חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' עבד אל קאדר(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום כפר סבא
13117-08-10
22.8.2010
בפני :
אביבה טלמור

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
זאהר עבד אל קאדר (עציר)
החלטה

החלטה

בפני בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים התלויים ועומדים נגדו בתיק הפלילי במסגרתו הוגשה בקשה זו.

כנגד המשיב הוגש כתב אישום בו כלולים 4 אישומים.

האישום הראשון מייחס למשיב סחר בסם מסוכן. האישום השני מייחס למשיב עבירה שעניינה סחר בסם מסוכן. האישום השלישי מייחס למשיב עבירה של סחר בסם מסוכן בצוותא. האישום הרביעי מייחס למשיב עבירה שעניינה סחר בסם מסוכן בצוותא.

בכל אחד מארבעת האישומים הכלולים בכתב האישום מדובר בסחר בסם מסוכן מסוג קוקאין.

המבקשת טענה כי בידה ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של המשיב בעבירות המיוחסות לו בכל אחד מארבעת האישומים הכלולים בכתב האישום. ראיות הכוללות דוחות פעולה של הסוכן המשטרתי, המפרטים את בצוע עסקאות הסחר בסם המסוכן מסוג קוקאין, דוחות פעולה של שוטרים המתעדים את ההכנה לבצוע עסקאות הסחר בסם מסוכן מסוג קוקאין והעסקאות עצמן, כמו גם דוחות צילום והעתקת קלטות לתקליטורים.

כך גם ככל שנוגע לעסקאות הסחר בסם מסוכן מסוג קוקאין, הכלולות באישומים הראשון והשני, קיימים סרטי וידאו ותמונות המתעדים את מהלך העסקאות וכן דוחות זיהוי של קציני בילוש/רכזי מודיעין.

מצויות חוו"ד מז"פ המאשרות כי החומר שנתפס במהלך כל אחת מהעסקאות נשוא ארבעת האישומים הכלולים בכתב האישום הינו סם מסוכן מסוג קוקאין וכך גם מצויים מחקרי תקשורת המצביעים באופן ברור על התקשרות בין הפלאפון של הסוכן המשטרתי, שהוא עצמו שוטר שפעל כסוכן סמוי, לבין הפלאפון של המשיב לגבי כל אחת מארבעת העסקאות נשוא כל אחד מהאישומים שבכתב האישום, וכן מחקרי תקשורת המצביעים על התקשרות בין המשיב לבין "סוחרי המשנה שלו" כמפורט באישומים 3 ו-4 שבכתב האישום.

עוד יאמר, כך ציין ב"כ המבקשת, כי על פי פלטי בעלות של חברת סלקום, המשיב הינו הבעלים והמחזיק של טלפון נייד שמספרו 052/5744954 אותו מכשיר באמצעותו בוצעו עסקאות נשוא כל אחד מהאישומים שבכתב האישום, כשלמכשיר זה יש שלוחה נוספת שמספרה 052/1414036 שנמצא בשימושו של אחר.

מחומר החקירה כך הוסיף וציין ב"כ המבקשת, הרי על פי פלטי בעלות של חברת סלקום, עזיז חאג' יחיא הוא הבעלים והמחזיק של טלפםונים ניידים שמספרם 052/8013020, 052/6708344. טלפון נייד מספר 052/8013020 אף נמסר על ידי עזיז במהלך חקירה בתיק אחר (פל"א 201270/09) מיום 26.5.09.

ב"כ המשיבה ציין עוד כי המשיב בחקירתו הכחיש את המיוחס לו, הכחיש היכרות עם הסוכן המשטרתי, טען שלא מזהה אותו. אישר שיש לו היכרות מוקדמת עם עזיז חאג' יחיא ואיסלאם אבו דאוד. איתם סחר לכאורה בצוותא כמפורט באישומים 3 ו-4. אישר כי טלפון נייד 052/5744954 הינו טלפון נייד בשמושו.

