חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' סלאמה

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה
3808-05-11
2.10.2011
בפני :
טל אוסטפלד נאוי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
מוחמד סלאמה
החלטה והכרעת דין,גזר-דין

החלטה והכרעת דין

מתירה צירוף דו"ח שמספרו 14200601954.

הסנגור הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום ובדוח המצורף.

לפיכך, אני מוצאת את הנאשם אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום ומרשיעה אותו בהתאם.

ניתנה והודעה היום ד' תשרי תשע"ב, 02/10/2011 במעמד הנוכחים.

טל אוסטפלד נאוי, שופטת

גזר דין

הנאשם הורשע לאחר שהודה בשני כתבי אישום שעניינם נהיגה ברכב כשרישיון הנהיגה פקע מתאריך אפריל 2009.

ב"כ המאשימה עותרת להשית על הנאשם עונשים של פסילה, הפעלת הפסילות המותנות העומדות כנגד הנאשם, פסילה על תנאי וקנס.

הסניגור מבקש מביהמ"ש שלא למצות את הדין עם הנאשם. לטענתו מדובר באדם שנמצא במצוקה כלכלית ואי חידוש רישיון הנהיגה נבע מסיבות של אי תשלום קנסות.

הסניגור מבקש כי בית-המשפט יסתפק בעונש פסילה צופה פני עתיד, הארכת עונשי הפסילה על תנאי. לטענתו עונש של פסילה מלהחזיק רישיון נהיגה יכביד על הנאשם, שכן הוא זקוק לרישיון הנהיגה כדי להגיע למקום עבודתו, וזאת לאחר ובמקום מגוריו אין תחבורה ציבורית סדירה.

הסניגור מציין בפני בית-המשפט כי הנאשם מכר את רכבו, מביע חרטה ומקבל אחריות על מעשיו.

מדובר בשתי עבירות זהות, כאשר הנאשם לא השכיל להבין כי בהיותו נוהג ללא רישיון נהיגה תקף וללא פוליסת ביטוח בת תוקף, מסכן הוא את עצמו ואת העוברים בדרך.

הנאשם רשוי משנת 94' וצבר לחובתו 25 הרשעות קודמות, כאשר בין הרשעותיו עבירות חמורות של אי עצירה לפני מסילת רכבת, עבירות מהירות, עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף, ועבירות רבות דומות לעבירות בהן הורשע בתיק זה.

לאחר ששמעתי טיעוני הצדדים, נוכח חומרת העבירות מחד והעובדה כי הפסילות המותנות העומדות כנגד הנאשם לא הרתיעו אותו מלשוב ולנהוג, ומאידך מצוקתו הכלכלית, הנני מורה כדלקמן:

אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,200 ₪ או 10 ימי מאסר שיישא תמורתם.

הקנס ישולם ב- 6 תשלומים שווים ו רצופים החל מיום 1.11.11 ובכל 1 לחודש. היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי.

הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.

הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של חודשיים.

רישיון הנהיגה יופקד בבית המשפט לא יאוחר מיום 9.10.11 בשעה 12.00 וממועד ההפקדה תחושב הפסילה. גם אם לא יפקיד הנאשם את רישיונו, נחשב הוא פסול מלנהוג אך הפסילה תחושב ממועד ההפקדה בלבד. אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, יפנה למזכירות בית המשפט.

הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים,

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>