חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' מורדי(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום כפר סבא
53171-08-10
13.9.2010
בפני :
מיכאל קרשן

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
מורדי מורדי (עציר)
החלטה

נוכחים:

ב"כ המבקשת ע"י מתמחה בן קימון

ב"כ המשיב עו"ד ג'לג'ולי

המשיב – הובא

החלטה

החלטתי להיעתר לבקשת המדינה ולהורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדו בת"פ 53164-08-10. אלה נימוקיי:

רקע

המשיב עומד לדין בגין ביצוע עבירות של החזקת נשק שלא כדין, ירי באזור מגורים וחבלה במזיד ברכב.

לפי עובדות כתב האישום, עובר ליום 18.8.10, פרץ סכסוך בין מוחמד עבדל חי (להלן – המתלונן) ובין נדיר מורדי, קרוב משפחתו של המשיב. במסגרת הסכסוך, מסר המתלונן הודעה במשטרה נגד נדיר מורדי.

ביום 18.8.10 סמוך לשעה 00:15 הגיע המשיב ברכב לקרבת ביתו של המתלונן ברחוב אלגבה בטירה. המשיב, חבוש כובע אפור, ירד מן הרכב, שלף אקדח בצבע שחור בקוטר 9 מ"מ, מסוג ומספר שאינם ידועים למאשימה, ניגש לרכבה של אשת המשיב שחנה בסמוך לבית (להלן – הרכב) וירה לעבר חלקו האחורי לפחות 11 יריות. כתוצאה מן הירי נופצה השמשה האחורית של הרכב, נוקבה השמשה הקדמית וכן נוקב גוף הרכב במספר מקומות.

עם הגשת כתב האישום בקשה המדינה לעצור את המשיב עד תום ההליכים.

בבקשת המעצר נטען כי בידי המבקשת ראיות לכאורה להוכחת האשמה, ובהן הודעות המתלונן המזהה את המשיב כמי שירה לעבר הרכב ומספק מניע לירי, וכן הודעת המשיב המתיישבת עם ממצאי הזירה. עוד נטען בבקשה כי המשיב לא התייצב לחקירה מיד עם זימונו, אלא בחלוף ששה ימים, וכי מתקיימות במקרה זה שלוש עילות למעצר: מסוכנות כללית וקונקרטית כלפי המתלונן, אשר הביע בפני החוקרים את חששו מפני המשיב; שיבוש הליכי חקירה, ביחס למתלונן; וכן חשש להתחמקות מהליכי שפיטה, הנובע מהתנהגותו של המשיב שלא התייצב לחקירה באופן מיידי.

עוד צוין בבקשה כי למשיב עבר פלילי, הכולל הרשעה בביצוע חבלה חמורה, בגינה מרצה הוא בימים אלה עונש של מאסר בדרך של עבודות שירות. נגד המשיב תלוי ועומד עונש מאסר על-תנאי בר הפעלה בן 12 חודשים בגין הרשעה זו. נגד המשיב אף הוגש כתב אישום אחר שעניינו, בין היתר, החזקת נשק שלא כדין.

בנסיבות אלה, כך נטען בבקשת המדינה, אין חלופה למעצר המשיב עד תום ההליכים.

בדיון שהתקיים לפני פרטה ב"כ המבקשת, עו"ד קלינמן-שמעוני, את תשתית הראיות העומדת נגד המשיב, וכן הצביעה על הסיבות בעטיין סבורה המדינה כי אין בנמצא כל חלופה למעצרו. מנגד, כפר ב"כ המשיב, עו"ד ג'לג'ולי, בקיומן של ראיות לכאורה להוכחת זיהוי שולחו כמי שירה לעבר הרכב, ולחלופין ביקש כי גם אם ייקבע שישנה תשתית ראייתית מתאימה, ייערך בעניינו של המשיב תסקיר שיבחן חלופות למעצר.

דיון

א. ראיות לכאורה

הראיה המרכזית העומדת לחובת המשיב היא הודעת המתלונן המזהה אותו כמי שירה לעבר הרכב. גרסתו של המתלונן ידעה תמורות, ולכן תפורט להלן:

ביום 18.8.10 שעה 00:15 התקשר המתלונן לשוטר בשם מוסא רחאל (להלן – מוסא) בתחנת טייבה ואמר לו "עכשיו יורים לעבר הבית שלי". עוד אמר המתלונן למוסא כי זיהה את היורה ומדובר במורדי פדל מורדי, קרוב של נדיר מורדי. מוסא אמר למתלונן להתקשר למשטרה ובעצמו התקשר והודיע לתחנת טייבה.

ביום 18.8.10 שעה 00:18 התקבלה שיחה במוקד המשטרה מטלפון מס' 057-7455731 (מספר הטלפון של המתלונן). בשיחה הודיע אדם שהזדהה כעבדל חי מוחמד כי ירו עליו עכשיו "עוד פעם... כמו האירוע של אתמול". המודיע מסר כי ביתו בסוף טירה, הירי היה מתוך מכונית מיצובישי לבנה והיורה ברח לכיוון טירה. עוד מסר המודיע כי מספר הרכב כולל את הספרות 68 בהתחלה ו-20 בסוף. במהלך השיחה נשלחה ניידת משטרה, והמודיע הכווין אותה לביתו, עד הגעתה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>