- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' מוחמד נצר אד דין ואח'
|
ת"א בית המשפט המחוזי חיפה |
19784-05-09
2.1.2011 |
|
בפני : שמואל ברלינר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. עז' המנוח מובדא מוחמד נצר אד דין 2. נאיפה נסר אל דין 3. פויזה שפיק נסר אל דין 4. נסר אל דין שפיק נסר אל דין 5. ח'דר שפיק נסר אל דין 6. הודא סלימאן נסר אל דין 7. סלמא סלימאן נסר אל דין |
| פסק-דין | |
פסק דין
התביעה נסבה על הבעלות בחלקה 156 בגוש 11492 שבאיזור התעשייה ביקנעם, בתחום המפעל "סולתם", וכמתואר בתצלומי האוויר ובתשריטים שהוגשו.
כיום רשומה החלקה בפנקסי המקרקעין על שם המנוח מובדא מוחמד נצר אד-דין לפי שטר מס' 5915/1 מיום 17.7.1960. על פי החלטה קודמת יש לצרף לרישום זה של הבעלים את מספר תעודת הזהות שלו והוא: 020192795. כמו כן רשומה על החלקה הערת אזהרה לטובת התובעת מיום 1.11.1968.
התובעת טוענת כי היא רכשה את החלקה, בשלמותה, מכוח הסכם שנקשר בינה לבין המנוח שהוא הבעלים הרשום ביום 1.7.1968 וכן ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר מיום 8.8.1968.
בכתב ההגנה שהגישו, העלו הנתבעים, יורשיו של המנוח הנ"ל, טענות שונות כנגד התביעה, אך בסופו של דבר, כמפורט לעיל בפרוטוקול, מוסכם על כל הצדדים כי יש לקבל את התביעה וליתן פסק דין אשר יצהיר ויאשר את בעלות התובעת בחלקה ויאופשר מכוחו להעביר את הבעלות בחלקה ולרשום את החלקה כולה בבעלות התובעת, בפנקסי המקרקעין.
ניתן, אפוא, בזה פסק דין הצהרתי המאשר כי מכוח ההסכם וייפוי הכוח הנוטריוני הנ"ל זכאית התובעת לבעלות, בשלמות, בחלקה 156 בגוש 11492. מכוח פסק דין זה ולאחר שיונחו בפני רשם המקרקעין כל האישורים הדרושים בגין העברת הבעלות בחלקה מאת המנוח אל המדינה (אגרות, מיסים וכו'), יעביר הרשם את הבעלות בחלקה וירשום אותה על שם התובעת בשלמות.
אין צורך לצורך זה להיזקק לחתימת ידו של הבעלים הרשומים של החלקה.
נדחית בזה טענת הזיוף שהעלו הנתבעים. שמורות לנתבעים כל טענותיהם הכספיות, ככל שאפשר שתעמודנה להם טענות כאלה בכל הקשור לעסקה שנקשרה בשנת 1968, בין המנוח (סבם של שני הנתבעים הנוכחים כאן היום) לבין המדינה.
בנסיבות אלה, אף שהסכמת הנתבעים באה במאוחר ולאחר שהתובעת נאלצה לערוך תצהירי עדויות ולהגישם, נראה לי כי יהיה זה הוגן שלא להטיל על הנתבעים הוצאות.
היה והנתבעים יגישו נגד התובעת תביעה כספית בגין החלקה, במקרה כזה אם ידון בית המשפט בשאלת ההוצאות, הוא ייקח בחשבון גם את התביעה הנוכחית, ואת ההוצאות שהיה ראוי להטיל על הנתבעים בגינה.
יש לקוות שתביעה כזו לא תוגש, כאשר לכאורה נראה, אכן שלא מוצדק להגישה. אם לא תוגש תוך שנה, פירוש הדבר סילוק סופי ומלא של כל טענות הצדדים האחד כלפי רעהו, בכל הקשור לחלקה לרבות ההיבט הכספי הקשור לעניין.
ניתן והודע היום כ"ו טבת תשע"א, 02/01/2011 במעמד הנוכחים.
שמואל ברלינר , סגן נשיא
הוקלד על ידי: אלה רומנו התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
