- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' מוהלדין
|
פ"ל בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו |
796-05-14
4.5.2014 |
|
בפני : דן סעדון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: מהווי מוהלדין - הובא |
| החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין | |
החלטה
ממנה את עו"ד חקון לייצג את הנאשם מטעם הסניגוריה הציבורית.
ניתנה והודעה היום ד' אייר תשע"ד, 04/05/2014 במעמד הנוכחים.
דן סעדון, שופט
הכרעת דין
מרשיע את הנאשם במיוחס לו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום ד' אייר תשע"ד, 04/05/2014 במעמד הנוכחים.
דן סעדון, שופט
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף בניגוד לסעיף 10 לפקודת התעבורה בקשר עם סעיף 38 (1) לפקודה, שימוש ברכב ללא פוליסת ביטוח בתוקף ושימוש ברישיון נהיגה מזויף בניגוד לסעיף 64 (9) לפקודת התעבורה.
אין ספק כי עבירה של נהיגה כבלתי מורשה היא עבירה חמורה והמחלוקת במקרה דנן נוגעת למתחם העונש ההולם לעבירה ונסיבותיה כאשר נסיבות אלה הן שמדובר בנהיגה של מי שאין לחובתו עבר פלילי או תעבורתי כלשהו.
פרשת גיטניס אליה מפנה התביעה קבעה אמנם כי העונש הראוי למי שעובד עבירה כבלתי מורשה ולו גם בפעם הראשונה בחייו הינה עונש מאסר בפועל, אולם ביהמ"ש נמנע מלקבוע מתחם ענישה לעבירה, חשוב להדגיש כי בפרשת גיטניס נילוותה לה עבירה כבלתי מורה עבירה של נהיגה בקלות ראש.
בפרשת מקעווה שניתנה אך לפני 3 ימים ביום 1.5.14 קבע כבוד השופט בן יוסף בבית המשפט המחוזי בת"א כי מתחם הענישה ההולם לעבירה של נהיגה כבלתי מורשה, אפשר שהוא מחזיק גם עונש מאסר בפועל אך איננו מתחיל בו. באותו מקרה היה מדובר בנתין זר שנהג בתל אביב ללא רישיון בתוקף, אותו נאשם הודה מייד ודינו נגזר למאסר אשר ממנו הספיק לרצות 9 ימים טרם התערבות ערכאת הערעור.
למעשה מתחם העונש ההולם לעבירה נקבע, ככל שידיעתי מגעת, בעפ"ת (ב"ש) 32736-03-12 מ.י. נ' אבו סבילה, שם קבעה כבוד השופטת חיימוביץ כי לטעמה מתחם העונש ההולם בשילוב עבירות של נהיגה בשכרות וללא רישיון נהיגה למי שנעדר עבר פלילי ותעבורתי נעה בין מאסר על תנאי לבין שנת מאסר בפועל. אותו מקרה היה מדובר במי שנהג בשכרות 650 מיגרוגרם וכבלתי מורשה. אני סבור שמתחם הענישה שנקבע בפרשת אבו סבילה יפה מקל וחומר ולענייננו ובשילוב הערותיו של ביהמ"ש המחוזי בפרשת מקאווי, ניתן ללמוד שמתחם העונש ההולם לעבירה של נהיגה כבלתי מורשה נעה אכן בין מאסר מותנה לבין מאסר של מספר חודשים.
במקרה דנן מדובר במי שנושק לקצהו התחתון של המתחם שכן כאמור אין לחובתו עבר פלילי, אין לחובתו הרשעות בתחום התעבורה ועל כן ניתן בהחלט להסתפק לדעתי בענישה צופה פני עתיד בכל הנוגע לרכיב המאסר.
לאור זאת אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים:
1.פסילה בפועל למשך 12 חודשים מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה. הואיל והנאשם הינו בלתי מורשה הוא פטור מהפקדת רישיון או חלף רישיון.
2.פסילה מותנית בת 18 חודשים ל 3 שנים שתחול על עבירות של נהיגה בפסילה, כבלתי מורשה או שתוקף הרישיון פקע מעל שנה.
3.מאסר מותנה בן 6 חודשים ל 3 שנים שיחול על עבירות של נהיגה בפסילה, נהיגה כבלתי מורשה או שתוקף הרישיון פקע מעל שנה.
4.הואיל והנאשם שוהה במתקן חולות, אני סבור כי אין מקום להטיל עליו קנס. יחד עם זאת אני מורה כי הנאשם יחתום על התחייבות בסך 10,000 ₪ ל 3 שנים להמנע מעבירות שצוינו בסעיפים 2,3 לגזר דין זה.
זכות ערעור כחוק.
ניתנה והודעה היום ד' אייר תשע"ד, 04/05/2014 במעמד הנוכחים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
