- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' סאלם(אסיר) ואח'
|
ת"פ בית משפט השלום קריות |
6375-01-10
6.5.2010 |
|
בפני : טל תדמור-זמיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. פאדי סאלם (אסיר) 2. פריד כראם (אסיר) |
| גזר-דין | |
גזר דין
הנאשמים הורשעו לאחר הודאתם בעבירות של חבלה במזיד ופציעה בצוותא כאשר נאשם 2 הורשע בנוסף גם בעבירה של נהיגה פוחזת של רכב.
במסגרת הטעונים לעונש, הפנתה התובעת לעברו התעבורתי של נאשם 2, לחבלות ולנזק שנגרמו הן למתלוננים והן לכלי הרכב, לנסיבות ביצוע העבירות ובקשה למצות הדין עם הנאשמים ולהטיל עליהם מאסר בפועל לתקופה ממושכת, מאסר על תנאי, קנס, פיצוי למתלוננים ולנאשם 2 גם פסילת רשיון נהיגה.
ב"כ הנאשמים הפנו לעובדה כי הנאשמים נעדרי עבר פלילי, להודאתם שחסכה מזמנו של ביהמ"ש ולעובדה שביצעו המעשים תחת השפעת אלכוהול ובקשו לשקול בראש סדר השיקולים את העדר העבר ולהיות המקרה מעידה חד פעמית.
הנאשמים הביעו חרטה וצער על האירוע.
לחומרא, יש לשקול את חומרת העבירות ונסיבות האירוע כמו גם את עברו התעבורתי של נאשם 2.
גם למקרא עובדות כתב האישום מבלי לעטוף אותן בעילה של מסוכנות לא ניתן להשלים עם המעשים אותם ביצעו הנאשמים.
הנאשמים נסעו יחדיו ברכב בו נהג נאשם 2 בדרך שיש בה כדי לסכן את שאר המשתמשים בדרך ופגעו בכלי הרכב של המתלוננים בכך שניפצו השמשות באמצעות מוט ברזל.
כתוצאה מניפוץ השמשה של אחד מכלי הרכב, נפצעה גם הנהגת שישבה בו בכף ידה ובפניה.
צודקת ב"כ המאשימה כי מדובר בבריונות וונדליזם לשמם.
איני יודעת מה עבר בראשם של הנאשמים ומה הביאם לבצע המעשים המזעזעים שעשו, אולם עליהם לדעת שלא יכולה להינתן לגיטמציה למעשים מסוג זה.
אם סברו כי מדובר במעשה משובה יש להעמידם על טעותם. ינסו הנאשמים לשים עצמם במקום אותם מתלוננים אומללים אשר כל חטאם היה כי נקלעו לדרכם של הנאשמים.
ניתן לשוות את האימה שאחזה במתלוננים כשלפתע משום מקום צצו הנאשמים ופגעו בהם או ברכבם כפי שפגעו.
היות הנאשמים תחת השפעת אלכוהול בעת האירוע לא עולה מכתב האישום ובאי כחם הם שהביאו הדברים בפני כנימוק לקולא. אני דוחה הטעון מכל וכל, בשתי ידיים.
התיקים הפליליים שמגיעים לפתחו של ביהמ"ש, בהם בוצעו עבירות כתוצאה משימוש באלכוהול הולכים ורבים ונראה כי השימוש באלכוהול במידה שאינה מבוקרת מכלה כל חלקה טובה לא רק בנאשם עצמו אלא בחברה כולה וגורם לפגיעה בכלל הציבור.
האם עלי לגלות סלחנות כלפי נאשם שפגע בזולתו כי החליט לשתות משקה אלכוהולי קודם לכן? אני סבורה כי התשובה על כך היא לא ב – א' רבתי.
זאת ועוד, הנאשם 2 אשר נוהג משנת 99 צבר מאז 11 הרשעות קודמות, רובן בגין עבירות של ברירת קנס.
לקולא, יש לשקול את העובדה כי לנאשמים אין עבר פלילי, כי כתב האישום תוקן באופן משמעותי לקולא ואת הודאתם אשר חסכה זמן שיפוטי יקר ואת שמיעת עדויות המתלוננים בתיק.
לאחר ששקלתי השיקולים לחומרא ולקולא, ושמעתי טיעוני הצדדים לעונש, אני גוזרת על הנאשמים את העונשים הבאים:
1.מאסר בפועל למשך 6 חודשים אשר ימנה מיום מעצרם, 2.1.10.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
