מדינת ישראל נ' ספורי ואח'
|
מ"י בית משפט השלום עכו |
100-01-10
1.1.2010 |
|
בפני : זיאד סלאח |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. עלאא ספורי 2. ואסים קוסקוסי |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
אין מקום במסגרת הדיון לחייב את החוקר להציג כל ראייה וראייה.
באם ביהמ"ש ימצא לנכון הוא יעיין בכל ראייה בטרם מתן החלטה.
ניתנה והודעה היום ט"ו טבת תש"ע, 01/01/2010 במעמד הנוכחים.
זיאד סלאח, שופט
החלטה
המשטרה מייחסת לשני החשודים שבפניי, ביחד עם אחרים, ביצוע שוד מזויין, לאחר שקשרו קשר לבצע אותו שוד.
השוד עצמו היה עוד ביום 10/7/09.
מדובר בהארכת מעצר שלישית, כאשר החשודים עצורים החל מיום 23/12/09.
בישיבת היום הוגשה בפניי הצהרת תובע, עפ"י סעיף 17 (ד) לחסד"פ, בדבר כוונה להגיש כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים המשפטיים נגד החשודים.
אציין כי קודם לדיון בבקשה זו דנתי בהארכת מעצרם של שלושה מעורבים נוספים והארכתי את מעצרם עפ"י הצהרת תובע עד ליום 5/1/10.
הסניגורים המלומדים האריכו בחקירה של החוקר וכן גם בסיכומיהם, מתוך כוונה לשכנע את ביהמ"ש שזהו המקום לשחרר את החשודים, הן לאור דלות החומר המפליל הקיים נגדם והן לאור עברם הנקי של החשודים וכן לאור כך שיש להם חלופת מעצר הולמת, שיש בה כדי למנוע כל מסוכנות מצידם כלפי הציבור ורכושו.
אוכל להסכים כי בחומר החקירה קיימות ראיות לכאורה על מנת לבסס את כתב האישום שיוגש בבוא העת.
לגבי החשוד מס' 2 אותו חומר חקירה מתבטא בעדות של שותף, המפליל את החשוד, וכן בממצאים נוספים כגון צילום רכבו של החשוד עובר ליד המפעל, אשר בו ארע השוד, וכן גם ממצאים נוספים.
לגבי החשוד מס' 1 אף חומר הראיות "דל יותר". לגביו יש עדות אותו שותף ששמו אבו חרב, אשר הפליל אותו ואותו שותף נמצא בינתיים מאושפז בבי"ח לשם הסתכלות וקבלת חוו"ד רפואית לגבי מצבו הנפשי.
צודקים הסניגורים כי גם בשלב של הארכת מעצר, עפ"י הצהרת תובע, ביהמ"ש רשאי להורות על שחרור החשודים לחלופת מעצר כלשהי ואין צורך להמתין עד להגשת כתב אישום.
יחד עם זאת, תפקידו של ביהמ"ש בשחרור כנ"ל מצומצם יותר מאשר בעת הדיון בבקשה למעצר עד תום ההליכים, שם החלופות הקיימות בפני ביהמ"ש מגוונות יותר.
לפיכך, לאור הצהרת תובע, שכנועי כי קיימות ראיות לכאורה וכן לאור העבירות החמורות – ביצוע שוד מזויין – אשר בו מעורבים נוספים, הינני מורה על הארכת מעצרם של החשודים, עד ליום 5/1/10 שעה 12.00.
ניתנה והודעה היום ט"ו טבת תש"ע, 01/01/2010 במעמד הנוכחים.
זיאד סלאח, שופט
הוקלד על ידי: ליזה אהרוני התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|