- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' חאסקיה
|
מ"י בית משפט השלום כפר סבא |
30965-06-12
18.6.2012 |
|
בפני : נאוה בכור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: מוחמד חאסקיה |
| החלטה | |
החלטה
1.בפניי בקשה להארכת מעצרו של החשוד ב-11 יום וזאת לאחר שנעצר ביום 17/6/12 בחשד לביצוע עבירה של גרימת מוות בכוונה תחילה בנסיבות המפורטות בסעיף 2 לבקשה.
2.נציג המשטרה הציג בפניי את במ/1 – במ/7, ביניהם מתוך תיק החקירה – ואני סבורה כי קם חשד סביר בדבר ביצוע העבירה על ידי החשוד.
יצוין, כי החקירה בראשיתה, למרות שחקירה סמויה התנהלה קודם מעצרו של החשוד, ותוצרי החקירה שהתקבלו, הגם והינם קושרים את החשוד לביצוע העבירה – מחייבים המשך העמקת חקירה ראויה.
יצוין, כי המשטרה לא שקטה על שמריה וגבתה הודעות רבות במעגלי מידע רלבנטיים, ואין ספק כי בשלב זה יש בנאסף על ידה כדי לקשור את החשוד לביצוע העבירה בגינה נעצר.
3.באשר לעילת מעצר – ציין נציג המשטרה בבמ/1 את פעולות החקירה שיש לבצע (13 במספר) וכולן מחייבות את הותרתו של החשוד במעצר.
מדובר בפעולות חקירה חשובות והכרחיות הנגזרות מתוצרי החקירה עד עתה.
עוד ציין נציג המשטר החשש כי שחרורו של החשוד בשלב זה עלול להביא לשיבוש המשך החקירה – ונוכח המובא בפניי הנוגע להתקדמות החקירה, אין ספק כי שחרורו של החשוד בשלב זה ובמיוחד המובא בפניי כאמור בבמ/2 ובמ/3 עלול להביא לשיבוש בלתי הפיך של החקירה.
לא התעלמתי מהיעדר עבר פלילי לחובתו של החשוד וגילו הצעיר (יליד 27/6/93) – אך אין ספק כי קמה מסוכנות ברורה מהתנהגותו כעולה מהחשד המיוחס לו.
4.אינני סבורה כי בשלב זה ניתן לאיין את החשש ממסוכנות החשוד ומהחשש כי תשובש החקירה אם ישוחרר ממעצרו – וזאת בחלופת מעצר או בתנאי שחרור אחרים.
אין להתעלם מהעובדה כי נסיבות ביצוע העבירה ואופי ביצועה מגלים חומרה יתירה המצדיקה מתן מרחב חקירתי מספק למשטרה לצורך ביצוע עבודתה, כמובן כנגזרת מהנאסף על ידה עד עתה כנגד החשוד.
5.למרות כל האמור לעיל אני סבורה כי אין להיעתר לבקשה במלואה ויש לפקח באופן מדוד על התקדמות החקירה ומשכך הנני מאריכה את מעצרו של החשוד עד ליום 24/6/12, שעה 14:00.
באם התקדמות החקירה תאפשר את שחרורו של החשוד בתחנת המשטרה – ניתן לעשות זאת על פי שיקול דעת הקצין הממונה.
ניתנה והודעה היום כ"ח סיון תשע"ב, 18/06/2012 במעמד הנוכחים.
נאוה בכור, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
