מ"י
בית משפט השלום ראשון לציון
|
56953-07-12
06/08/2012
|
בפני השופט:
ארז יקואל
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
יוסף עמר
|
החלטה,החלטה,החלטה |
החלטה
מורה על הארכת שעת המעצר עד השעה 11:30. הדיון יתחדש בשעה זו על מנת שאוכל לעיין בחומר החקירה שהועבר לעיוני.
בין לבין, יבואו הצדדים בדין ודברים במטרה לנסות ולייתר החלטה שיפוטית.
ניתנה והודעה היום י"ח אב תשע"ב, 06/08/2012 במעמד הנוכחים.
ארז יקואל, שופט
החלטה
עוד חזון למועד ביחס לדיון הקשור באותו חשוד אחר.
הדיון כעת מתמקד בבקשה שלישית להארכת מעצר של החשוד מר עמר יוסף. יש להתייחס לרף ראייתי ככל שהתפתח ולצרכי חקירה ככל שקיימים.
ניתנה והודעה היום י"ח אב תשע"ב, 06/08/2012 במעמד הנוכחים.
ארז יקואל, שופט
החלטה
בקשה שלישית להארכת מעצרו של החשוד למשך 5 ימים נוספים לאחר שנעצר לראשונה ביום 30.7.12 ומעצרו הוארך עד כה.
לחשוד מיוחסות עבירות של זיוף בנסיבות מחמירות, איסור הלבנת הון, מתן שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות על פי דיני הקניין הרוחני, דיני המיסים ודיני משרד החקלאות, התקנה או החזקת מכשור לזיוף חותמים, מעשה העלול להפיץ מחלה, שיבוש מהלכי חקירה.
עיון בתיק החקירה מגלה רף ראייתי בדמות חשד סביר התואם בקשה שלישית להארכת מעצר והקושר את החשוד במידת הסבירות הנדרשת לביצוע העבירות המיוחסות לו. על אף חלוף הזמן אין לומר כי החשד המיוחס לחשוד נשען על "רגליים דקיקות מדיי" (השווה בש"פ 1186-06 – מ"י נ' סמאדה ואח', לא פורסם, ניתן ביום 7.2.06).
עילת המעצר קשורה ביסוד הסביר לחשש כי שחרור החשוד יסכן את ביטחון הציבור. זאת בהתייחס להיקף מעשיו הלכאוריים ולמעורבות נחזית של אחרים בעבירות הקשורות בשלומו של הציבור. בנוסף, עילת המעצר קשורה ביסוד הסביר לחשש כי שחרור החשוד יסכן את המשך מהלכי החקירה.
לבד מהקשיים שקדמו למעצרו של החשוד, כפי שאלו עולים מתיק החקירה, הוגש דוח סודי שסומן מב/1 וכן מכתב השלמות מהפרקליטות שסומן מב/2. בשני אלו, בין היתר, פעולות חקירה שבדעת היחידה לבצע במהלך מעצרו של החשוד. 8 הפעולות שבמב/1 ניתנות לשיבוש ישיר על ידי החשוד ככל שישוחרר ממעצרו. 5 פעולות חקירה נוספות במב/2 (פעולות 1 א' ו-ד', 2 ו- 8-10) ניתנות אף הן לשיבוש ישיר על ידי החשוד ככל שישוחרר ממעצרו.
באיזון בין צרכי החקירה מחד גיסא לבין המידתיות הנדרשת בפגיעה בחירות החשוד מאידך גיסא, נחה דעתי כי ראוי להורות על המשך מעצרו עד ליום 8.8.12 עד השעה 12:00. זאת מאחר וסברתי כי ראוי להותיר את בית המשפט בגדר פיקוח על החקירה על מנת להתרשם אם פעולות 1-8 ובשים לב למילה הפותחת כל אחת מהן, מתקדמות בקצב הראוי.
בנוסף, ראיתי לנכון להוסיף כי אמנם זכותו של החשוד לשמר שתיקה בחקירותיו, אך קיים קושי להעלות טענות הקשורות בהימשכות החקירה כנגד שתיקה שכזו.
עוד הבאתי בחשבון שיקוליי התייחסות לאחרים המעורבים בפרשה שעניינם החקירתי הסתיים בהגשת כתב אישום או בהצהרת תובע. קיימים הבדלים בין אלו לבין החשוד שמלפניי הן במועד מעצרם והן בהיקף המיוחס להם. אמנם, היום הובא מלפניי מעורב נוסף בפרשה שהוגשה בעניינו הצהרת תובע והוא נעצר לאחר החשוד דנן, אך ההבדל המהותי בין השניים נעוץ בהיקף המיוחס הלכאורי לכל אחד מהם.
זכות ערר כחוק.
תיק החקירה והדוח הסודי מושבים.
ניתנה והודעה היום י"ח אב תשע"ב, 06/08/2012 במעמד הנוכחים.