מדינת ישראל נ' טריאמקין
|
ת"פ בית משפט השלום נצרת |
20276-05-09
14.6.2010 |
|
בפני : לילי יונג-גפר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: ולרי טריאמקין |
| גזר-דין,החלטה | |
גזר דין
הנאשם הורשע עפ"י הודאתו, במסגרת הסדר הטיעון, בעבירות של החזקת סמים לצריכה עצמית, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו והסגת גבול.
העבירות בתיק זה נעברו בחודש מאי 2009 אז התפרץ הנאשם למשרד בנצרת-עילית בכך שחתך רשת חלון מרפסת, הרים את התריס, פתח את החלון ונכנס לתוך המבנה. עפ"י כתב האישום בתיק המצורף, החזיק הנאשם ביום 1/4/2009 סם מסוכן מסוג חשיש במשקל של כ- 2.7 גרם לצריכתו העצמית. משהבחין בשוטרים, הליך חלק מן הסם.
הנאשם כבן 20 ולחובתו עבר פלילי מכביד ביותר הכולל עשרות עבירות, מרביתן בתחום הרכוש אך גם בעבירות אחרות. הנאשם ריצה כבר מספר מאסרים בפועל, לרבות מאסר ממושך יחסית בגין עבירות ברכב ותקיפת שוטר.
הצדדים מבקשים לכבד הסדר שאליו הגיעו ולפיו יירצה הנאשם מאסר בפועל של 6 חודשים, כולל הפעלת מאסר על תנאי של 3 חודשים התלוי ועומד נגדו, והכל בדרך של עבודות שרות וכן מאסר על תנאי, התחייבות ופסילת רישיון נהיגה. הצדדים מנמקים את ההסדר בראש ובראשונה בקושי ראייתי שעמד בפני התביעה ואשר בשלו מבקשת היא להסתפק בעונש קל יחסית. עוד מציינים ב"כ הצדדים כי הנאשם נתון במעצר בית מזה כשנה ללא הפרת תנאים, כי הודה במיוחס לו וחסך זמן שיפוטי.
אין ספק, כי העונש שמבקשים הצדדים לגזור על הנאשם הוא עונש קל באופן חריג הן יחסית לחומרת העבירות שביצע והן יחסית לעברו הפלילי. אילו ניתן בידי שיקול הדעת המלא בגזירת דינו של הנאשם, היה דינו נגזר לתקופת מאסר משמעותית לריצוי בפועל.
עם זאת, בהתחשב באמות המידה שנקבעו בפסיקה בנושא כיבוד הסדרי טיעון, הרי שנוכח נימוקי הצדדים לא אוכל לקבוע כי בנסיבות העניין יש הצדקה לסטייה מהסדר הטיעון.
לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשם עונשים כדלקמן:
1.מאסר בפועל של 6 חודשים בניכוי ימי מעצרו מיום 23/5/2009 ועד יום 2/7/2009.
המאסר ירוצה בעבודות שרות בעיריית נצרת-עילית, כמפורט בחוות דעת הממונה.
הנאשם יתייצב לתחילת ביצוע עבודות השרות ביום 21/6/2010 שעה 08:00 ביחידת עבודות השרות, מתחם בית-הסוהר "חרמון".
נוכח הערת קצין המיון בדבר התנהגותו השלילית במאסריו הקודמים, מוזהר בזה הנאשם כי עליו לרצות את המאסר ברציפות ועפ"י הכללים שאם לא כן, יופסקו עבודות השרות ויהיה עליו לרצות את המאסר בתוך כתלי בית הסוהר.
2.אני מפעילה מאסר על תנאי של 3 חודשים שהוטל על הנאשם בת"פ 738/07 (נוער חיפה). המאסר ירוצה בחופף למאסר שהוטל בתיק זה ואף זאת בעבודות שרות, כאמור לעיל.
3.מאסר על תנאי של 12 חודשים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך 3 שנים מהיום עבירה נגד הרכוש מסוג פשע או עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים מסוג פשע.
4.מאסר על תנאי של 6 חודשים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך 3 שנים מהיום עבירה נגד הרכוש מסוג עוון או עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים מסוג עוון.
5.הנאשם יחתום על התחייבות בסך 5,000 ₪ להימנע במשך שלוש שנים מהיום מעבירה נגד הרכוש או עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים. אם לא יחתום על ההתחייבות ייאסר למשך 50 ימים או עד שיחתום על ההתחייבות, לפי המוקדם.
6.אני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים מהיום.
7.אני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא כי הנאשם לא יעבור עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים, עבירה של נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים או עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתן והודע היום ב' בתמוז התש"ע, 14/06/2010 במעמד הנוכחים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|