביד וכולל 2 רישומים ישנים בעבירות רכוש. עוד תיארו ב"כ הצדדים את נסיבותיו המיוחדות של הנאשם ואת הרקע לאירועים ובהתחשב בכל אלה אני סבור שההסדר שגובש בין הצדדים הולם.

באשר לעתירה לפיצוי, אני סבור כי מדובר באירוע בו הפגין הנאשם מעשי איום משמעותיים, אשר ללא ספק הטילו חשש ממשי על המתלונן. מדובר בנסיבות המצדיקות הטלת פיצוי, אך בהתחשב בנסיבותיו המיוחדות ובמצבו הכלכלי של הנאשם יהיה סכום הפיצוי נמוך.

אשר על כן, הנני דן הנאשם לעונשים הבאים:

1.5 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מהיום לא יעבור כל עבירת אלימות לרבות איומים.

2.קנס בסך 1000 ₪ או 20 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב- 3 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, החל מיום 10/8/10.

3.פיצוי בסך 500 ₪ למתלונן, ע"ת מס' 3 בכתב האישום.

הפיצוי ישולם בשני תשלומים חודשיים שווים ורצופים החל מיום 10/6/10.

בתום הפקדת הפיצוי תעביר המזכירות את הפיצוי למתלונן.

זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.

המזכירות תסרוק כתב האישום המתוקן והרישום הפלילי.

ניתנה והודעה היום כ"ז אייר תש"ע, 11/05/2010 במעמד הנוכחים.

חגי טרסי, שופט

הוקלד על ידי: יפה אטלן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>