חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' חופמן(אסיר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום נתניה
15857-06-09
7.2.2010
בפני :
חגי טרסי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
אלכס חופמן (אסיר)
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו לאחר שמיעת חלק מראיות התביעה ב- 6 עבירות של סחר בחשיש אשר יוחסו לו בכתב אישום מתוקן.

על פי עובדות כתב האישום המתוקן (אישומים 5-10) סחר הנאשם במהלך החודשים אפריל עד יוני 2009 בשמונה מקרים שונים בסם מסוג חשיש בתמורה לסכומי כסף שנעו בין 100 ל- 300 ₪.

הצדדים הגיעו להסדר במסגרתו הם עותרים במשותף להטלת מאסר בפועל למשך 33 חודשים מיום המעצר, וזאת לצד מאסר על תנאי, קנס ופסילת רישיון נהיגה בפועל.

לחובת הנאשם 3 אישומים קודמים. בשנת 1996 נדון ללא הרשעה בבית המשפט לנוער בגין עבירות שכללו בין היתר החזקת סם לשימוש עצמי. בהמשך נדון פעם נוספת בבית המשפט לנוער ולבסוף בשנת 2001 הורשע בשתי עבירות של סחר בסמים, שבוצעו בשנת 1998, ונדון ל- 3 חודשי מאסר בפועל.

אין מחלוקת בדבר חומרת העבירות שביצע הנאשם. עבירות הסחר בסמים נחשבות בצדק לעבירות מרף החומרה הגבוה ביותר בשל הנזק הרב שהן גורמות לציבור בכלל ולמכורים לסמים בפרט. הנאשם נטל חלק ממשי בתהליך הפצת הסם, כאשר במשך מס' חודשים עסק דרך קבע בסחר בחשיש בכמויות בלתי מבוטלות למס' רב של קונים. בנסיבות אלה ברי כי הנאשם ראוי לעונש מאסר משמעותי.

לקולא יש לקחת בחשבון את התיקון המשמעותי שנערך בכתב האישום, תיקון אשר כלל מחיקת חמישה אישומים נוספים, את ההודאה במיוחס לו, הודאה שחסכה זמן שיפוטי ניכר, את נסיבותיו האישיות החריגות כפי שפורטו בטיעונים ואת העובדה כי לאחרונה נדון בגין עבירות שבוצעו לפני למעלה מעשור.

איזון בין מכלול שיקולים אלה מעלה כי ההסדר שגובש בין הצדדים הולם ומשקף נכונה את רף הענישה הראוי, ועל כן אכבד את ההסדר.

אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:

1.33 חודשי מאסר בפועל מיום המעצר – 3/6/09.

2.12 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר לא יעבור עבירה מסוג פשע על פק' הסמים המסוכנים.

3.6 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר לא יעבור עבירה מסוג עוון על פק' הסמים המסוכנים.

4.קנס בסך 3000 ₪ או 60 ימי מאסר תמורתו.

הקנס ישולם ב- 3 תשלומים חודשיים שווים ורצופים החל מיום 10.3.10.

5.אני פוסל את הנאשם מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה בפועל למשך 9 חודשים מיום שחרורו מהמאסר.

זכות ערעור לביהמ"ש המחוזי מרכז בתוך 45 יום.

המזכירות תסרוק את המוצגים במ/2, במ/3.

פ

ניתנה והודעה היום כ"ג שבט תש"ע, 07/02/2010 במעמד הנוכחים.

חגי טרסי, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>