איסלאם אבו דאוד מכחיש קשר עם המשיב, שומר על זכות השתיקה בחקירתו. עזיז חאג' יחיא מאשר כי הוא מכיר את המשיב מהשכונה אולם סרב לשתף פעולה בחקירה, ככל שנוגע למתן הסברים לקשר שלו עם המשיב וכך גם לגבי פלטי התקשורת לגבי העסקאות כמפורט באישומים 3 ו-4 לכתב האישום וסרב לענות בעניין זה.

ב"כ המבקשת טען כי בפתח הדיון היום בביהמ"ש אישר המשיב כי קיימות ראיות לכאורה למעורבותו במיוחס לו באישומים הראשון והשני לכתב האישום. כך שלעניין זה אין מחלוקת בין הצדדים וככל שנוגע לאישומים 3 ו-4 קיימות ראיות לכאורה, הכל כפי שצוין על ידו וכפי שעולה מתיק החקירה המשטרתי על כל שמצוי בו כשמדובר בהודעות הסוכן המשטרתי שהוא שוטר במקצועו וכן בכל אותן ראיות לכאורה נוספות, כפי שפורטו על ידו ואף שאלה הנוספות הינן נסיבתיות הרי שמתווספות הן להודעות הסוכן המשטרתי ודי בכל אלה כדי לשמש ראיות לכאורה למעורבותו של המשיב במיוחס לו בכתב האישום.

ב"כ המבקשת ציין כי קיימת עילת מעצר סטטוטורית לגבי כל אחד מהאישומים המיוחסים למשיב ושלגביהם ראיות לכאורה.

קיימת מסוכנות ממשיב זה מעצם המעשים המיוחסים לו ומדובר במשיב בעל עבר פלילי. למשיב זה 6 הרשעות קודמות בעבירות שבוצעו בין השנים 1996 ל-2005 בעבירות שעניינן מסירת ידיעות כוזבות, גניבת רכב, החזקת סם שלא לצריכה עצמית, זיוף סימני זיהוי של רכב, פירוק חלקים מרכב, עבירות אלימות במשפחה ואיומים. משיב זה ריצה כבר עונשי מאסר בפועל ומסוכנותו, כך ציין, איננה ניתנת לאיון בחלופת מעצר כלשהי.

בנסיבות אלה, עתרה המבקשת למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים התלויים ועומדים נגדו.

ב"כ המשיב ציין בפתח הדיון כי קיימות ראיות לכאורה למעורבות המשיב בעבירות המיוחסות לו באישומים הראשון והשני לכתב האישום.

ככל שנוגע לאישומים השלישי והרביעי לכתב האישום, טען ב"כ המשיב שאין ראיות לכאורה למעורבותו של המשיב במיוחס לו. המשיב לא זוהה כמי שהשיב לסוכן המשטרתי שעה שבוצעו שיחות הטלפון, לא בוצעה כל עסקת סחר בסם מסוכן עם המשיב ואין באותן ראיות נסיבתיות כפי שפורטו על ידי ב"כ המבקשת כדי להוות ראיות נסיבתיות בעוצמה כזו שיש בה כדי לקבוע שקיימות ראיות לכאורה למעורבותו של המשיב באישומים השלישי והרביעי לכתב האישום.

כך גם הוסיף וציין שכל אותן הרשעות קודמות שקיימות לגבי משיב זה, הינן הרשעות קודמות בעבירות משנים 1996 עד 2005 כשהרשעתו האחרונה משנת 2003 ומאז חלפו מס' שנים שבהן אין למשיב זה הרשעות קודמות, ומכל מקום בעברו אין הרשעה בגין סחר בסמים.

בנסיבות אלו, ועל פי הפסיקה שהוצגה על ידו, עתר ב"כ המשיב להורות על הגשת תסקיר שירות המבחן למבוגרים בעניינו של המשיב על מנת שתבחן השאלה האם קיימת חלופת מעצר ראויה שיש בה כדי לאיין מסוכנותו של משיב זה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>