- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' סעידה
|
פ"ל בית משפט השלום לתעבורה בירושלים |
4060-11-12
21.1.2014 |
|
בפני : יוסף ריבלין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: תאמר סעידה |
| הכרעת-דין | |
הכרעת דין
1.האישום
ביום 2.11.12 סמוך לשעה 01:05 נהג הנאשם רכב פרטי ברח' הילל בירושלים שעה שהיה שיכור (הנאשם נדרש לערוך בדיקת שכרות וסירב).
2.התשובה לאישום
הנאשם כלל לא נהג אלא אחיו "אחיו של הנאשם עזב הרכב וראו הנאשם יושב ליד ההגה".
3.תימצות העדויות
בפני בית משפט עדות אחת לגבי זהות הנהג של מתנדב משא"ז איורי יניב (ע.ת. 2) המבוססת על מזכר שרשם (ת/2) בו כתב "הנהג הבחין בנו והחנה את הרכב כ- 200 מטר לפנינו ניגשתי אליו (אל הרכב – י.ר.) והבחנתי בנהג תאמר סעידה...".
בבית משפט הוסיף ע.ת. 2 כי ראה הנהג מרגע שהרכב חלף על פניו ועד שהגיע לרכב והנאשם היה הנהג (פרוט' עמ' 8 ש' 13-9 וראה גם ש' 32-31).
בפני בית משפט 3 עדויות על הסירוב של ע.ת. 1 מתנדב משא"ז יעקב אהרוני, של ע.ת. 2 ושל ע.ת. 3 השוטרת נטלי בן הרוש. משלושת העדויות עולה כי התנהלות הנאשם מרגע שנעצר ועד ששוחרר היתה סרבנות.
הנאשם הכשיל את בדיקת הנשיפה בנשיפון (עדות ע.ת. 1 ו- 2) ועל אף 5 נסיונות שניתנו לו והסבר שקיבל נשף שלא כהלכה (ראה פרוט' עמ' 2 ש' 20-17, פרוט' עמ' 5 ש' 10-9, פרוט' עמ' 6 ש' 17-16).
הנאשם הכשיל גם את בדיקת הינשוף (ראה פלט הבדיקות ת/7) מהן עולה כי ניתנו לנאשם 9 נסיונות לנשוף והנאשם נכשל בכולם (ראה פרוט' עמ' 10 ש' 22-21).
הנאשם בעדותו התייחס הן לנהיגה והן לסירוב. לגבי הנהיגה טען שלא נהג (פרוט' עמ' 13 ש' 7-5, פרוט' עמ' 14 ש' 14 ופרוט' עמ' 15 ש' 6). לגבי הסירוב טען כי ביצע כל מה שנדרש (פרוט' עמ' 16 ש' 2, 5 וש' 9).
מטעם ההגנה העיד אחיו של הנאשם חאלד סעיד. לפי הסברי עד ההגנה אסף את אחיו (הנאשם) וחבר של אחיו מוואדי ג'וז למרכז העיר, החנה הרכב, ירד ממנו והלך למסעדה למשך 4-3 שעות ומשחזר לרכב לא מצא הרכב ולא את אחיו (פרוט' עמ' 18 ש' 22-19 וראה גם פרוט' עמ' 19 ש' 28). משנשאל ע.ה. אם מסר עדות במשטרה לפיה הוא היה הנהג השיב בחיוב ,אך לא ידע היכן התלונה (פרוט' עמ' 20 ש' 16).
4.דיון
בפני עדות אחת לגבי הנהיגה של ע.ת. 2. עדות ע.ת. 2 ברורה וממנה עולה כי הנאשם הוא זה שנהג. מנגד העיד הנאשם כי לא נהג אלא אחיו. אחיו של הנאשם העיד כי החנה הרכב והלך מכאן שלא היה בזירה לגרסתו בעת שהמשטרה הגיעה לרכב.
עדות ע.ת. 2 עדות יחידה ואני ער לכך, מאחר ועדות ע.ת. 2 אמינה עלי אני קובע כי הנאשם הוא זה שנהג. עדות הנאשם כמו גם עדות אחיו אינן אמינות עלי ואסביר : בלתי סביר כי אחיו של הנאשם הסיע הרכב למקום בו נמצא ע"י המשטרה וישאיר את אחיו – הנאשם ברכב בלילה למשך 4-3 שעות. אין זה מתקבל על הדעת כי אחיו של הנאשם לא יגש למשטרה ויסביר את גירסתו כפי שהוצגה לבית משפט (אחיו של הנאשם טען כי התלונן "אך איבד התלונה ?!).
ומעבר לכך גם אם אחיו של הנאשם נהג והחנה הרכב הוא לא יכול היה לשלול האפשרות שלאחר שעצר הרכב אחיו נהג.
לגבי הסירוב – כל התנהלות הנאשם מצביעה על סירוב. הנאשם סירב הן לבדיקת ינשוף והן לבדיקת הנשיפון. הנאשם סירב לחתום על הדוחות ועל ת/6 קישקש (פרוט' עמ' 10 ש' 9). הנאשם סירב למסור מפתחות הרכב וצעק (פרוט' עמ' 10 ש' 29).
מכאן ניתן לקבוע, על בסיס שלושת העדויות, כי הנאשם סירב לנשוף וזאת על אף שהוסברה לו משמעות הסירוב.
סיכומם של דברים:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
