חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' סולוף(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום נתניה
35516-04-11
2.5.2011
בפני :
חגי טרסי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
יורי סולוף (עציר)
החלטה,החלטה

החלטה

לפני בקשה למעצר עד תום ההליכים. נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות התנהגות פסולה במקום ציבורי, העלבת עובד ציבור, הפרעה לשוטר ואיומים. על פי עובדות כתב אישום ביום 27/04/11 בשעת לילה מאוחרת נעמד הנאשם כשהוא שתוי במרכז נתיב נסיעה ברחוב פנקס בנתניה כשהוא אוחז בבקבוק בירה. כשהגיעה למקום ניידת משטרה נעמד הנאשם בקדמת הניידת וחסם את דרכה. בהמשך משביקשה ממנו השוטרת לפנות את הכביש החל הנאשם לגדפה. לאחר מכן החל לרוץ לעבר מכוניות חולפות כשנמסר לו שהוא מעוכב סרב להיכנס לניידת , הניף ידיו וצעק שאינו מוכן להתלוות. בניידת איים לרצוח את השוטרות שטיפלו בו ובהמשך, בעת שנחקר במשטרה המשיך להשמיע איומים קשים כלפי דמויות שונות, כמפורט בכתב האישום.

ב"כ המשיב אינה כופרת בקיומן של ראיות לכאורה, וזאת לנוכח המפורט בדוחות הפעולה של השוטרים, אך טוענת כי קיימת חולשה בחומר הראיות הנובעת מכך שהמשיב, ששפת אימו רוסית, נחקר בשפה העברית מבלי שהחקירה תועדה בתיעוד חזותי וכן מכך שהמשיב נחקר בעודו שיכור , כך שלא יכול היה למסור את גרסתו המלאה.

באשר לטענתה של הסנגורית אציין כי בהתאם להוראת סעיף 2 לחוק סדר הדין הפלילי (חקירת חשודים) , יש לחקור חשוד בשפתו או בשפה שהחשוד מבין ודובר אותה. אין מחלוקת כי המשיב מבין ודובר עברית ולפיכך לא נראה שנפל פגם בהתנהלות החקירה במקרה זה. עוד ניתן ללמוד מעיון בחקירה, כי המשיב השיב לשאלות בדרכו. יתכן כי מוטב היה להמתין ולחקרו לאחר שתפוג השפעת האלכוהול. נושא זה יכול שיעלה במסגרת ניהול התיק העיקרי. מכל מקום, ודאי שאין בכך כדי לאיין את התשתית הראייתית הלכאורית המעוגנת בדוחות הפעולה.

באשר לעילות המעצר, הרי שהמשיב התנהג באופן פרוע וחסר שליטה, ככל הנראה על רקע צריכת אלכוהול מופרזת. רק לפני מספר חודשים הורשע המשיב במסגרת הסדר טיעון בעבירות של היזק לרכוש במזיד והתנהגות פרועה במקום ציבורי. תלוי ועומד נגדו מאסר על תנאי הכולל שני מרכיבים. האחד למשך 3 חודשים והשני למשך 14 ימים. בשלב זה, כל עוד לא התקבל תסקיר אשר יבחן את היקף השימוש באלכוהול, נראה כי השילוב שבין האירוע הנוכחי להרשעה הקודמת מעיד על קיומה של מסוכנות מצידו של המשיב לבטחון הציבור.

לצד דברים אלה, אני סבור כי מדובר במקרה שבו ניתן לאיין את המסוכנות, גם בטרם קבלת התסקיר, ככל שתומצא חלופה אשר במסגרתה יהיה המשיב נתון בפיקוח צמוד של ערב מפקח ראוי. לדיון היום התייצבו מעבידיו של המשיב אשר הותירו רושם חיובי ונראה כי ניתן לסמוך עליהם כי יפקחו על המשיב היטב בשעת העבודה. ואולם, לא הוצגה כל חלופה לפרקי הזמן בהם המשיב אינו עובד. נמסר לי כי המשיב אמור להתגורר ללא פיקוח במפעל שבו הוא מועסק, כאשר בין היתר, הוא אמור לשמש כשומר המפעל. הצעה מעין זו אינה מתקבלת על הדעת לאור מעשיו של המשיב, ועל כן לא ניתן בשלב זה להורות על שחרורו בחלופה המוצעת.

על מנת לצמצם ככל שניתן את תקופת החזקתו של המשיב במעצר, ידחה הדיון לקבלת תסקיר מעצר ובמקביל תהיה הסנגורית רשאית לפנות בבקשה דחופה לקביעת דיון , ככל שיתברר כי ניתן להציע חלופת מעצר מקיפה יותר.

לפיכך ידחה הדיון לקבלת תסקיר מעצר ליום 22/05/11 שעה 08.30.

המשיב יובא על ידי שב"ס.

העתק יועבר לשירות המבחן.

תשומת לב שירות המבחן לכך ששפת אימו של הנאשם הינה השפה הרוסית.

ניתנה והודעה היום כ"ח ניסן תשע"א, 02/05/2011 במעמד הנוכחים.

חגי טרסי, שופט

החלטה

אומנם אין כל אינדיקציה קונקרטית לליקוי נפשי אשר משפיע על מצבו של המשיב כיום, אך לנוכח דבריו לפיהם היה מאושפז בעבר ולאור ההתנהגות המפורטת בכתב האישום, אני מורה לשב"ס להביא את המשיב לבדיקה פסיכיאטרית בבית החולים לב השרון בתוך 24 שעות. נציג הפסיכיאטר המחוזי מתבקש להכין חוות דעת ראשונית בהתאם לתוצאות הבדיקה ולהעביר לעיוני לא יאוחר מיום 05/05/11 את תוצאות הבדיקה.

בשלב זה אינני מוצא צורך להורות על הסתכלות ארוכת טווח בתנאי אשפוז ואפשרות זו תישקל בהתאם לתוצאות הבדיקה.

העתק הפרוטוקול יועבר לפסיכיאטר המחוזי .

אין שינוי בהוראה בדבר הכנת התסקיר ובמועד הדיון שנקבע.

ניתנה והודעה היום כ"ח ניסן תשע"א, 02/05/2011 במעמד הנוכחים.

חגי טרסי, שופט

הוקלד על ידי: מזל קורן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>