מ"ת
בית משפט השלום אילת
|
47115-07-10
07/09/2010
|
בפני השופט:
יואל עדן
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
1. מאיר מוני חזן (עציר) 2. נסים כהן (עציר)
|
החלטה,החלטה למשיב 2 |
החלטה
מורה על שחרור הסנגוריה הציבורית מיצוג המשיב 2 בהליך מעצר זה.
ניתנה והודעה היום כ"ח אלול תש"ע, 07/09/2010 במעמד הנוכחים.
יואל עדן, שופט
החלטה למשיב 2
1.על פי החלטה קודמת היה אמור להיות מוגש להיות מוגש תסקיר מאת שירות המבחן. שירות המבחן הודיע כי לא היה באפשרותן להגיש תסקיר לאור העובדה שלא הועבר לידיהם פרוטוקול הדיון. שירות המבחן מציין כי יזדקק לפרק זמן של שבועיים נוספים.
2.ב"כ המשיב 2 ביקש להציג והציג חלופת מעצר מחוץ לאילת עם שני מפקחים שנחקרו, אחיו וגיסו של המשיב 2. ב"כ המשיב 2 עותר לשחרורו כעת לחלופת מעצר כאמור.
3.ב"כ המבקשת מתנגד ומפנה לעבר ולמסוכנות העולה מהעבירה.
4.התמונה העולה משילוב העבר של המשיב 2 ובעיית הסמים העולה מהתסקיר הינה תמונה בעייתית מאוד של מסוכנות רבה. בנסיבות כאלו, יש לנקוט משנה זהירות בכל שחרור לחלופה.
5.שני המפקחים המוצעים, הינם אבות, כל אחד מהם, לקטין ואני מוצא בעייתי מאוד מצב דברים בו המשיב 2 שלו בעיית סמים לא פשוטה, לשון המעטה, ישהה במקום מעצר בית בו מצויים קטינים. העבר המכביד ובעיית הסמים מעידים על מסוכנות גבוהה מדי מכדי שניתן יהיה לשחרר לחלופת מעצר כאמור.
6.תסקיר שירות המבחן מיום 24.08.2010 מתאר נסיבות חיים קשות, ואולם עניינה של הבקשה כעת והעיקר שעל בית המשפט לבחון במסגרתה הינה שאלת המסוכנות והאפשרות, ככל שקיימת לאיינה.
אני מוצא כי קיימת בעייתיות בחלופות המוצעות ואינני סבור שניתן לאיין את המסוכנות באמצעותן.
7.שירות המבחן מציין בתסקירו ובפרט בסיפא לו את הבעייתיות הרבה שהוא רואה בשחרור לחלופה פתוחה. לא בנקל התעלם בית המשפט מהמלצה שלילית של שירות המבחן ואיני מוצא במקרה זה נסיבות חריגות להתעלמות מהמלצה זו. יתירה מכך, אני מוצא כי התמונה העולה משילוב העבר המכביד מאוד עם בעיית הסמים, יש בה כדי לחזק את המסקנות של שירות המבחן.
8.למרות כל האמור לעיל, אינני רואה לנכון לחסום את דרכו של המשיב 2 מלהציג חלופות אחרות בפני שירות המבחן ועל מנת למצות את כל האפשרויות, אני מורה על קיום דיון נוסף אשר אליו יוגש אותו תסקיר משלים אשר היה אמור להיות מוגש לישיבת היום. יש להדגיש כי אין בכך כדי לפתח ציפיה כלשהי בלב המשיב 2 לשחרור.
9. עוד אעיר, כי טיפול עניינו, אם בכלל, לתיק עיקרי.
10.אשר על כן, אני מורה כי המשיב יוותר במעצר עד החלטה אחרת.
קובע המשך דיון בבקשה ליום 21.09.2010 שעה 14:30.
המשיב במעצר עד החלטה אחרת ויובא לדיון על ידי שב"ס.
זכות ערר כחוק.
ניתנה והודעה היום כ"ח אלול תש"ע, 07/09/2010 במעמד הנוכחים.
יואל עדן, שופט