חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' עמר(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום חיפה
58359-01-14
6.2.2014
בפני :
ערן קוטון

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
יוסף עמר
החלטה,החלטה

החלטה

1. לפני בקשה למעצר עד תום ההליכים.

2. המבקשת הגישה לבית משפט השלום בחיפה כתב אישום בגדרי ת"פ 58343-01-14 המייחס למשיב עבירת איומים, בניגוד לסעיף 192 לחוק העונשין, התשל"ז-1977.

האישום

3. על פי עובדות כתב האישום, בתאריך 24.1.14 סמוך לשעה 15:00, התקשר המשיב לחברו אביעד כאשר הוא יודע כי אביעד מועסק בחברת אבטחה ומתוקף תפקידו הוא בעל נגישות לכלי ירייה. במסגרת השיחה הטלפונית, ביקש המשיב מאביעד כי ימסור לו אקדח.

עת נשאל המשיב לפשר הבקשה, אמר לאביעד כי זוגתו "בגדה" בו. כן איים המשיב בפגיעה באחר אשר עימו "בגדה" בת הזוג (להלן: "האחר"), בכך שאמר לאביעד, כי בכוונתו לנסוע לירושלים ביום א' "ולהוריד" את האחר ולרצוח אותו.

בהמשך, משסירב אביעד למסור אקדח לידי המשיב ניסה המשיב לדובב אותו מספר פעמים, בכך שאמר לאביעד כי ימסור לו את הנשק "אף אחד לא ידע". כן אמר לו כי ידווח שהנשק נגנב ממנו.

לאור חששו מדברי המשיב, פנה אביעד לעזרת המשטרה.

טענות הצדדים

4. המבקשת סבורה, כי בחזקתה ראיות לכאורה להוכחת האשמה המבוססות על גרסת אביעד, גרסת זוגתו של המשיב, וגרסתו של האחר עימו לכאורה היתה בת הזוג בקשר.

כן הפנתה לגרסת המשיב שאישר את האמור בשיחתו עם אביעד אך טען כי הדברים נאמרו בצחוק וללא כוונה פלילית שעמדה מאחוריהם.

עוד סבורה המבקשת, כי מעשי המשיב מסכנים את שלום הציבור, את שלום זוגתו ושלומו של האחר. כן הפנתה להרשעותיו הקודמות של המשיב, אם כי הוברר שמדובר בהרשעה אחת וברישום נוסף בגין הליך שהסתיים ללא הרשעה.

5. בדיון שהתקיים בגין בקשתה הפנתה המבקשת אל הראיות שנאספו אל תיק החקירה ואל המסוכנות העולה מהם. לטענת המבקשת, לא ניתן לאמוד את עוצמת הדברים ואין אינדיקציה לכך שנאמרו כבדיחה ובצחוק, נוכח התייחסותו של אביעד לדברים.

עוד טענה, כי ראוי להפנות את המשיב לשירות המבחן על מנת שיתקבל תסקיר בעניינו, כך ניתן יהיה לאמוד את עוצמת המסוכנות ואת טיב יחסיו עם זוגתו.

6. ב"כ המשיב טען כל טענה אפשרית שניתן לטעון לטובת מרשו.

ב"כ המשיב ציין את נסיבותיו האישיות של המשיב וטען כי עברו הפלילי אינו מכביד כלל ועיקר. עוד טען, כי מן הראיות לא עולה מסוכנותו של המשיב, ולכל היותר מדובר במסוכנות בעוצמה נמוכה.

ב"כ המשיב הזכיר שכתב האישום מבוסס על שיחת טלפון אחת שהתקיימה בין המשיב לבין אביעד בהיות המשיב בסערת רגשות. עובר לכך, חשפה זוגתו של המשיב בפניו התכתבות באתר "פייסבוק" בו ניתן היה להבחין בקשר שנוצר עם הגבר האחר.

בת זוגו של המשיב טענה בהודעתה כי אינה חוששת מן המשיב. כן טענה, כי נהגה באופן פרובוקטיבי על מנת להחזיר את המשיב לחיקה. גם אביעד אמר שאינו מאמין שהמשיב יממש את איומיו. למעלה מזאת, אביעד לא פנה לעזרת המשטרה מיידית כי אם המתין במשך סוף שבוע שלם עד למועד פנייתו.

נטען, כי בין המשיב לבין האחר קיימת היכרות והשניים יישבו את העניין ביניהם. משכך, לא נשקפת מן המשיב סכנה כלשהי.

לטענת ב"כ המשיב העניין יצא מכל פרופורציה, המשיב נעצר בגין מעשהו ומעצרו הוארך מעת לעת. המשיב למד את לקחו ומעצרו כיום אינו מידתי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>