חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' נגנאגיה(עציר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום חדרה
3769-07-09
27.1.2010
בפני :
פנינה ארגמן

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
סאלח נגנאגיה (עציר)
הכרעת-דין,הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום ולפיכך אני מרשיעה אותו בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום.

ניתנה והודעה היום י"ב שבט תש"ע, 27/01/2010 במעמד הנוכחים.

פנינה ארגמן, שופטת

הכרעת דין

אני מרשיעה את הנאשם גם בעבירה בה הודה כאמור לעיל.

ניתנה והודעה היום י"ב שבט תש"ע, 27/01/2010 במעמד הנוכחים.

פנינה ארגמן, שופטת

גזר דין

הנאשם הורשע עפ"י הודייתו בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום וכן בתיק שצירף.

הנאשם הודה בהזדמנות הראשונה בשני כתבי אישום המייחסים לו עבירה של החזקת סם מסוכן מסוג קוקאין והרואין סה"כ בשני התיקים כ- 18 גרם.

מקבלת אני את עמדת ב"כ המאשימה לענין חומרת העבירה כאשר יש לציין שמדובר בשני מקרים שונים בהם הודה הנאשם בגין אותה עבירה, הן באשר לסוג הסם אותו החזיק הנאשם והן באשר לכמויות, הגם שאין להתעלם מכך שהכמות הקבועה היום לשימוש עצמי היא 0.3 גרם כאשר מן הידועות הוא שנאשם שמשתמש בסמים באופן קבוע צורך כמויות גבוהות יותר מהכמות המצויינת בחוק לשימוש עצמי.

לטענת ב"כ הנאשם הגם שהוא מנהל אורח חיים נורמטיבי, דהיינו נשוי ואב לילדים, כמו גם מפרנס את עצמו ומשפחתו במסגרת עיסוק קבוע, הוא גם משתמש בסמים והסמים היו לשימושו העצמי ולא לצרכי סחר.

לנאשם הרשעה קודמת אחת מסוג אחר מלפני כ- 7 שנים.

יש לציין גם שהוא עצור בגין התיק שצירף מזה כחודשיים וחצי, ולענין זה מן הידועות שתקופת המעצר מבחינת תנאי השהייה קשה יותר מאשר תקופת המאסר וביהמ"ש לוקח נתון זה גם לענין העונש.

ב"כ המאשימה הציגה פסיקה על פי בתי המשפט משיתים עונש של מאסר בפועל גם לנאשמים שאין להם הרשעות קודמות כאשר הם מודים ומורשעים בעבירה של החזקת סם שלא לשימוש עצמי, ומקבלת אני שגם בענייננו יש מקום להשית מאסר בפועל אך לענין תקופת המאסר, יש לקחת בחשבון לא רק את האינטרס הציבורי שבא לידי ביטוי בדרך של השתת מאסר בפועל אלא גם את מכלול הנסיבות שבאות בפני ביהמ"ש במסגרת התיק הספציפי, ובענייננו ציינתי ופירטתי את הנסיבות כאמור לעיל.

לפיכך אני גוזרת עליו את העונשים כדלהלן:

1.אני דנה את הנאשם ל- 6 חודשים מאסר בפועל החל מיום 9.11.09.

2.מאסר על תנאי לתקופה של 10 חודשים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך 3 שנים מיום שחרורו עבירה עפ"י פקודת הסמים המסוכנים (נוסח משולב), התשל"ג-1973, ויורשע בה בין בתקופת התנאי ובין לאחריו.

3.אני פוסלת את הנאשם מלהחזיק או מלקבל רשיון נהיגה למשך 4 חודשים מיום שחרורו ובמצטבר לכל פסילה אחרת.

ניתן בזה צו להשמדת המוצגים.

הודעה והוסברה זכות הערעור תוך 45 יום מהיום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>