מדינת ישראל נ' נמאמסה ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום נצרת
11097-01-09
24.10.2010
בפני :
יפעת שיטרית

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. וסים נמאמסה
2. טאהר נמאמסה

גזר-דין

גזר דין

1.הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות נשוא כתב האישום בעניינן תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, העלבת עובד ציבור ותקיפה הגורמת חבלה של ממש.

2.הצדדים הגיעו להסדר טיעון באשר לענישה הראויה, הן בעניינו של נאשם זה שבפני והן בעניינו של הנאשם 1, אשר דינו נגזר זה מכבר.

3.מחד תצוין לחומרא מהות העבירות שעבר הנאשם, עסקינן בעבירות של תקיפת שוטרים כאשר אין צורך להכביר מילים אודות חומרת העבירות באשר יש בהן כדי לפגוע במי האמון על שלטון החוק, שמירת החוק והסדר הציבורי. משכך, שומה על בית המשפט להגן על השוטרים האמונים על תפקידם והממלאים שליחותם כדין. מאידך תצוין לקולא הודאת הנאשם, לקיחת האחריות, חסכון זמן שיפוטי יקר, העובדה כי בהודאתו חסך הנאשם את הצורך בהעדת עדים לא מעטים, על כל הכרוך בכך. עוד שמתי לבי לענישה אשר הושתה על הנאשם 1, בשים לב להבחנה הצריכה בעניינם של כל אחד מן הנאשמים מחד, וענישה מידתית ופרופורציונלית הצריכה בעניין זה, מאידך.

4.בנסיבות העניין מצאתי את הסדר הטיעון בענינו של הנאשם כפי שהוצג באשר הוא ראוי, אינו נוגד את תקנת הציבור, אינו חורג ממתחם הסבירות ולפיכך אני רואה לכבדו. אשר על כן אני משיתה על הנאשם את העונשים כדלקמן:

א.3 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו (12 ימים במספר) אשר ירוצו על דרך עבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות השירות. הנאשם ירצה את עבודות השירות במרכז יום לקשיש בנצרת עילית, בימי העבודה ובשעות העבודה, כעולה מחוות הדעת. נוכח העובדה כי מועד תחילת ריצוי עבודות השירות הנקוב בחוות הדעת חלף, אני קובעת כי הנאשם יתחיל את ריצוי עבודות השירות ביום 7.11.10. במועד זה, בשעה 8:00, יתייצב הנאשם בפני המפקח על עבודות השירות לצורך קליטה והצבה, מפקדת מחוז צפון יחידת עבודות שירות, מתחם בית סוהר חרמון. הנאשם יעדכן את משרד הממונה בכל שינוי, אם יחול, בכתובת מגוריו, יעמוד בתנאי הפיקוח וביקורות הפתע. כל הפרה בעבודות השירות תביא להפסקה מנהלית ולריצוי העונש במאסר ממש.

ב.8 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור תוך תקופה של 3 שנים מהיום כל עבירת אלימות מסוג פשע ויורשע בגינה.

ג.6 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור תוך תקופה של 3 שנים מהיום כל עבירת אלימות מסוג עוון לרבות איום, או כל עבירה כלפי עובד הציבור, ויורשע בגין אחת מאלה.

ד.אני מחייבת את הנאשם בחתימה על התחייבות כספית בסך 8,000 ₪ או 40 ימי מאסר תמורתה, להימנע במשך 3 שנים מלעבור כל עבירת אלימות או כל עבירה כלפי עובד הציבור. היה ולא תיחתם ההתחייבות, ייאסר הנאשם למשך 25 ימים.

ה.שמתי לבי בגובה הפיצוי כפי שיושת מחד למהות המעשים שביצע הנאשם וחלקו היחסי בביצועם, ומאידך העובדה כי הנאשם שבפני עומד לרצות עונש מאסר בפועל על דרך עבודות שירות, בשים לב להשלכות הכלכליות אשר יש לכך. בנסיבות אלה, אני רואה לערוך אחידות ענישה בעניין זה בין עניינו של הנאשם האחר לבין עניינו של הנאשם כאן, אשר יש בהם לדידי כדי לאזן את הנסיבות, אלה לחומרא ואלה לקולא. משכך אני מחייבת את הנאשם בפיצוי השוטר, רס"ר גדיר ראיס, מ.א. 965384 בסכום של 1,000 ₪. סכום זה יופקד בעבור השוטר בקופת בית המשפט בתוך 30 יום ממועד סיום ריצוי עבודות השירות אשר הושתו על הנאשם כאן. כן הנני מחייבת את הנאשם בפיצוי השוטר רס"ר חורי עיסאם מ.א. 1122415 בסך של 1,000 ₪. סכום זה גם יופקד בעבור השוטר חורי בקופת בית המשפט בתוך 30 יום ממועד סיום ריצוי עבודות השירות.

5.המזכירות תמציא העתק פרוטוקול זה לממונה על עבודות השירות.

6.הודעה זכות ערעור תוך 45 יום לבית המשפט המחוזי.

ניתן והודע היום ט"ז חשון תשע"א, 24/10/2010 במעמד הנוכחים.

יפעת שיטרית, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>