מדינת ישראל נ' עטאאללה(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
18-07-13
2.7.2013
בפני :
אברהם טננבוים

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
מחמד עטאאללה (עציר)
החלטה

החלטה

בתיק זה ביקשה התביעה כי הנאשם ייעצר עד תום ההליכים ולצערי אין מנוס ממעצרו, וזאת לאור התנהגותו עד עתה ואסביר.

הנאשם הובא לפני עצור בתיק מס' 152-05-13 לאחר שהיה בו עצור כחודש ימים. מדובר (שם) בכתב אישום שהוגש כנגדו על ארבע נהיגות ללא רישיון נהיגה כשבפעם האחרונה הגדיל לעשות ונמלט משוטרים עד אשר ייתפס.

הנאשם הודה והורשע והיה צורך לגזור את דינו. ניסיתי לתת לנאשם אפשרות לשוב מדרכו ולהעלות על דרך חדשה. זאת משום שהסתבר לי שהנאשם הוא אחד מאותם שאינם יודעים קרוא וכתוב ואינם יכולים לקבל רישיון נהיגה בשל חוסר יכולתם לעבור מבחן תיאוריה.

לצורך כך, לאחר שהנאשם היה עצור כבר חודש ימים, שחררתי את הנאשם בהפקדה של עשרת אלפים ₪ וערבות צד ג' של שני ערבים על מנת לאפשר לו להוציא רישיון נהיגה. כל זאת ביום 30.5.2013 הוא הוזהר היטב היטב כי אם ינהג וייתפס גם יחולטו אותם עשרת אלפים ₪ וכן ייעצר עד תום ההליכים. הדיון נדחה לחודש ספטמבר והנאשם נשלח לדרכו כשהוא מבטיח שתוך חדשיים יוציא רישיון נהיגה כחוק, וייטב את מעשיו. וכפי שכתבתי בהחלטה באותו יום:

"גם הערבים וגם הנאשם מוזהרים כי אם לא יתייצב הנאשם למשפטו או ייתפס נוהג שוב ייעצר והערבויות יחולטו" (ראו החלטתי מיום 30.5.2013 בתיק 152-05-13 עמ' 3).

והנה, לא עבר חודש ימים והנאשם שב לסורו. מסתבר שהנאשם שוב נהג ללא רישיון נהיגה ביום 26.6.2013. לא רק זאת אלא שגם הפעם ברח מהשוטרים בצורה מסוכנת עם רכבו, וכשנעצר הרכב בעקבות תאונה ברח רגלית מהרכב עד שנתפס.

אין לי אלא להצטער על הנאשם ואולי על עצמי שבטחתי בו בפעם הקודמת, אך ההשלכות של מעשהו ברורות. מי שמשוחרר בערובה ומוזהר על כך ושוב נוהג ושוב נמלט משוטרים ומסכן א הציבור, מעיד על עצמו שאין מורא החוק עליו ואין כל דרך למנוע ממנו להפסיק לנהוג כפי שנהג אלא אחרי סורג ובריח, והדברים פשוטים וברורים.

עוד אוסיף שהנאשם נעצר במקרה לאחר שדיבר בפלאפון! קרי, לא דיו שהוא נוהג ללא רישיון לאחר שהבטיח כי לא ייעשה כן ושוחרר בערובה כבדה, אלא הוא עובר עבירות תנועה. המסוכנות לכן איננה בסימן שאלה.

אציין שמבלי קשר לתיק הנוכחי, יכלה המשטרה לבקש את מעצרו עד תום ההליכים בתיק הקודם, ואף עשתה זאת בעל פה, אך לצורך כך יש צורך בבקשה בתיק הקודם וכזו לא התבקשה.

אשר לכן:

הנאשם ייעצר עד תום ההליכים בתיק מס' 18-07-13.

התיק יועבר במהירות לבית המשפט השלום לכב' הסגנית חגית מאק - קלמנוביץ על מנת שתשבץ את השופט שידון בתיק.

המזכירות תשלח את העתק ההחלטה לצדדים

בנוסף, התביעה תשקול את עמדתה בקשר לתיק מס' 152-05-13 ובמידה וסבורה היא כי יש מקום להגשת בקשה בנידון, תודיע לבית המשפט על כך.

זכות ערר כחוק.

ניתנה היום, כ"ד תמוז תשע"ג, 02 יולי 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>