מדינת ישראל נ' מינזל עזמי
|
תת"ע בית משפט השלום לתעבורה בעכו |
4067-10-09
9.2.2011 |
|
בפני : אבישי קאופמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: מינזל עזמי |
| גזר-דין | |
גזר דין
בתיק זה הורשע הנאשם, על פי הודאתו, בשתי עבירות של נהיגה בשכרות. הראשונה מיום 22.6.08, שאז נמדדה אצלו רמת אלכוהול של 480 מגאלא"נ והשניה מיום 27.5.09 שאז נמדדה אצלו רמת אלכוהול בשיעור של 800 מגאלא"נ, הכל לעומת רמה של 240 מגאלא"נ שנקבעה כמותרת בחוק.
לאור חומרת העבירות והצטברותן ביקשה המאשימה להטיל על הנאשם עונש של מאסר בפועל, פסילה ממושכת לתקופה של 4 שנים לפחות ועונשים נלווים.
אביו של הנאשם העיד בפניי על השינוי שעבר בנו מאז העבירה השנייה, כאשר מזה קרוב לשנתיים הוא מקדיש את כולו בעבודה ומשקיע את הכנסתו ברכישת בקר לבניית עתידו. כמו כן הוגש מכתב המלצה של מעבידו, אשר סיפר על חריצותו ורצינותו של הנאשם. לאור האמור לעיל ביקש הסנגור שלא לגזור על הנאשם עונש של מאסר בפועל, ולאזן עובדה זו בפסילת רשיון ומאסר מותנה הולמים.
אין צורך לחזור ולציין את חומרת העבירה של נהיגה בשכרות. הנהיגה היא פעולה מסוכנת שיש לבצעה בתשומת לב וריכוז מלאים ואין חולק כי אדם ששתה אלכוהול אינו מצוי במצב מתאים לנהיגה בטוחה, ומקל וחומר לא מי שאצלו נמדדה כמות אלכוהול גבוה כמו אצל הנאשם.
לכאורה היה מקום לגזור על הנאשם עונש של מאסר בפועל, אולם במקרה דנן החלטתי שלא לעשות כן. התרשמתי מכנות החרטה של הנאשם ואני מאמין לו כי שינה דרכיו והוא מצוי כיום בשלב אחר של חייו לעומת מצבו בעת שביצע את שתי העבירות.
בנסיבות אלה, מצאתי לנכון להמנע מגזירת מאסר בפועל, תוך הטלת עונש מאסר מותנה לתקופה ממושכת, אותה לא ניתן לבצע בעבודות שירות, אשר ישמש כחרב מעל לראשו של הנאשם, ותוך גזירת עונש פסילה ארוך שיבטא את חומרת העבירות שביצע.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
*מאסר של 8 חודשים וזאת על תנאי למשך שלוש שנים והתנאי הוא, שלא יבצע עבירות בניגוד לסעיף 62(3) לפקודות התעבורה (נהיגה תחת השפעה) ופרק שישי לחלק ב' לתקנות התעבורה (בדיקת שיכרות). וכן שלא ינהג בזמן פסילה, עבירה לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה (נ"ח) תשכ"א 1961.
*פסילה מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 48 חודשים מעבר לפסילה המנהלית שריצה.
הפסילה תחושב מיום הפסילה עד תום ההליכים, בכפוף לסיום כל פסילה תקפה אחרת. הנאשם ידאג להגשת בקשה לחישוב הפסילה לאחר חישוב הפסילות הקודמות החלות עליו.
*פסילה על תנאי מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 12 חודשים למשך שלוש שנים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה בה הורשע או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השניה לפקודת התעבורה ויורשע בה.
*אני דן את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,800 ש"ח או 10 ימי מאסר שישא בנוסף לכל מאסר אחר שהוטל עליו.
הקנס ישולם ב- 6 תשלומים חודשיים שווים ורצופים החל מתאריך 20.3.11.
*אני מורה לנאשם לחתום על התחייבות כספית על סך 4,000 ₪ להמנע מלבצע עבירות בהן הורשע בתיק זה שנתיים מהיום. ההתחייבות תיחתם בתוך 14 יום שאם לא כן ייאסר הנאשם למשך 10 ימים.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה, בתוך 45 יום.
ניתן היום, ה' אדר א תשע"א, 09 פברואר 2011, במעמד הנאשם וב"כ המאשימה רס"ב אמל סעד.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|