חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' עודה(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום כפר סבא
40654-03-10
5.7.2010
בפני :
מיכאל קרשן

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. אסחק עודה (עציר)
2. נאצר מסאמיר (עציר)
3. גואד חסן (עציר)

החלטה,החלטה

החלטה

לפני בקשת המדינה, אמנם על פה, להפריד בין נאשם 1 לנאשמים 2ו-3. המאשימה הגישה לי היום כתבי אישום נפרדים וטעם ההפרדה, לפי טענתו של עו"ד בן יוסף, הוא כי הנאשם 1 הפליל באחת מאמרותיו את נאשמים 2 ו- 3. ב"כ הנאשמים, סבורים כי אין להיעתר לפיצול. הטעם המרכזי לכך הוא שכל הצדדים היו ערוכים לשמוע היום הוכחות וכי הבקשה הוגשה רק בפתח הדיון. עוד מציינים ב"כ הנאשמים 1 ו-3 כי שולחיהם נתונים במעצר עקב חוסר יכולתם לעמוד במלוא תנאי השחרור שקבע בית המשפט, וזאת קרוב ל- 4 חודשים.

ניתנת האמת להאמר, מדובר לדידי במחדל של התביעה. הצורך בהפרדת אישומים התעורר בשלבים מוקדמים ולכל הפחות מן היום בו ניתנה החלטתה של כב' השופטת רג'יניאנו בעמ"ת 17269-05-10 מבית המשפט המחוזי מרכז (מיום 16.5.10), ידעה התביעה היטב כי מהלך זה, הינו מהלך מתבקש וכי בלעדיו ספק אם תוכל להוכיח את האשמה בכל הקשור בעבירת הרכוש נגד הנאשמים 2 ו- 3.

מצער אפוא הדבר כי בקשת ההפרדה הוגשה רק עתה, ולכך מצטרפת דעתי כי לא ראוי לשמוע ולו מקצת מעדי התביעה עוד היום אם כתב האישום יופרד. ודוק: אף שב"כ הנאשמים ככל הנראה ידעו על כוונת התביעה להפריד אישומים, הרי שהדבר התבצע בפועל רק היום וברור שיש לתת להגנה שהות לכלכל צעדיה בהתאם. זאת ועוד, נמסר לי כי עדי התביעה שבדעת המאשימה להעיד היום נחקרו ככל הנראה במח"ש ולאיש מן הצדדים אין נתונים עדכניים אודות חקירות אלה. גם מטעם זה, אין אפשרות מעשית לשמוע את העדים עוד היום.

חרף הכשלים שתיארתי, דעתי היא כי יש להיעתר לבקשת ההפרדה. המשפט הפלילי אינו משחק אשקוקי והאינטרס הציבורי בבירור האשמה גובר לטעמי בנסיבות הענין על השיקולים שהוזכרו מן הצד שכנגד.

אשר על כן, אני מקבל את בקשת המאשימה ומורה להפריד בין הנאשם 1 לנאשמים 2 ו-3. המזכירות תקלוט את כתבי האישום המפורדים עוד היום.

ניתנה והודעה היום כ"ג תמוז תש"ע, 05/07/2010 במעמד הנוכחים.

מיכאל קרשן, שופט

החלטה

דעתי היא כי ראוי שמשפטו של מי שהיום נאשם 1, יסתיים טרם הדיון במשפטם של נאשמים 2 ו-3 דהיום. לפיכך אני קובע מועד להוכחות בעניינו של הנאשם אסחק עודה ליום 27.7.10 שעה 08:30 עד 12:00, במועד זה ישמע משפט הזוטא תחילה, ולאחר מכן ישמעו יתר עדי התביעה. ככל שבדעת ב"כ הנאשם לזמן עדי הגנה נוספים ידאג לכך טרם הדיון.

נאשם 1 יובא באמצעות שב"ס.

אני מוצא לנכון להעביר את עניינם של נאסר מאסמיר וג'אוד חסן לכב' ס. הנשיאה השופט גולדס אשר יחליט איזה מותב ישמע את ההוכחות בעניינם.

המזכירות תעביר העתק החלטה זו לכב' ס. הנשיאה השופט גולדס ללא דיחוי.

אבקש כי ב"כ המאשימה יברר מוקדם ככל הניתן את סטטוס הטיפול בתיק מח"ש ויתן על כך הודעה לב"כ כל הנאשמים.

ניתנה והודעה היום כ"ג תמוז תש"ע, 05/07/2010 במעמד הנוכחים.

מיכאל קרשן, שופט

הוקלד על ידי: מירי אלפסי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>