- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' טוביה
|
תת"ע בית משפט השלום לתעבורה בירושלים |
7618-10-10
5.12.2011 |
|
בפני : יוסף ריבלין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: לוסקין טוביה |
| הכרעת-דין | |
בפני
סגן נשיא יוסף ריבלין
הכרעת דין
הנאשם זכאי מהאשמה שיוחסה לו
1.האישום
אי ציות להוראת שוטר במדים להזיז רכב לפנות ילדה שדיממה, הכשלת השוטר בנסיבות אלה "הפריע לשוטרים, סירב להזיז רכבו, איים עליהם, דרש את פרטיהם ואילץ אותם להזיז את רכבו בעצמם".
2.בתשובה לאישום
הנאשם טוען שהרכב היה על ג'ק.
3.תימצות הראיות
מטעם המאשימה העיד השוטר בן נתן (להלן – השוטר). מטעם ההגנה העיד הנאשם. שוטרת שהיתה עם השוטר לא התייצבה למסירת עדות ולפיכך עדותה לא נשמעה.
השוטר בן נתן כתב דו"ח אליו נלווה מזכר (ת/1 ות/2 והכין דו"ח פעולה (ת/3)).
על פי ת/1 – ת/3 השוטר נקרא לאיזור (רח' שוני הלכות ברובע היהודי בעיר העתיקה) בשל אירוע חסימת מעבר. במקום הבחין בילדה מדממת ובנאשם "מסרב להזיז את הרכב על מנת שיפנו את הילדה לקבלת טפול רפואי מיידי". הנאשם סירב, לדברי השוטר, להזיז הרכב בטענה שיגרום נזק לצמיג הרכב. השוטר גם מציין כי הנאשם נעזר בבחור צעיר להחלפת צמיג והוא (השוטר) משראה כי הברגים עדיין על הגלגל והרכב על מגבהה (ג'ק) דרש להזיז הרכב.
הנאשם אמר לבחור הצעיר לא לסגור הברגים ולכן השוטר התערב, סגר ברגי הגלגל, והוריד הג'יפ מהמגבה. השוטר גם כותב "בעל הג'יפ סירב וסירב להזיז את הג'יפ ודרש ממני פרטים אישיים...". השוטר הוסיף כי זומן מד"א למקום, הגיע מד"א ובסופו של דבר הילדה לא פונתה.
בבית משפט העיד השוטר כי העמדת הרכב על גלגליו לקחה לו כ- 2 ד' (פרוט' עמ' 1 ש' 17). עוד אמר השוטר כי האמבולנס חנה כ- 5 מ' מרכב הנאשם (פרוט' עמ' 1 ש' 29).
משנשאל השוטר אם הוחלף כבר הצמיג שעה שהגיע, שלל זאת (פרוט' עמ' 4 ש' 11-8).
הנאשם בעדותו סיפר כי צמיג הרכב נקרע, הוא החנה הרכב וכמקובל באיזור שם השאיר פתק עם מס' הטל' שלו. התקשרו אליו וטענו שהוא חוסם היציאה, לכן ירד לרכב והסביר כי הזמין גרר היות ובשל גילו לא מסוגל להחליף צמיג בכוחות עצמו. טרם שהגיעה המשטרה היה במקום בחור צעיר שביקש לצאת מהאיזור (ולא יכול היה לעשות כן בשל החסימה). התפתח בין הנאשם ואותו אדם דין ודברים ואז הגיע תייר שסייע בהחלפת הצמיג. התייר הספיק להרים הרכב על מגבהה, לפרק הצמיג הקרוע ובא להכניס הצמיג החליפי. אז הגיע השוטר אשר לקח הצמיג הישן והרכיב על הרכב. על רקע זה אמר השוטר לנאשם שיעצור אותו.
4.דיון
על פי העובדות שאינן שנויות במחלוקת כאשר הגיע השוטר רכב הנאשם עמד במקום בו אין איסור לחנות, הרכב היה על מגבהה כך שלא ניתן היה טכנית להזיז הרכב.
על פי עדות השוטר טרם הוחלף הצמיג הישן בצמיג החליפי ועל פי גירסת הנאשם הצמיג החליפי כבר היה מורכב (פרוט' עמ' 8 ש' 20)
עפ"י העובדות שאינן שנויות במחלוקת הילדה טופלה במקום ע"י פארמדיק ולא ניזקקה לפינוי. האמבולנס עמד כ-5 מטר מרכב הנאשם ויכול היה למידת הצורך לפנות הילדה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
