מדינת ישראל נ' ינגילוב(אסיר)
|
מ"ת בית משפט השלום קריות |
25361-02-10
17.2.2010 |
|
בפני : טל תדמור-זמיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אריק ינגילוב (אסיר) |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה למעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו וזאת בחשד לביצוע עבירות של תקיפת שוטר, הפרעה לשוטר, נהיגה בזמן פסילה ונהיגה פוחזת של הרכב.
ב"כ המשיב לא חלק על קיומן של ראיות לכאורה ככל שהן נוגעות לעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה פוחזת של רכב והפרעה לשוטר וטען טענותיו לעניין העבירה של תקיפת שוטר.
לאחר שעיינתי בדוחות הפעולה של השוטרים, איני יכולה לקבל את טענותיו של הסניגור. בדו"ח הפעולה של השוטר שגיא לוי מציין השוטר במפורש, כי במהלך מעצרו של המשיב, נתן לו זה האחרון אגרוף לפנים ומשקפיו של השוטר עפו מהפנים.
איני יכולה לקבל הטענה כי אגרוף ניתן במסגרת או כחלק מהתנגדות למעצר. על פניו מדובר בפעולה מכוונת ולא אקראית אשר כוונה בצידה.
יתרה מזאת, גם יתר השוטרים מציינים כי המשיב הפעיל כלפיהם כוח באופן שהצריך התערבותם של שוטרים נוספים עד כדי שימוש בגז פלפל כנגד המשיב.
אשר על כן, אני קובעת כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת המיוחס למשיב בכתב האישום כנדרש בשלב בו אנו מצויים.
באשר לעילת המעצר, ראשית כבר נקבע בפסיקה כי מי שמהין להעזב פניו נגד נציגי אכיפת החוק, קל וחומר להרים עליהם ידיים, מעיד על עצמו כמי שמהווה סכנה כלפי כלל הציבור. שנית, להתנהגותו של המשיב מצטרף עברו הפלילי אשר כולל על אף גילו הצעיר של המשיב 4 רישומים קודמים חלקם בגין עבירות דומות לעבירות נשוא התיק שבפני, לרבות עבירות אלימות בגינן ריצה המשיב 6 חודשי מאסר בעבודות שירות שהוטלו עליו בביהמ"ש לנוער.
כאילו לא די בזאת, המשיב ביצע העבירות בתיק שבפני שבוע בלבד לאחר שנפסל מלנהוג, בנוכחותו, בביהמ"ש לתעבורה בחיפה וזאת במסגרת תיק מעצר אחר שהוגש כנגדו בגין עבירות תעבורה בלבד. באותו דיון הגיעו הצדדים להסכמה לפיה ישוחרר המשיב למעצר בית חלקי וביהמ"ש אימץ ההסכמה והטיל על המשיב תנאים נוספים ביניהם פסילתו מלנהוג כאמור לעיל.
נראה כי ההליכים המשפטיים אשר ננקטו כנגד המשיב עד היום, לא הותירו עליו את רושמם והוא מעיד על עצמו במעשיו כמי שמבחינתו אין דין ואין דיין.
בנסיבות אלה אני סבורה כי מעבר למסוכנות הנשקפת מהמשיב והנלמדת מחומרת מעשיו והתנהגותו ומעברו הפלילי, הרי שלא ניתן ליתן בו אמון כי ימלא אחר התנאים שביהמ"ש יטיל עליו ולכן אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו בת.פ. 25350-02-10.
ניתנה והודעה היום ג' אדר תש"ע, 17/02/2010 במעמד הנוכחים.
טל תדמור-זמיר, שופטת
הוקלד על ידי: מואטי סיגל התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|