חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' פולישצוק ואח'

: | גרסת הדפסה
מ"י
בית משפט השלום כפר סבא
18880-01-10
18.1.2010
בפני :
נאוה בכור

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. מקסים פולישצוק
2. יצחק וקנין
3. יעקב סימבול

החלטה לגבי חשוד 2 בלבד,החלטה לגבי חשודים 1 ו- 3

החלטה לגבי חשוד 2 בלבד

1.בפניי בקשה להארכת מעצרו של החשוד 2 וזאת ב- 3 ימים נוספים.

2.כבר קבעתי בהחלטתי מיום 14.1.10 כי קיים חשד סביר בדבר ביצוע העבירות ע"י החשוד ואחרים.

3.לעניין עילת המעצר – ציין נציג המשטרה בבמ/1 את פעולות החקירה שיש לבצע וכן ציין את החשש משיבוש הליכי חקירה ומסוכנות החשוד.

ב"כ החשוד הדגיש את העובדה כי מאז הארכת המעצר הראשונה לא בוצעו פעולות חקירה בנוגע למרשו, והביא את המשטרה לעתור להארכת מעצרו למרות זאת.

4.לא ניתן בשלב זה לערוך אבחנה דיכוטומית בין פעולות חקירה הנוגעות לחשוד זה או אחר, אלא להתייחס למכלול החשודים ככלים שלובים באופן שפעולה מסויימת יכולה להשליך על חשוד אחר וכו'.

בשלב זה, אני סבורה כי קיים חשש אקוטי לשיבוש הליכי חקירה אם ישוחרר החשוד וכן אני סבורה כי על רקע קושי מסויים בהתקדמות החקירה יש לאפשר למשטרה למצות את חקירתה בנוגע לפעולות משמעותיות לצורך קידום החקירה.

5.בשלב זה אינני רואה מקום והצדקה להורות על שחרור החשוד בתנאים שיוכלו לאיין את החשש משיבוש הליכי החקירה ועם זאת אני סבורה כי ניתן למצות את החקירה בפרק זמן קצר מזה המבוקש ועל כן הנני מאריכה את מעצרו עד ליום 19.1.10 שעה 14:00.

6.אם תסיים המשטרה את פעולות החקירה, לשיקול דעת הקצין הממונה – אפשרות שחרורו של החשוד 2.

ניתנה והודעה היום ג' שבט תש"ע, 18/01/2010 במעמד הנוכחים.

נאוה בכור, שופטת

החלטה לגבי חשודים 1 ו- 3

1.בפניי בקשה להארכת מעצרם של החשודים ב- 3 ימים נוספים וזאת לאחר שביום 14.1.10 נתתי החלטתי בעניינם של החשודים 1,2 והוריתי על הארכת מעצרם עד להיום.

יצויין כי חשודים 1,2 נעצרו ביום 13.1.10 שעה 12:00 ואילו חשוד 3 נעצר ביום 17.1.10 שעה 17:41 – וזו הארכת מעצר ראשונה בעניינו.

יצויין כי ערר שהוגש ע"י חשוד 2 ונדון ע"י כב' השופטת רג'יניאנו ביום 15.1.10 – נדחה.

מעצרו של חשוד 2 אף הוארך היום בדיון מוקדם יותר שהתקיים בעניינו עד ליום 19.1.10 שעה 14:00.

2.כפי שציינתי בהחלטתי מיום 14.1.10 – קיים חשד בדבר ביצוע העבירות ע"י החשודים כעולה מהמסמכים שהוצגו לעיוני, לרבות מתיק החקירה.

יצויין בנוגע לחשוד 3 כי מעורבותו בביצוע העבירות אוזכרה מלכתחילה.

ב"כ החשודים ציינו כי לטעמם מדובר בהלוואה לגיטימית – שאינה נושקת בביצוע עבירות פליליות, אך אני סבורה כי מחומר החקירה שהוצג לעיוני – אין הדבר כך.

3.לעניין עילת מעצר – ציין נציג המשטרה את פעולות החקירה שיש לבצע – כמפורט בבמ/1 שהוצג לעיוני וכן ציין את החשש משיבוש הליכי חקירה ומסוכנות החשודים.

יצוין, כי החקירה התקדמה באורח ראוי במהלך הארכת המעצר הראשונה, אך אני סבורה כי כל שנותר להשלמתה מתמצה ב- 3 פעולות חקירה שניתן לבצע בפרק זמן קצר מזה המבוקש.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>