חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' מונוילנקו ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום פתח תקווה
5325-10-09
2.9.2010
בפני :
ליה לבאון

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. איגור מונוילנקו
2. קיריל נבטיקוב
3. יבגני קיזינו מונדרוס

גזר-דין,החלטה

גזר דין

לקראת ישיבת היום העבירו לי הצדדים, ובעיקר עו"ד גורדון מסמכים נוספים, בכולם עיינתי, לאחר שיקול איני מוצאת לדחות לצורך קבלת השלמת חוו"ד של הממונה, בשלב זה קוראה אני את גזה"ד:

הנאשם 1, איגור בן יפים מונוילנקו, יליד 1973, הנאשם 2, קיריל בן גנאדי נבטניקוב, יליד 1977, והנאשם 3, יבגני בן מיכאל מונדרוס, יליד 1986, הודו והורשעו בכתב אישום מתוקן, שבו מיוחסות לכל אחד מהם עבירה של פציעה כשהעבריין מזוין לפי סעיף 334 יחד עם סעיף 335(א)(1)+(2) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: החוק) ועבירה של תקיפה על ידי שניים או יותר לפי סעיף 382(א) ביחד עם סעיף 379 לחוק; כמו כן, מיוחסת לנאשם 1 עבירה של תקיפה סתם לפי סעיף 379 לחוק.

על פי העובדות המפורטות בכתב האישום המתוקן, בתאריך 1.10.09 בסמוך לשעה 23:00, בעקבות סכסוך בין בעלי מועדון ברחוב הרכב בפתח תקווה, הגיעו למועדון הנאשמים עם אחרים מצוידים באלות ובמקלות עץ. הנאשמים 1 ו-3 באו למועדון כשבידיהם אלות; הנאשם 2 נטל מקל מידי אחר במהלך האירוע.

הנאשמים עם אחרים הכו באמצעות אלה בראשו של נירון קלאודיוס (להלן: המתלונן 1) שבילה במועדון. הם בעטו בו בכל חלקי גופו, פצעוהו בראשו ובידו וגרמו לחתכים שעומקם כחמישה ס"מ בחלק האוקסיפיטלי של ראשו ולשבר בידו. בעקבות כך נזקק המתלונן 1 לטיפול רפואי ופונה באמבולנס.

הנאשמים עם אחרים הוסיפו ותקפו מבלה אחר במועדון בשם רומן אניסבץ' (להלן: המתלונן 2), בכך שהכו בראשו ובכל חלקי גופו ובעטו בו.

בהמשך תקפו הנאשמים עם אחרים את אנטון שסטקוב (להלן: המתלונן 3), שבילה במועדון ושניגש לסייע למתלונן 1, בכך שהכו על ידו השמאלית באמצעות מקלות.

הנאשם 1 תקף מבלה נוסף במועדון בשם אדוארד דבור ניקוב (להלן: המתלונן 4), בכך שקפץ עליו וחבט בו באמצעות מקל.

שוטרים שהגיעו למועדון עצרו את הנאשמים 2 ו-3; הנאשם 1 נמלט.

במעשיהם אלו תקפו ופצעו שלושת הנאשמים בצוותא חדא וכשהם נושאים נשק קר את המתלוננים 3-1; ובנוסף תקף הנאשם 1 את המתלונן 4.

משהודו הנאשמים 2 ו-3, נתבקשו תסקירים בעניינם.

מתסקיר שירות המבחן למבוגרים ליום 15.6.10 עלה כי הנאשם 2 בן 33, רווק ואב לילד בן 10; בגיל 20 עלה ארצה מטורקמניסטן עם אמו. הוא תושב מושב עין יהב בערבה; אמו וילדו מתגוררים בערד.

הוא שירת ארבעה חודשים בצה"ל ושוחרר מטעמי בריאות, לדבריו בגין היותו בן יחיד.

לאחר שחרורו עבד בחברת אלומיניום במשך כחמש שנים; מזה כחמש שנים עובד כמנהל צוות בעבודות מסגרות.

בגיל 22 הסתבך בפלילים; הוא הורשע בעבירת נשק ונדון למאסר בעבודות שירות.

בגיל 27 הורשע בפריצה לרכב ונדון לשל"צ.

בעבירות דנן הודה, אך מזער אחריותו והציג עצמו כקורבן.

לדבריו, חבריו הזמינוהו להשתתף באירוע במועדון שנועד להשכין שלום בין קבוצות יריבות, אירוע שהפך אלים ובמהלכו הותקף, הופל ורוסס בגז מדמיע. ציין כי נטל מקל ליתר ביטחון.

קצינת המבחן התרשמה כי נוטה להיגרר להתנהגויות אסורות עת נחשף לחברה שלילית; אך הדגישה כי כיום הפיק לקחים, הושגה הרתעה מעצם ההליך המשפטי המתנהל כנגדו והשתלב בחברה חיובית במושב עין יהב במגורים ובעבודה מסודרת.

היא הביעה חשש כי הטלת מאסר עלולה לחשוף אותו להשפעת חברה שולית, ולפיכך באה המלצה להטיל מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות, מאסר מותנה וקנס.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>