חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' סבצנקוב אנדרי

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה
5868-07-11
11.4.2013
בפני :
לאה שלזינגר שמאי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
סבצנקוב אנדרי
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הודה והורשע על פי הודאתו בביצוע העבירה המיוחסת לו בכתב האישום המתוקן.

מדובר בעבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול, שהינה עבירה מסוכנת.

לזכותו של הנאשם הודאתו ועברו שאינו מכביד, לחובת הנאשם הנוהג משנת 98', 7 הרשעות קודמות, כולן למעט אחת מסוג ברירת משפט ברף הנמוך, אחרונה משנת 06'.

הצדדים הגיעו להסדר טיעון במסגרתו עתרו להטיל על הנאשם 80 שעות של"צ, צו פיקוח, 10 חודשי פסילה ללא ניכוי פ.מ., מאסר על תנאי, פסילה ע"ת, וקנס.

בתסקיר מיום 09.04.13 סקרה קצינת המבחן את עברו ונסיבותיו האישיות של הנאשם וציינה, כי מדובר בנאשם המתפקד באופן תקין ויציב במסגרות חייו החיצוניות. בהתייחסותו של הנאשם לביצוע העבירה לוקח הוא אחריות על התנהגותו והדגיש כי מדובר באירוע חריג מבחינתו. לפיכך, קצינת המבחן המליצה על הטלת צו של"צ בהיקף של 80 שעות במסגרת מרכז מתנדבים בפ"ת ולצידו צו מבחן למשך חצי שנה במהלכו יבדק מקום האלכוהול בחייו.

בקביעת מתחם העונש ההולם בהתאם לס' 40ג(א) לחוק העונשין התשל"ז-1977 התחשבתי בערך החברתי של נפגע מביצוע העבירה במידת הפגיעה בו, במדיניות הענישה הנהוגה בנסיבות הקשורות בביצוע העבירה וסיכויי שיקומו של הנאשם.

לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים ובחנתי עברו התעבורתי של הנאשם, ולאור כל האמור לעיל, מצאתי כי הסדר הטיעון סביר, ולפיכך אאמצו.

אני מחליטה לגזור על הנאשם העונשים הבאים:

ניתן צו מבחן לפיו הנאשם יהא בפיקוח שירות המבחן למשך 6 חודשים.

שירות המבחן ידווח לבית המשפט בתום התקופה בדבר קיום הצו ע"י הנאשם.

הנאשם מוזהר כי באם לא יבצע צו המבחן לשביעות רצון קצינת המבחן יגזר עונשו מחדש.

ניתן בזאת צו שירות לתועלת הציבור לפיו יבצע הנאשם 80 שעות במסגרת מרכז מתנדבים בפ"ת כמפורט בתסקיר.

ככל ויהא צורך בשינוי מקום ההשמה, שירות המבחן יבצע את השינוי וידווח על כך לבית המשפט.

בתום ביצוע השל"צ תדווח על כך קצינת המבחן לבית המשפט.

הנאשם מוזהר כי באם לא יבצע השל"צ לשביעות רצון הממונה או קצינת המבחן יגזר עונשו מחדש.

אני גוזרת על הנאשם מאסר למשך 6 חודשים למשך שלוש שנים שלא יעבור עבירה של נהיגה בפסילה, נהיגה בשכרות או תחת השפעת משקאות משכרים.

אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,200 ₪ או 12 ימי מאסר תמורתו.

הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 10 חודשים ללא ניכוי פ.מ.

אולם, הנאשם יהא רשאי גם בתקופת הפסילה לנהוג במלגזה בשטח המפעל של "קבוצת חגים נחלים שיווק בע"מ" במושב נחלים בשעות העבודה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>