חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' חושיה(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום חיפה
22457-02-10
16.2.2010
בפני :
תמר נאות פרי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. עאכף חושיה (עציר)
2. עומר חושיה (עציר)
3. מוצעב פריחאת (עציר)
4. עומר פריחאת (עציר)
5. עבדאללה אבו חסן (עציר)
6. מחמוד פריחאת (עציר)
7. סארי חושיה (עציר)

הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין (לגבי נאשמים 3, 4 ו-6)

אני מרשיעה את הנאשמים 3, 4 ו-6 בעבירה המיוחסת להם, לאור הודאתם.

ניתנה והודעה היום ב' אדר תש"ע, 16/02/2010 במעמד הנוכחים.

תמר נאות פרי, שופטת

גזר דין

שלושת הנאשמים הורשעו בהתאם להודאתם בשהייה בלתי חוקית בתחומי המדינה.

הנאשמים נעצרו יחד עם ארבעה נוספים, אשר עניינם נדון לפני כשעה קלה, כאשר כל השבעה נמצאו יחדיו בדירה בחיפה. יודגש כי לעבירת השהייה הבלתי חוקית, לא הצטרפה כל עבירה אחרת.

כל שלושת הנאשמים הודו בעבירה המיוחסת להם ואף הביעו חרטה על ביצועה.

לגבי כל אחד מהם הנסיבות מעט שונות ואתייחס לכל אחד במובחן.

לגבי הנאשם מס' 3 מר מוצעב פריחאת:

המדובר בנאשם צעיר, אשר אין לגביו הרשעות קודמות. הדגש בטיעוני באת כוחו היה לגבי מצבו הרפואי שאינו בכי טוב בימים אלו, וזאת לפי טענתה. אני יוצאת מנקודת ההנחה שהדברים שהיא מסרה באשר לתופעה ממנה הוא סובל ובאשר לכך שהוא מיועד לבצע ניתוח בתקופה הקרובה מדויקים, למרות שלא קראתי בעצמי את התיעוד בשפה הערבית.

אני מוצאת שיש לתת משקל מיוחד במקרה זה לנסיבות כאמור, בשל שני היבטים:

ראשית, אני מוצאת שייתכן שתנאי המאסר מקשים על מצבו הגופני עוד יותר.

שנית, אני מוצאת שכיוון שהוא מיועד לבצע ניתוח בתקופה הקרובה, הגם שהוא טרם השיג את המימון לכך, יש מקום לאפשר לו לבצע את הניתוח לכשהוא יוכל לעשות זאת והמדובר בפרוצדורה שתשפר את איכות חייו במידה משמעותית.

לכן, לגבי נאשם זה, ורק בשל הקושי הגופני שבו הוא נמצא, אני מוצאת שיש מקום להשית עליו מאסר בן 8 ימים, דהיינו, שלמעשה הימים אותם הוא בילה במעצר עד כה יהוו ענישה ראויה ולא אשית עליו עונש נוסף ובפועל. יחד עם זאת, אני משיתה על נאשם זה מאסר על תנאי בן 4 חודשים, אשר יהיה בתוקף למשך 3 שנים מהיום ויופעל במידה והנאשם יעבור עבירה דומה מכח חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1951.

לגבי הנאשם מס' 4 מר עומר פריחאת:

לנאשם זה היו הרשעות בעבר, והגם שמדובר בשנת 1996, יש לתת לנתון זה משקל.

לאור העובדה שארבעת הנאשמים שעניינם נדון לפני כשעה הגיעו להסדר טיעון שאותו מצאתי לנכון לקבל לגבי רף ענישה נמוך יחסית, לא אמצה את הדין עם נאשם זה ואקח בחשבון רק באופן מאוד מצומצם את העובדה שיש לו עבר פלילי רלבנטי, בהשוואה לארבעת הנאשמים האחרים, שלהם לא היה עבר פלילי בכלל.

לכן, לגבי נאשם זה- אני מוצאת לנכון לגזור עליו עונש של מאסר בפועל למשך חודש וחצי, אשר יחל מיום מעצרו, 8/2/10 וכך גם מאסר על תנאי למשך 3.5 חודשים והתנאי יהיה בתוקף למשך שנתיים ממועד סיום ריצוי המאסר ויתייחס לכל עבירה מכח חוק הכניסה לישראל.

לגבי הנאשם מס' 6:

נאשם זה הופיע בפני ביולי 2009, לפני כמה חודשים בלבד.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>