- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' חן(עציר) ואח'
|
מ"י בית משפט השלום נתניה |
22331-01-10
18.1.2010 |
|
בפני : חגי טרסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. בני חן (עציר) 2. אור-אל רוזו טיול (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
לפני בקשה שניה להארכת מעצר לצורכי חקירה.
החשודים נעצרו ביום 12.1.10 בשעה 20:100 בחשד לביצוע העבירות של התפרצות לדירות מגורים והחזקת מכשירי פריצה.
על פי החשד שני החשודים שלפני, ביחד עם חשודים נוספים פרצו בתקופה האחרונה לבתי דירות בנתניה וגנבו משם רכוש רב.
על פי החשד מדובר בכעשרה מעשי התפרצות וגניבה.
מעצרו של החשוד 1, הוארך ביום 13.1.10 , ואילו מעצרו של החשוד 2, הוארך ביום 14.1.10, שניהם עד לדיון היום.
עיינתי בחומר החקירה שנאסף עד כה בעניינם של החשודים. מרביתו של החומר נמצא בידי המשטרה עוד בטרם הארכת המעצר הקודמת, אך גם מאז הדיון הקודם חלו התפתחויות מסוימות בחקירה וחומר הראיות כלפי החשודים עובה.
מכל מקום, אין ספק כי בחומר החקירה יש כדי לבסס חשד סביר ואף מעבר לכך לגבי מעורבותם של שני החשודים בעבירות המיוחסות להם. בשלב זה טרם ניתן לקבוע באופן וודאי בכמה מבין המקרים היה כל אחד מהחשודים מעורב, אך לכאורה מדובר בכך שכל אחד מהם נטל חלק לפחות בחלק מרכזי מבין המעשים.
באשר לעילות המעצר, כשמדובר בביצוע מספר רב של עבירות התפרצות בתוך פרק זמן קצר ובחבורה, מתעוררת ללא ספק עילת מעצר בגין מסוכנות. עוד יובהר כי בעניינו של החשוד 1 קיים גם עבר פלילי מכביד בתחום עבירות הרכוש המעיד על המסוכנות.
כמו כן ממסמכים שהובאו לעיוני עולה חשש ממשי כי אם ישוחררו החשודים תשובש המשך החקירה. המסקנה הנובעת הן מהאמור במסמך אותו סימנתי במ/2 והן נוכח הפעולות שיש בכוונת המשטרה לבצע בימים הקרובים.
באשר לפעולות החקירה הנדרשות ולפרק הזמן בו יש להאריך את המעצר יצויין כי השוואה בין הדוחות הסודיים שהוגשו בהליכים הקודמים לבין הדוח הסודי הנוכחי מעלה כי מרבית הפעולות שהתבקשו בדיון הקודם עדיין מהוות בסיס גם לבקשה הנוכחית.
בחלק מהמקרים מדובר בפעולות חקירה המצריכות מעצם טיבן פרק זמן ממושך ובחלק אחר של המקרים מדובר בפעולות אשר ביצוען החל וטרם הושלם.
בשלב זה אינני סבור כי בשל אי מיצוי פעולות החקירה שהתבקשו בעבר יש לצמצם את ימי המעצר, אך על המשטרה לתת תשומת לבה לנושא זה ולסיים ככל שניתן את פעולות החקירה שהתבקשו עד לדיון הבא בעניינם של החשודים.
מכל מקום, בשלב זה , נוכח הפעולות המתבקשות והנדרשות ולאור קיומן של עילות מעצר מובהקות, אני מוצא לנכון להעתר לבקשה במלואה ומורה על הארכת מעצרם של החשודים עד ליום 24.1.10 שעה 14:00.
ניתנה והודעה היום ג' שבט תש"ע, 18/01/2010 במעמד הנוכחים.
חגי טרסי, שופט
הוקלד על ידי: איריס חדד התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
