מדינת ישראל נ' עיסא
|
מ"ת בית המשפט המחוזי נצרת |
3229-01-11
2.3.2011 |
|
בפני : דני צרפתי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: בילאל עיסא |
| החלטה | |
החלטה
לאחר עיון ובחינה, אני רואה לדחות את הבקשה של המבקש לאפשר לו יציאה לעבודה, אצל אביו בעבודות קבלנות.
מבלי לחזור על עיקרי האיזונים והשיקולים, שעמדו בבסיס ההחלטה מיום 02.02.11, לאפשר שחרורו של המבקש בתנאים, אציין כי התנאים שנקבעו, יש בהם להבטיח את האיזון הדרוש בדגש על היבטי המסוכנות כאשר הבקשה שבפני יש בה להפר איזון זה.
להדגיש, כי המבקש שבפני הודה בעובדות כתב אישום מתוקן, אשר אומנם מלמדת על הרשעה בביצוע עבירות חמורות פחות מאלה שיוחסו לו עובר לדיון בבקשה המקורית לשחרור ממעצר, ברם מנגד, המבקש לא נהנה עוד מחזקת החפות.
להוסיף בעניין זה, שלא ראיתי שינוי מהותי להיבטיי המסוכנות בין כתבי האישום שעיקר תשתיתם העובדתית נותרה זהה.
כמו כן, יש לשים לב כי הטיעונים לעונש בעניינו של המבקש בתיק העיקרי קבועים ליום 04.04.11, ובהתאם, אין מדובר בתקופה ארוכה המחייבת שקילה נכבדה בכל הנוגע לזכות המבקש לעיסוק, כאשר סוף סוף המעצר נמשך עד כה וימשך עד סיומו תקופה קצרה ביותר.
אציין עוד, כי מדובר לכאורה, בעבודה באתרים שונים, בהם יכול המבקש לבוא במגע עם אחרים, על היבטי המסוכנות כאשר אין להשוות מצב זה עם מעצר בית מוחלט בפיקוח איזוק אלקטרוני.
לסיכום, אם כן, אני מורה על דחיית הבקשה לשינוי תנאי המעצר.
על יסוד ההסכמה מתיר חלון באיזוק האלקטרוני על מנת לאפשר למבקש להתייצב היום (02.03.11) בבדיקה אצל האורטופד, ד"ר ספורי וויסאם, בכפר כנא.
החלון נפתח לפרק זמן של שעתיים, ובלבד שהמבקש יצא ממעצר הבית ויחזור אליו כשהוא מלווה בכל פרק הזמן של החלון באחד הערבים.
המבקש ימציא על לא יאוחר מ – 04.03.11 אישור רפואי בדבר הביקורת אצל האורטופד לב"כ המשיבה.
ניתנה והודעה היום כ"ו אדר א תשע"א, 02/03/2011 במעמד הנוכחים.
דני צרפתי, שופט
הוקלד על ידי: אילנה טל התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|