חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' עאבדין(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
5088-04-12
15.5.2012
בפני :
נאיל מהנא

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
היתם עאבדין (עציר)
החלטה

החלטה

בפני בקשה למעצר עד תום הליכים של המשיב .

המשיב נעצר בגין עבירות של נהיגה בפסילה, ללא רשיון מעולם וללא ביטוח שבצע לכאורה ביום 27.4.12.

למשיב עבר פלילי עשיר בעיקר בעבירות רכוש וסמים, עבר תעבורתי של 7 עבירות של נהיגה ללא רשיון ושתי עבירות קודמות של נהיגה בפסילה. המשיב שוחרר ממאסר בסמוך למועד ביצוע העבירה לכאורה בתיק דנן.

כנגד המשיב תלוי ועומד מאסר על-תנאי בר הפעלה של שנה.

אין חולק כי מדובר במשיב רצידיביסט השב וחוזר לסורו. טענתו העיקרית של ב"כ המשיב היא כי הסיבה למצבו נעוצה בהתמכרותו הקשה לסמים ולאלכוהול, ויש לטפל בגורם הבעיה באמצעות שיקומו.

אין חולק כי כנגד המשיב מתקיימת עילת מעצר וכי יש ראיות לכאורה נגדו.

המחלוקת בין הצדדים נסובה סביב האפשרות לחלופת מעצר במסגרת קהילה שיקומית סגורה לגמילה מסמים.

ביום 1.5.12 בקשתי כי ייערך תסקיר מעצר למשיב.

לפי התסקיר שהגיע הבוקר, המשיב היה בעבר בטיפול שיקומי בהוסטל לגמילה מסמים ואלכוהול, וזאת כתנאי לניכוי שליש ממאסרו. בעת שהייתו בהוסטל המשיב נתפס לאחר ששתה אלכוהול ולכן סולק מההוסטל וכיוון שהפר את תנאי ניכוי השליש שב לכלא לריצוי שארית תקופת מעצרו.

שירות המבחן התרשם כי למשיב כוחות אך בעקבות משברים בחייו הוא מנתב אותם לכיוונים שליליים. כן העריך את מסוכנתו של המשיב כבינונית – גבוהה.

עם זאת מצא שירות המבחן כי למשיב יש מידה מסוימת של מודעות עצמית שעשויה להוות בסיס לקשר טיפולי.

המשיב הביע במהלך הראיון רצון להשתלב בתהליך גמילה מסמים ועם זאת לפי התסקיר הוא חש חוסר אונים לשינוי מצבו.

אימו של הנאשם שהגיעה עימו לראיון וגם לבית המשפט הביעה בפני שירות המבחן את הקושי שלה ושל אבי הנאשם להגיע לשירות המבחן בשל גילם המבוגר. לפי שירות המבחן המשיב אינו מצוי בקשר רציף עם הוריו והם אינם מעורבים בהחלטות שהוא נוטל בחייו.

שירות המבחן הצביע על אפשרות לשלב את המשיב במסגרת טיפולית סגורה לשיקום כחלופה למעצרו. שירות המבחן התנה את המלצתו בדחיית הדיון והפנייתו לראיון במחוייבות של המשיב מצידו לתכנית ארוכת טווח. וכן על משפחתו ללוותו למסגרת הטיפולית לצורך הראיון הראשוני והבדיקות הרפואיות אם תהיינה ולהתחייב לתשלום הכספים בגין התכנית השיקומית.

לדיון הגיעה גם חברתו של המשיב, עם זאת התברר כי אין המדובר באותה בת זוג אשר להם תינוק משותף ושהגיע לשירות המבחן.

ב"כ המשיב בקש לדחות הדיון בבקשה לעצור המשיב עד לתום ההליכים לצורך קיום הראיון.

ב"כ המבקשת בקשה לעצור המשיב עד לתום ההליכים, וזאת כיוון שבעבר לא נעשה נסיון של ממש לשקם המשיב. עוד טענה כי הדבר עלול לכבול את בית המשפט במתן גזר הדין והדגישה כי כנגד המשיב תלוי ועומד תנאי בר הפעלה של שנת מאסר.

אבי המשיב ואחיו העידו בדיון, לאבי המשיב חנות בעיר העתיקה ואחי המשיב עובד בה באופן קבוע והם התחייבו לשאת בכל עלות רלוונטית לשהות הנאשם בתנאי טיפול במסגרת שיקומית סגורה. ועם זאת לא התרשמתי כי ביכולת משפחתו ללוותו לקהילה הטיפולית המצויה בצפון הארץ, כשרק לאביו של המשיב רשיון נהיגה.

עיון

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>