- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' יעקב
|
ת"פ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
3440-12-09
11.1.2011 |
|
בפני : ציון קאפח |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד קריתי-גולן |
: משה יעקב ע"י ב"כ עו"ד משה זכות |
| גזר-דין | |
גזר - דין
הנאשם הורשע על פי הודעתו בעבירה של החזקת סם מסוכן מסוג חשיש בכמות 96 גרם נטו לצריכה עצמית.
לתיק זה צורפו לעניין העונש שלושה תיקים נוספים: ת.פ. 9490/08 שעניינו עבירה של החזקת פגיון מבלי שהוכיח כי היה זה למטרה כשרה, ת.פ. 16833-12-09 שעניינו עבירה של סחר בסם מסוכן, בכך שהנאשם מכר לנאשם האחר – באותו תיק – סם מסוכן מסוג חשיש במשקל 93.68 גרם נטו ובתמורה לסך 1,000 ₪ ו- ת.פ. 6/09 שעניינו אספקת סם מסוכן, 4 פלטות סם מסוכן מסוג חשיש במשקל נטו של 397.42 גרם נטו.
כאן המקום לציין, כי באשר ל- ת.פ. 9490/08, התיק צורף לאחר הרשעה בפני כב' השופט לנדמן – אשר בוטלה – ולצורך הטיעונים לעונש הוזמן תסקיר שירות מבחן.
התביעה עתרה להטיל על הנאשם מאסר בפועל ממשי ומאסר על תנאי, משום שלשיטתה הנאשם קיבל בתמורה כסף בגין עבירות הסמים. התסקיר אשר הוגש, אינו משקף את חומרת העבירות.
ב"כ הנאשם הפנה לנסיבותיו האישיות של הנאשם, טען כי זה מכור לסמים וכל עולמו היה סביב השימוש בסם. יש קשר הדוק, כך הסנגור, בין השימוש בסם לבין ביצוע העבירות. הנאשם הפנים את חומרת המיוחס לו ועלה על דרך הישר. על כן, ובהסתמך על תקדים במקרה אחר, שם ביכר בית המשפט העליון את ההליך השיקומי, והמיר גזר דין של 40 חודשים מאסר בפועל ל- 600 שעות של"צ.
תסקירי שירות המבחן:
מספר תסקירים ניתנו בעניינו של הנאשם.
תסקיר הבסיס ניתן במסגרת ת"פ 6/09 אשר צורף לתיק זה. על פי התסקיר, מיום 17.02.10, התמכר הנאשם לסם מסוכן מסוג חשיש לאורך שנים, החל מתקופת שירותו הצבאי. הוא ערך מספר ניסיונות עצמאיים לגמילה, ניסיונות אשר לא צלחו לאורך זמן. עתה, לראשונה הוא משתלב בהליך טיפולי מסודר.
התמונה המצטיירת ממכלול התסקירים הינה כי הנאשם ניהל במשך השנים אורח חיים התמכרותי אשר השפיע על תפקודו המשפחתי והתעסוקתי. במהלך הקשר עם שירות המבחן, שולב הנאשם ביחידה לנפגעי סמים בבני ברק, הוא מתמיד בניקיון מסמים ונוצר הרושם כי הוא עובר תהליך משמעותי. במהלך כל תקופת הדחייה – תקופה ממושכת של מספר חודשים – המשיך הנאשם את הקשר הטיפולי והגיע באופן קבוע ועקבי, הן לשיחות שבועיות והן למתן בדיקות שתן. קצינת המבחן הגיעה לכלל מסקנה כי יש חשיבות במקרה זה לשמור על הרצף הטיפולי ועל כן חזרה והמליצה להטיל על הנאשם צו מבחן למשך שנה, לצד ענישה קונקרטית של מאסר בדרך של עבודות שירות. כך, על פי קצינת המבחן, תימנע קטיעתו של תהליך השיקום המשמעותי שהנאשם עובר מזה שנה וחצי.
בישיבה מיום 2.11.2010 הביא הסנגור לידיעתי כי בין לבין פתח הנאשם עסק עצמאי. מאסר, ולו בעבודות שירות, יביא לקריסתו הכלכלית ולהורדה לטמיון כל אשר הושקע בנאשם.
בנסיבות הללו סברתי כי יש ליתן משקל בכורה לאפיק השיקומי, ועל כן הוריתי לשירות המבחן לבדוק אפשרות של של"צ בהיקף משמעותי ביותר.
לא מצאתי טעם לשקול מאסר ולו בעבודות שירות, הגם שבשלב מוקדם התבקשה חוות דעת הממונה על עבודות השירות והנאשם נמצא מתאים, משום שנתגלתה נסיבה חדשה והיא העסק החדש בו עובד הנאשם כעצמאי.
בתסקיר האחרון מיום 03.01.11, הגיעה קצינת המבחן הנכבדה לכלל מסקנה כי על מנת לאפשר לנאשם שיקום במישור התעסוקתי-כלכלי יש להעדיף של"צ בהיקף נרחב.
על כן, ומשהבאתי בחשבון גם את סוג הסם, מבלי להקל ראש, הגעתי לכלל מסקנה כי של"צ של 500 שעות – כפי שהומלץ על ידי שירות המבחן – יהיה הולם בנסיבות המקרה.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א.הנאשם יבצע של"צ בהיקף של 500 שעות במסגרת "עזר מציון" בבני-ברק בהיקף של 15 שעות שבועיות בעבודות מטבח ותחזוקה.
ב.אני גוזר על הנאשם 5 חודשים מאסר על תנאי והתנאי הוא שלא יעבור עבירות מסוג עוון על פי פקודת הסמים המסוכנים או עבירה של החזקת סכין מבלי שהוכיח כי היה זה למטרה כשרה, זאת למשך שנתיים מהיום.
ג.אני גוזר על הנאשם 9 חודשים מאסר על תנאי והתנאי הוא שלא יעבור עבירות מסוג פשע על פקודת הסמים המסוכנים במשך שנתיים מהיום.
ד.הנאשם ישלם קנס בסך 2,000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-4 תשלומים חודשיים שווים ורצופים החל מיום 01.02.11.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
